BERGEN MATFESTIVAL

Program

headerline_dark
Gratis, inspirerende matkurs hele festivalhelgen!
IMG_8679_redigert_web
0L5A7630 2
IMG_8854-redigert_web
IMG_8743_redigert_web
0L5A7662 2_web

Bergen Matfestival arrangeres på Koengen/Bergenhus Festning fra fredag 30. august til søndag 1. september 2019.

I tre dager skal lokalmatprodusenter og kokker jobbe sammen for å gi deg Vestlandets beste smaksopplevelser.
Se 2019 programmet nederst (under bearbeiding).

ÅPNINGSTIDER
Fredag 30.august: 12.00 – 19.00.
Lørdag 31. august: 10.00 – 19.00.
Søndag 1. september: 10.00 – 17.00

EKTE RÅVARER FRA SJØ OG LAND

Festivalen presenterer de fantastiske råvarene som Vestlandet har å by på. Dyktige lokalmatprodusenter presenterer og selger sine spesialiteter fra både sjø og land. Du kan møte produsentene ansikt til ansikt, lære om maten, høre historiene bak, og få innsikt i hvordan den lages. Du vil kunne nyte og kjøpe et bredt utvalg av lokale oster, kjøtt, sjømat, honning, grønnsaker, frukt, bær, sider, bakervarer og andre spennene lokale produkter.

NYHET! NORSK SIDERFESTIVAL ARRANGERES UNDER BERGEN MATFESTIVAL PÅ KOENGEN!

Sider fra Norge er fantastisk!! På Norsk Siderfestival kan du få smake på et stort mangfold av sider fra spennende siderprodusenter fra hele landet!
Side om side i siderteltet står siderprodusentene klare for å lære deg enda mer om sider. Du kan kjøpe smaksbonger, og smake deg gjennom spekteret av herlig perlende sider.

INSPIRERENDE MATKURS HELE HELGEN

Gratis 
Gjennom hele helgen vil du kunne lære mye om ulike lokale matretter og råvarer – fra ost, fisk, kjøtt, sider, vegetarretter og veldig mye mer. Her blir det kokkeshow og spennende mataktiviteter med både lokale og internasjonale aktører! Se 2018 programmet nederst.

BYENS BESTE KOKKER

Festivalen har også et stort restauranttelt ”Matbyen Bergen” der flere av byens beste restauranter – Bien, Bryggen Tracteursted, Colonialen, Cornelius Sjømatrestaurant, Marg og Bein og Restaurant 1877 – serverer utsøkte retter laget med lokale råvarer. Her kan du sette deg ned, nyte de gode smakene, den sprudlende sideren og oppleve en herlig stemning og ekte matglede!

BERGEN – UNESCO GASTRONOMIBY

Gjennom Bergen sitt medlemskap i UNESCOs kreative nettverk for gastronomi samarbeider vi med mange andre byer fra flere steder i verden.

På festivalen kan du smake på lokale spesialiteter fra de internasjonale byene og bli inspirert til å ta i bruk lokale råvarer fra Vestlandet på nye måter. I kursteltet vil de internasjonale kokkene bli utfordret til å lage retter inspirert av sin lokale matkultur, men basert på lokale råvarer fra Vestlandet. Vi gleder oss!

MØT BYENS FISKEHANDLERE

Hos fiskehandleren får man tak i den ferskeste sjømaten som er fanget i sesong, når råvarene er på sitt aller beste, både ernæringsmessig og smaksmessig. Under Bergen Matfestival står alle de beste fiskehandlerne i byen sammen for å vise frem mangfoldet fra havet. På dette området kan du handle fersk sjømat av ypperste kvalitet eller smake på sesongens beste sjømat. Hva med ferske fiskekaker av hyse, nykokt krabbe, stekt brosme eller sushi av ulike arter i sesong?  Smak på høsten!

På søndagen kan vi skilte med en storstilt fiskeauksjon! Spennende!

NYHET! UNG MATFEST

UNG MATFEST er spekket med fantastiske matopplevelser for barn og unge under 16 år!
Her skal de få utfordret sansene, bli inspirert, pirre smaksløkene og lære mer om sunn mat og bærekraft som er godt for både kroppen og kloden!

Fri inngang for barn og ungdom under 18 år.

PROGRAM UNG MATFEST

BILLETTER

Billetter kan kjøpes på nettet eller ved inngangen.
Billetter legges ut for salg midten av juni 2019.

Ekte mat gir ekte glede – velkommen til Bergen Matfestival 2019!

Fredag 30.8. 2019 i kurs- og inspirasjonsteltet

Se også det spennende UNG MATFEST programmet her: UNG MATFEST PROGRAM

12.00 Festivalen åpner
13.00 Offisiell åpning v/Landbruks- og matminister Olaug Vervik Bollestad
14.00-14.45 Sjømatbonanza- Lær deg å lage enkle sjømatretter av sesongens beste fisk og skalldyr!
Kokkeshow med enkle sjømatretter du lager på 1-2-3. Smaksprøver
15.00-15.30 Kjekjøtt i matlagingen– Inspirasjonskurs til å bruke mer kjekjøtt i matlagingen
15.45-16.15 Lær å lage de beste vegan- og vegetarrettene– Hvordan lage den beste vegetarmaten
16.30-17.00 Lær å lage saus slik proffene gjør det– Kunnskap og inspirasjon til å lage sauser fra bunnen av!
Kokkeshow og serveringstips
17.15-18.00 Unesco Gastronomiby
18.00-18.45 Barekstens Gin-  Få en spennende innføring om Ginens historie og utvikling av Barekstens egne Botanical gin! Smak den nordiske ginen- nyskapende og friske smaker i ginverdenen!
Lørdag 31.8.2019 i kurs- og inspirasjonsteltet

Se også det spennende UNG MATFEST programmet her: UNG MATFEST PROGRAM

10.30-11.00 Dyrk dine egne grønnsaker– Hent inspirasjon til din egen kjøkkenhage
11.15-12.15 Kokker fra Unesco Gastronomibyene vil få hver sin “Mystery basket” med typiske råvarer fra vår region og lage retter med sin vinkling og inspirert av sin egen matkultur. Her blir det spennende smaksprøver!
12.30-13.00 Norsk sider og mat i harmoni– Lær mer om smakskombinasjonen sider og mat
13.00-13.45 Ta en bit av fremtiden- Vi utforsker fremtidens matkilder! Hvordan kan vi bruke larver og tang og tare i matlagingen?
14.00-15.00 Unesco gastronomiby
15.15-16.15 Sunn mat for en sterk kropp: treningsmat- Vi lærer mer om enkel og sunn mat som passer for ulike typer trening!
16.30-17.00 Lær mer om fermentering: Kimichi og Kombucha- Lær å lage den koreanske retten Kimichi og den fermenterte teen Kombucha
17.00-17.45 Verdens beste gin og rå sjømat! Barekstens Botanical Gin er kåret til verdens beste, og vi smaker på kombinasjonen mellom gin og rå sjømat!
18.00-18.45 Unesco gastronomiby
Søndag 1.9.2019 i kurs- og inspirasjonsteltet

Se også det spennende UNG MATFEST programmet her: UNG MATFEST PROGRAM

10.30-11.00 Sunn, kjapp og enkel hverdagsmat- Kjapp og sunn hverdagsmat på budsjett
11.15-12.00 Unesco gastronomiby
12.15-12.45 Lær å lage ceviche- Lær å lage forskjellige typer ceviche
13.00-13.30 Publikums drømmekurs!
14.00-15.00 Fra hode til hale! Bruk hele dyret- Bruk hele dyret og unngå matsvinn!

Vi vil oppdatere programmet fortløpende. Følg med – her er det mange spennende matopplevelser du ikke må gå glipp av! Hold deg oppdatert her på matfest.no, facebook og instagram.