Gratis kurs på pop up-GRILLEN på Festplassen

Gratis kurs på pop up-GRILLEN på Festplassen 640 421 Bergen Matfestival

Fakta

På pop up-scenen på Festplassen holder produsenter og mataktører inspirerende grillshow både fredag og lørdag. Rettene de lager på grillscenen selges for 50 kr stykket. Her kan du se hele programmet for pop up-grillen:

Fredag 2. september 

Kl. 15:00-16:00: VILTKJØTT FRA VILLE VESTEN 

Kystvilt og Vestnorske beitedyr får sin unike smak av å beite fritt i naturen, på ville vekster, urter og lyng. På dette kurset blir du bedre kjent med viltkjøtt og hvordan du tilbereder det. Odd i Haugen Gardsmat og Bjarte Finne som er kjøkkensjef for Norway’s Best setter fokus på å bruk av hele dyret, og forteller om de ulike stykningsdelene og teknikker du kan bruke på dem.

Lørdag 3. september: 

Kl.11:00-12:00: BIG IN JAPAN – GRILLET MAKRELL

Raymond Grimstad er en av landets mest ambisiøse sjømatkokker som brenner for at vi skal spise i sesong! Han inntar pop up-grillen for å lære deg alt om grilling av makrell. Her blir du bedre kjent med fisken som så mange av oss spiser på brødskiva hver dag og som er elsket i Japan, det største markedet for norsk makrell. Lær alt du trenger å vite for å briljere med makrell på grillen.

Kl. 12:30-13:15: VEGGIS PÅ GRILLEN

Gled deg til en skikkelig saftig vegetarburger når kjøkkensjef Christer Økland fra Fjordtind Hotels går sammen med Hardanger Bygdeysteri og griller steikeost. Steikeosten er inspirert av den kypriotiske osten halloumi og passer perfekt som et lokalt og godt alternativ til kjøtt. Den smelter ikke, men får en deilig, myk konsistens. Perfekt som burger med andre ord!

Kl. 14:00-15:30: FINALE I GODFISK-KONKURRANSEN SJØMATFAMILIEN:

Bli med på et forrykende sjømatshow når tre vestlandsfamilier konkurrerer om å lage den aller beste sjømatretten. Arne Hjeltnes er konferansier og MGP.jr-artistene Lisa og Tobias står for den musikalske underholdningen. Familiene får hjelp av noen av Bergens aller beste kokker i konkurransen, og heies frem av sine mentorer: Christopher Haatuft fra Michelin-restauranten Lysverket, Tina Marie Dingsøyr Vik fra Michelin-restauranten BARE og tidligere landslagskokk Adam Bjerck fra Bjerck Restaurant & Bar.

Kl. 16:00-17:00: GRILLET GUDEFISK

Få fisker har like mange kallenavn som kveite. Karl Erik Pallesen er en av landets fremste kokker og driver til vanlig legendariske Fisketorget i Stavanger og Restaurant Grøningen på Kvitsøy. Nå har han tatt turen til Bergen Matfestival for å helgrille Sterling-kveite. Kom og smak på den unike konsistensen og smaken som har gjort kveiten verdensberømt.