Mini-matkurs med Thermomix

Mini-matkurs med Thermomix 1920 1080 Bergen Matfestival

Fakta

Tidspunkt
Kl.11:00-16:30

Sted
Festplassen

Pris
Gratis

Påmelding

Har du Thermomix allerede eller bare er nysgjerrig på hva denne vidundermaskinen kan gjøre? Bli med på mini-matkurs med Thermomix. Kursene er gratis å delta på og alle som deltar på et kurs vil motta et eksemplar av den nye norske kokeboken «Norske matretter med Thermomix».

Fredag:

kl12:00 – Typisk norsk frokost med Thermomix: Havregrøt Kl13:00 – Typisk norsk formiddagsmat med Thermomix: Fattigmanns aspargessuppe Kl15:30 – Typisk norsk middag med Thermomix: Bacalao Kl16:30 – Typisk norsk kaffekos med Thermomix: Kakao og trollkrem 

Lørdag:

kl11:00 – Typisk norsk frokost med Thermomix: Havregrøt Kl13:00 – Typisk norsk formiddagsmat med Thermomix: Fattigmanns aspargessuppe Kl15:00 – Typisk norsk middag med Thermomix: Bacalao Kl16:30 – Typisk norsk kaffekos med Thermomix: Kakao og trollkrem

Havregrøt 

På dette kurset skal vi lage en kjent og kjær klassiker: Havregrøt. Grøt er en av de eldste varmrettene vi kjenner til i Norge og lages fortsatt jevnlig i mange norske hjem. Den er spesielt populær til frokost.

Fattigmanns aspargessuppe

På dette kurset skal vi lage en rett som vi har kalt fattigmanns aspargessuppe. Denne suppen inneholder faktisk ikke asparges, men får allikevel en aspargessmak. Suppen er helt super til å få brukt opp salat som blir liggende i kjøleskapet.

Bacalao

På dette kurset skal vi lage Bacalao. Dette er en klippfiskrett med opprinnelse i Portugal som er flott å servere til mange på fest. Klippfisk er fisk som er vasket, saltet og tørket. Bacalao ble brakt til Kristiansand på attenhundretallet.

Kakao og trollkrem

På dette minikurset skal vi lage kakao og trollkrem. Kakao er en klassiker som er elsket av både store og små. Trollkrem er en tradisjonell norsk dessert med få ingredienser og et nesten magisk resultat.