Den 6. og 7. september brer Bergen Matfestival og Norsk Siderfestival seg ut over Bergen sentrum og inviterer til årets mest digge folkefest. Norsk Siderfestival arrangeres på Festplassen samtidig som Bergen Matfestival, og her samler vi 25 av de beste siderprodusentene fra hele landet. Dette gir deg en unik mulighet til å smake deg gjennom hele spekteret av norsk sider.
Matarena er arrangør for Bergen Matfestival og Norsk Siderfestival.
NORSK SIDERFESTIVAL
6. – 7. SEPTEMBER 2024
Norsk Siderfestival åpningstider på Festplassen:
Fredag 6. september: 13.00 – 20.00
Lørdag 7. september: 10.00 – 18.00
Gratis inngang i Norsk Siderfestival smakstelt
Norsk Siderfestival arrangeres på Festplassen og samler 25 siderprodusenter som gleder seg til å møte deg. I smaksteltet kan du oppleve det beste av norsk sider, hvor hvert glass byr på en unik historie og smak.
Ved inngangen vil det være salg av drikkebonger, som gir deg enkel tilgang til alle herlighetene festivalen har å tilby. I tillegg vil det på Bergen Matfestivals stands være salg av deilige festivalretter, som du kan nyte underveis mens du utforsker sidernes verden.
Foto øverst: Monica Almskår Heggset for Tingvoll Sider
SMAK & PRAT KURS VED SIDERBONDENS BORD
På Siderbondens Scene på Festplassen inviterer vi deg til «Smak og prat» kursene hvor du vil lære fra de fremste ekspertene i bransjen. Drikkeanmelder og sommelier Merete Bø, Ove Svendsen fra Ypper og dyktige siderbønder vil guide deg gjennom sideruniverset. Her får du smake på tre utsøkte lokale småretter, nøye kombinert med tre forskjellige sidere. Gjør deg klar for en smakfull opplevelse som vil pirre smaksløkene og utvide din siderhorisont!
Kjøp billetter her
Foto: Pål Christensen for Eiane Gard
NORSK SIDERFESTIVAL DELTAKERE
Vi er så begeistret! 25 siderprodusenter fra siderområder i hele landet kommer til Norsk Siderfestival.
- Aga Sideri, Hardanger – Vestland
- Alde Sider, Hardanger – Vestland
- Amble Gård, Kaupanger – Vestland
- Balholm, Balestrand – Vestland
- Edel Sider – Åkre Gard, Hardanger – Vestland
- Egge Gård, Lier – Buskerud
- Eiane Gard Sideri, Skiftun – Ryfylke
- Epli Sideri, Hardanger – Vestland
- Gardsbrenneriet, Sandane – Vestland
- Hardanger Saft og Siderfabrikk, Hardanger – Vestland
- Harding Økologiske Sideri, Hardanger – Vestland
- Kvestad Sideri, Hardanger – Vestland
- Lien Gård, Akkerhaugen – Telemark
- Lofthus Sideri, Hardanger – Vestland
- Odelsgut, Sogndal – Vestland
- OmCider, Hjelmeland – Ryfylke
- Raaen Sider, Hardanger – Vestland
- Skarbø Gard, Stranda – Møre og Romsdal
- Store Naa Siderkompani, Hardanger – Vestland
- Tingvoll Sider, Tingvoll – Møre og Romsdal
- Ulvik Frukt & Cideri, Hardanger – Vestland
- Vestavin, Skei – Vestland
- Ølmheim siderhage, Slinde i Sogn – Vestland
- I tillegg blir det smaking med 7 Fjell Bryggeri, Bergen – Vestland.
- I Bar Lokal får du også kjøpt drikke fra Bareksten Spirits og Feddie Distillery
INSPIRERENDE MAT- OG DRIKKEKURS
I kursteltet arrangeres «Lær av de beste»-kursene, som er en fantastisk opplevelse for alle mat- og drikkeinteresserte. Her får du de beste tipsene fra noen av regionens dyktigste kokker og produsenter, og du lærer hva som gir de beste kombinasjonene av mat og drikke. På «Smak & prat»-kursene sitter du til bords med drikkeprodusentene, og du får smake tre ulike glass fra tre lokale produsenter. Til hver drikke får du også servert en lekker festivalsmak.
Kjøp billetter her
SJEKK ALT SOM SKJER
Norsk Siderfestival og Bergen Matfestival bugner av spennende aktiviteter og arrangement.
Se program og alt som skjer her
FESTIVAL PÅ RESTAURANT
Under festivalen vil en rekke restauranter ha unike festivalarrangement som viser deg lokale smaker på en helt ny måte. Her møter du Bergens dyktige kokker, servitører og vinkelnere, og får oppleve kreative retter i fantastiske omgivelser. Det blir grillarrangement, «hjemme hos»-kurs og spenstige festivalmenyer for enhver smak.
Se oversikt over festivalrestaurantene her: matfest.no/festivalrestauranter/
Oversikt under oppdatering
BERGEN – UNESCO GASTRONOMIBY
Gjennom Bergens medlemskap i UNESCOs matbynettverk samarbeider vi med flere byer rundt om i verden. Til årets festival har vi invitert inn flere dyktige kokker fra andre europeiske UNESCO-byer. Du møter de dyktige kokkene på grill-scenen, og på den helt unike UNESCO gastronomi-middagen på Bien Basar torsdag 5. september!
GRØNNE OG INKLUDERENDE FESTIVALER
Som grønne festivaler skal Bergen Matfestival og Norsk Siderfestival bidra til en positiv byutvikling. Dette gjør vi gjennom å sikre at festivalenes fotavtrykk er så lite som mulig. Vi gjør det også gjennom å være en samfunnsaktør som bidrar med konkrete sosiale tiltak, fordi både matfestivalen og siderfestivalen er festivaler med hjerte for hele byen.
Som tidligere år vil vi involvere flest mulig og vi planlegger også en rekke inkluderende arrangement i forkant Bergen Matfestival og Norsk Siderfestival. Mat og drikke påvirker alle aspekt av livene våre, og det skal programmet gjenspeile ved å være inkluderende festivaler der vi tenker bærekraft i sin aller bredeste forstand.
Velkommen til bords!