fbpx
BERGEN MATFESTIVAL
- HELE VESTLANDET PÅ ETT FAT!

2.-3. september brer Bergen Matfestival seg utover hele Bergen sentrum og inviterer til årets store matfest når produsentene og kokkene tar over byen, på Festplassen, Byparken, Torgallmenningen, Torget og alle festivalrestaurantene. Her møter du noen av regionens fremste lokalmatprodusenter og de aller beste kokkene. Kreativiteten koker på årets største matbegivenhet!

Matarena er arrangør for Bergen Matfestival.

FESTIVALPROGRAM

30. august – 3. september:
Spennende festivalmenyer på festivalrestaurantene

Åpningstider festivalområder
Fredag 2. september: 12.00 – 19.00
Bar Lokal på Festplassen er åpen til kl. 20.00 fredag 2.9.

Lørdag 3. september: 10:00-18:00

– Salg av lokalmat og drikke på Festplassen og Torgallmenningen (gratis inngang)
– Festival lunsjer og middager på festivalrestaurantene
– Lokal sider, øl, gin og akevitt selges i Bar Lokal på Festplassen
– Inspirerende «lær av de beste» matkurs på Torget
– Ung Matfest aktiviteter på Torgallmenningen (gratis aktiviteter)
– Pop up grillaktiviteter og konkurranser med dyktige kokker og lokalmatprodusenter på Festplassen og Torgallmenningen

LOKALMATFEST PÅ FESTPLASSEN, BYPARKEN OG TORGALLMENNINGEN 

På Torgallmenningen, Byparken og Festplassen får du smake det ypperste av mat og drikke som produseres i Vestland. Her kan du handle lokale grønnsaker, frukt og bær, og oster, kjøtt og sjømat direkte fra produsentene. Smak på spennende festivalretter som produsentene har utviklet sammen med eksepsjonelle kokker, og nyt grillmat rett fra pop-up scenen der nye aktører holder grillshow. Lørdag er det duket for årets diggeste konkurranse når tre familier skal konkurrere om å lage den beste sjømaten i sesong.

PIKNIK I BYPARKEN OG BAR LOKAL

I år slår vi også kreftene sammen med musikkfestivalen Vill Vill Vest og det vil du kunne oppleve i Byparken. Her kan du handle med deg en lokal piknik-kurv og nyte smakene til lyden av ny musikk fra moderne artister. Midt på Festplassen finner du også «Bar lokal» med ekte festivalstemning og DJ. Der kan du utforske bredden av lokalprodusert drikke fra sider og øl til gin og akevitt. 

LÆR AV DE BESTE – INSPIRERENDE MATKURS

I kursteltet på Torget finner du smakskursene for de over 18 år. Her kan du delta på spennende kurs, som «Grill, chill og sider» og lære fra de beste kokkene og produsentene. Lær å lage pizza fra kokkene på Hoggorm, og bli inspirert med sjømaten fra tilreisende kokker fra andre internasjonale byer, som i likhet med Bergen, har status som kreative gastronomibyer i UNESCO-nettverket. Matkursene lanseres i slutten av juni.

UNG MATFEST: MATGLEDE FOR BARN OG UNGE 

Under festivalen skal du få smake, sanse og lære. Ung Matfest er området for de mellom 6 og 16 år og her arrangeres det matglade aktiviteter. Her får de yngste festivalgjestene bli kjent med bredden av arter i havet, lære å lage mat utendørs og prøve nye smaker som tang og tare. Vi inviterer til matkurs med kjøkkensjef Morten Klever, quiz og nye happenings hver time. På Ung Matfest får hele familien kunnskap om maten som er bra for både kropp og klode.

Vi jobber med programmet for årets festival – i mellomtiden se 2021 programmet her: matfest.no/ung-matfest

 

FESTIVAL PÅ RESTAURANT

Under festivalen vil over 30 restauranter ha unike festivalarrangement som viser deg unike, lokale smaker på en helt ny måte. Her vil du få møte de dyktige kokkene, servitørene og vinkelnerne, og få oppleve kreative retter i fantastiske omgivelser. Det blir grillarrangement, «hjemme hos»-kurs og spenstige festivalmenyer for enhver smak.

Se oversikt over festivalrestaurantene som deltok i 2021 her: matfest.no/festivalrestauranter/

BERGEN – UNESCO GASTRONOMIBY

Gjennom Bergens medlemskap i UNESCOs matbynettverk, samarbeider Bergen med en rekke byer rundt i verden. I nettverket deler byene erfaringer knyttet til mat, kreativitet og gastronomi.

Målet er blant annet å jobbe for en aktiv og nyskapende bransje, der kokker og restauranter har god kjennskap til lokale mattradisjoner. I år vil regionens signaturretter og spennende mattradisjoner løftes frem både på byens restauranter. Det kommer kokker fra flere internasjonale UNESCO-byer som vil holde kurs i kursteltet på Torget. La deg inspirere!

INKLUDERENDE

Bergen Matfestival er en festival med hjerte for hele byen. Derfor brer vi oss utover, ikke bare over hele sentrum, men også på flere nye arenaer. Bli med på foredrag om mat i samfunnet på Bergen Offentlige Bibliotek, eller kanskje vil du heller dra på langbordsmiddag på Lystgården? Mat påvirker alle aspekt av livene våre, og det skal programmet til Bergen Matfestival gjenspeile ved å være en inkluderende festival der vi tenker bærekraft i sin aller bredeste forstand.

Velkommen til bords!