30/08/2022

UTENDØRSKINO OG FOOD TRUCKS PÅ CORNERTEATERET

UTENDØRSKINO OG FOOD TRUCKS PÅ CORNERTEATERET 1200 495 Bergen Matfestival

Fakta

Dato
30/08/2022

Tidspunkt
20:30 (Kinostart 21:00)

Sted
Cornerteateret

Pris
110

Påmelding

I tilknytning til Bergen Matfestival arrangerer Cornerteateret utendørskino i samarbeid med Cinemateket. I filmen Trøffeljegerne fra Piemonte blir vi bedre kjent med mat og smak gjennom en humoristisk og uimotståelig sjarmbombe av en film om gamle gubber, lojale hunder, vin og mat, og om et liv i harmoni med naturen. Matgal, Søtt+Salt og Greasy Reeseys stiller med food trucks der du kan handle deilige lokale smaker. Derfor anbefaler vi alle til å komme tidlig slik at du rekker å handle god mat og drikke til filmen.

Om filmen:

  • Navn: The Truffle Hunters
  • Regi: Michael Dweck og Gregory Kershaw
  • Italia, Hellas, USA 2020
  • Språk: Italiensk
  • Tekst: Norsk
  • Varighet: 1 t 24 min

Dypt inne i skogen i den italienske regionen Piemonte vandrer en gruppe menn i 80-åra på leting etter verdens dyreste ingrediens. Sammen med sine lojale, firbente bestevenner jakter de dag og natt på den hvite Alba-trøffelen – en jakt som viser seg å være både farlig og totalt avhengighetsskapende.

Trøffeljegerne fra Piemonte lar fokuset hvile på de dedikerte trøffeljegerne – de siste av sin sort – som har nedarvet kunnskapen gjennom generasjoner, men som er hemmelighetsfulle når de blir bedt om å dele hvordan de finner trøflene. Vi får også oppleve hvordan sleipe mellommenn tjener skyhøye summer på å selge trøflene videre til butikker og gourmetsultne ganer ettersom tilbudet stadig blir mindre og etterspørselen bare øker.

Publikumsfavoritten tar de eldre herremennene og hundene deres på alvor. På samme tid har dokumentaren en god porsjon humor, blant annet i portretteringen av forholdet mellom eier og trofast hjelper, som får kongelig oppvartning når det kommer til stell og mat. Det er bare å lene seg tilbake og nyte denne lille lekkerbiskenen av en film.

Nb! Ved regn flyttes filmvisningen innendørs

Kjøp billetter her