01/09/2022

Bli kjent med: OST & VIN I KOMBO i Matbaren

Bli kjent med: OST & VIN I KOMBO i Matbaren 704 396 Bergen Matfestival

Fakta

Dato
01/09/2022

Tidspunkt
17:00-18:30

Sted
Kong Oscars gate 44, 5017 Bergen

Pris
695,-

Påmelding
Vin er en god følgesvenn til ost, men kan OG skape problemer!
Som en hovedregel kan vi si at ost ikke er veldig glad i viner med mye tanniner og dermed bør man styre unna store kraftige røde med eik. Røde lette varianter med god syre passer bedre og da gjerne viner på druene som Barbera, Pinot Noir og Gamay. Hvite viner er enklere å kombinere til ost da de ikke innehar tanniner. Vi søker gjerne viner med god frukt og mineralske toner, høy syre og i noen tilfeller kan det være godt med noe sødme. Søte viner er noe som er enkelt å sette til blåskimmeloster da sødmen møter saltet og ender i en fin fin balanse uten å ta livet av aromabilde på osten og vinen. Opprinnelse er også ofte en ”trygg” måte å kombinere ost og vin på.
Denne kveldem smaker vi oss gjennom flere ostefamilier, i kombinasjon med ulike viner. Her smaker vi 8 forskjellige oster og 6 forskjellige viner – litt på kryss og tvers.
Kom og bli kjent med ost og vin i KOMBO! i Matbaren