SIDERPRODUSENTER FRA HELE LANDET

Norsk Siderfestival arrangeres på Festplassen samtidig som Bergen Matfestival, og her samler vi 25 av de beste siderprodusentene fra hele landet. Dette gir deg en unik mulighet til å smake deg gjennom hele spekteret av norsk sider.

Matarena er arrangør for Bergen Matfestival og Norsk Siderfestival.

NORSK SIDERFESTIVAL
5. – 6. SEPTEMBER 2025

Norsk Siderfestival åpningstider på Festplassen:
Fredag 5. september:  12:00 – 20:00
Lørdag 6. september: 10:00 – 18:00

Ved inngangen kan du kjøpe en inngangspakke for kr 240,-.
Den inkluderer 3 bonger og et flott Zwiesel siderglass – som du får med deg hjem.

I tillegg selges deilige festivalretter på Bergen Matfestivals stands – perfekt å nyte mens du utforsker sidernes verden.

SMAK & PRAT KURS VED SIDERBONDENS BORD

På Siderbondens Scene på Festplassen inviterer vi deg til «Smak og prat» kursene hvor du vil lære fra de fremste ekspertene i bransjen. Sommelierer, pommelierer og dyktige siderbønder vil guide deg gjennom sideruniverset. Her får du smake på tre utsøkte lokale småretter, nøye kombinert med tre forskjellige sidere. Gjør deg klar for en smakfull opplevelse som vil pirre smaksløkene og utvide din siderhorisont!

Billetter finner du her

Foto: Pål Christensen for Eiane Gard

NORSK SIDERFESTIVAL DELTAKERE

INSPIRERENDE MAT- OG DRIKKEKURS

I kursteltet arrangeres «Lær av de beste»-kursene, som er en fantastisk opplevelse for alle mat- og drikkeinteresserte. Her får du de beste tipsene fra noen av regionens dyktigste kokker og produsenter, og du lærer hva som gir de beste kombinasjonene av mat og drikke. På «Smak & prat»-kursene sitter du til bords med drikkeprodusentene, og du får smake tre ulike glass fra tre lokale produsenter. Til hver drikke får du også servert en lekker festivalsmak.

Billetter finner du her 

SJEKK ALT SOM SKJER

Norsk Siderfestival og Bergen Matfestival bugner av spennende aktiviteter og arrangement.

 

FESTIVAL PÅ RESTAURANT

Under festivalen vil en rekke restauranter ha unike festivalarrangement som viser deg lokale smaker på en helt ny måte. Her møter du Bergens dyktige kokker, servitører og vinkelnere, og får oppleve kreative retter i fantastiske omgivelser.

Sjekk ut festivalrestaurantene her

BERGEN – UNESCO GASTRONOMIBY

Gjennom Bergens medlemskap i UNESCOs matbynettverk samarbeider vi med flere byer rundt om i verden. Til årets festival inviterer vi inn flere dyktige kokker fra andre europeiske UNESCO-byer.

GRØNNE OG INKLUDERENDE FESTIVALER

Som grønne festivaler skal Bergen Matfestival og Norsk Siderfestival bidra til en positiv byutvikling. Dette gjør vi gjennom å sikre at festivalenes fotavtrykk er så lite som mulig. Vi gjør det også gjennom å være en samfunnsaktør som bidrar med konkrete sosiale tiltak, fordi både matfestivalen og siderfestivalen er festivaler med hjerte for hele byen.

Som tidligere år vil vi involvere flest mulig og vi planlegger også en rekke inkluderende arrangement i forkant Bergen Matfestival og Norsk Siderfestival. Mat og drikke påvirker alle aspekt av livene våre, og det skal programmet gjenspeile ved å være inkluderende festivaler der vi tenker bærekraft i sin aller bredeste forstand.

Velkommen til bords!

Arrangør

Matarena

Takk til våre hovedsamarbeidspartnere

Og takk til våre andre samarbeidspartnere