BARNAS MATFESTIVAL

headerline_dark
Barnas Matfestival 2018

Følg med oss her på matfest.no, på facebook og instagram.

Fri inngang for barn og ungdom under 18 år.

Det er ikke bare de voksne som skal få kose seg med, og lære mer om mat på Bergen Matfestival 🙂

Bergen Matfestival vil også i år ha et eget område for barna.
På Barnas Matfestival får du blant annet delta på:

– Fisk er godt – for hode og kropp minikokkekurs
– Foreldre og barn minikokkekurs hvor du sammen med Smaksverkstedet lager regnbuespyd og kavlionara
– Sushi-kurs sammen med Thomas fra Biologen, Akvariet
– Den store matreisen med Smaksverkstedet – fra hav og jord til bord til jord
– Møte bonden og gårdsdyrene, kjøre traktor og se på spennende gjeterhundoppvisning!

Søndag er den store familiedagen og vi inviterer til søndagsmiddagJ

Thomas fra Biologen Akvariet serverer en herlig søndagsmiddag, langbordet er dekket og pyntet, og ikke minst – krokodillen og pingvinen fra Akvariet serverer dere – gå ikke glipp av dette, sååå koselig!

Det serveres herlig plukkfisk med bacon, bergensk fiskesuppe og tilslørte bondepiker til dessert, nam nam!

Priser søndagsmiddag:
Kr. 125,- for middag, halv pris til barn.
65,- for dessert.

Se program under. Alle aktivitetene er gratis!

BARNAS MATFESTIVAL – FREDAG 31.8. KL. 12.00 – 19.00 
12.00-19.00 Bli med på en gøyal reise gjennom matkjeden sammen med Smaksverkstedet!
Den store matreisen tar deg gjennom inspirerende aktiviteter fra hav og jord til bord til jord – morsomt både for barn og voksne.
Bli med på sansereisen, hvor du får smake, kjenne og lukte på mat. Klarer du å gjette deg fram til de riktige svarene på vår smakfulle quiz, kan du vinne premier fra Akvariet og noen av byens beste restauranter!
13.00 – 15.00 Vi inviterer ungdomsskole-klasser til å lage Vestlandets svar på den hawaiiske gatematen POKE BOWL!
PÅMELDING TIL: ingerid@matarena.no
Lørdag 10-19
10.00-19.00 Bli med på en gøyal reise gjennom matkjeden sammen med Smaksverkstedet!
Den store matreisen tar deg gjennom inspirerende aktiviteter fra hav og jord til bord til jord – morsomt både for barn og voksne.
Bli med på sansereisen, hvor du får smake, kjenne og lukte på mat. Klarer du å gjette deg fram til de riktige svarene på vår smakfulle quiz, kan du vinne premier fra Akvariet og noen av byens beste restauranter!
11.00 Fisk er godt – for hode og kropp….Minikokkekurs for barna med fisk i fokus. Etterpå kan du nyte den gode maten 🙂
11.30 Gjeterhund i arbeid – spennende oppvisning og supert samspill mellom gjeterhund og sauene!
12.00 Bli med og lag sushi sammen med Thomas fra Biologen Akvariet.
12.30-15 Fiskekroppen, v/Akvariet i Bergen. Her vil dere lære mer om hvor fiskene lever og dere vil få se på de ulike organene som finnes inne i fisken og hvor de er plassert.
13.00 Foreldre og barn minikokkekurs – sammen Smaksverkstedet får dere inspirasjon til kjempegode middagsretter med regnbuespyd og kavlionara
13.30 Gjeterhund i arbeid – spennende oppvisning og supert samspill mellom gjeterhund og sauene!
14.00 Minikokkekurs for barna med OST i fokus
15.00 Bli med og lag sushi sammen med Thomas fra Biologen Akvariet.
16.00 Fisk er godt – for hode og kropp….Minikokkekurs for barna med fisk i fokus
Søndag 10-17
10.00 Fisk er godt – for hode og kropp finale søndag kl. 10 i kurs- og inspirasjonsteltet
I samarbeid med barneskoler og kokker fra Bellevue, Restaurant 1877 OG Biologen Akvariet, arrangerer Matarena en inspirerende matkonkurranse som skal motivere til økt bruk av sjømat og grønt i kostholdet for barn og unge!
10.00-17.00 Bli med på en gøyal reise gjennom matkjeden sammen med Smaksverkstedet!
Den store matreisen tar deg gjennom inspirerende aktiviteter fra hav og jord til bord til jord – morsomt både for barn og voksne.
Bli med på sansereisen, hvor du får smake, kjenne og lukte på mat. Klarer du å gjette deg fram til de riktige svarene på vår smakfulle quiz, kan du vinne premier fra Akvariet og noen av byens beste restauranter!
11.00 Fisk er godt – for hode og kropp….Minikokkekurs for barna med fisk i fokus
11.30 Gjeterhund i arbeid – spennende oppvisning og supert samspill mellom gjeterhund og sauene!
12.15 Bli med å lage sushi sammen med Thomas fra Biologen Akvariet!
12.30-15 Akvariet i Bergen viser dissekering av fisk, og dere vil få lære litt spennende ting om hvordan disse fiskene lever, deres anatomi, og se på de ulike organene og hvordan de er plassert inne i fisken.
13.00 Foreldre og barn minikokkekurs – sammen Smaksverkstedet får dere inspirasjon til kjempegode middagsretter med regnbuespyd og kavlionara
13.30 Gjeterhund i arbeid – spennende oppvisning og supert samspill mellom gjeterhund og sauene!
14.00 Minikokkekurs for barna med OST i fokus
14.00 Spis verdens beste søndagsmiddag på barneområdet! Vi dekker et laaangt søndagsmiddagsbord ute på gresset. Kokker fra Biologen og Akvariet inviterer til herlig søndagsmiddag, og Pingvinen og Krokodillen serverer dere. Knallgode middagspriser! 
17.00 Festivalen stenger

Fisk er godt, for hode og kropp aktiviteter i barnas mattelt:
– Delta på lærerike minikokkekurs hvor dere får tips og inspirasjon til å lage smakfulle retter med sjømat og grønt – etterpå kan dere kose dere med maten 🙂
– Vi har minikokkekurs for barn og foreldre hvor dere sammen med Smaksverkstedet får tips til å lage regnbuespyd og kavlionara!
Akvariet kommer, og du får lære mer om fisk og hvordan den lever, se på de ulike organene inne i fisken og hvordan de er plassert.
Se hele programmet fredag-lørdag-søndag til venstre.

Bli med på matens reise sammen med Smaksverkstedet!

Den store matreisen tar deg gjennom inspirerende aktiviteter fra jord og hav, til bord tilbake jord igjen.
Lær om dyrking, livet i havet, sanser og smaker, resirkulering og kompost.
Passer for barn og voksne. En gøyal utfordring for store og små, og vi trekker en vinner hver dag som får stilige premier fra blant annet Barnevegg, Akvariet og Bergens fantastiske restauranter.

Bøndene kommer på besøk…og du får møte gårdsdyr, kjøre minitraktor og hoppe i høyet!

Blir du sliten mellom slagene kan du slappe av i den koselige loungen vår! Den Store Matreisen sin aktivitetsløype kjører hele dagen.