BERGEN MATFESTIVAL – MED KJÆRLIGHET TIL VESTLANDSMATEN!

3. – 4. september feirer vi den fantastiske Vestlandsmaten fra sjø og land. Matfestivalen spres ut over Bergen sentrum, og samler Vestlandet på ett fat til glede for matinteresserte i alle aldre. Her møter du de beste produsentene og de beste kokkene – og får smake på den aller beste maten og drikken som produseres i Vestland.
Det blir et stort lokalmatområde med festivalstemning på Festningskaien, og på Torget kan du bli med på inspirerende mat- og drikkekurs. Arrangement på festivalrestaurantene og Ung Matfest vil også være en del av festivalprogrammet.

Hva skjer:

31. august – 4. september:
Festivalrestauranter med spennende menyer fra sjø og land

Fredag 3. september: 12.00 – 18.00.
– Salg av lokalmat på Festningskaien.
– Festival lunsjer og middager på festivalrestaurantene.
– Lokal sider og 7 Fjell øl selges i baren på Festningskaien og ombord på veteranbåtene som ligger til kai ved festivalområdet.
– Inspirerende matkurs på Torget.
– Ung Matfest aktiviteter på Festningskaien.
– Pop up grillaktiviteter med dyktige kokker og lokalmatprodusenter på Festningskaien.

Lørdag 4. september: 10.00 – 18.00.
– Salg av lokalmat på Festningskaien.
– Festival lunsjer og middager på festivalrestaurantene.
– Lokal sider og 7 Fjell øl selges i baren på Festningskaien og ombord på veteranbåtene som ligger til kai ved festivalområdet.
– Inspirerende matkurs på Torget.
– Ung Matfest aktiviteter på Festningskaien.
– Pop up grillaktiviteter med dyktige kokker og lokalmatprodusenter på Festningskaien.

Matarena er arrangør for Bergen Matfestival.

BERGEN MATFESTIVAL 2021 – MED KJÆRLIGHET TIL VESTLANDSMATEN!

3. – 4. september feirer vi den fantastiske Vestlandsmaten fra sjø og land. Matfestivalen spres ut over Bergen sentrum, og samler Vestlandet på ett fat til glede for matinteresserte i alle aldre.

Her møter publikum de beste produsentene, de beste kokkene, og de får smake på den aller beste maten og drikken som produseres i Vestland. Arrangement på festivalrestaurantene og Ung Matfest vil være en del av festivalprogrammet. I tillegg holdes ulike mat- og drikkekurs for publikum – både fysisk og digitalt.

ÅPNINGSTIDER BERGEN MATFESTIVAL:

Fredag 3. september: Kl. 12.00 – 18.00
Lørdag 4. september: Kl. 10.00 – 18.00.

Fra 31. august – 4. september:
Festivalmenyer og arrangement på festivalrestaurantene. matfest.no/festivalrestauranter/

EKTE RÅVARER FRA SJØ OG LAND

Møt alle lokalmatprodusentene på Festningskaien.
Festivalen presenterer de fantastiske råvarene som Vestlandet har å by på. Dyktige lokalmatprodusenter presenterer og selger sine spesialiteter fra både sjø og land. Du kan møte produsentene ansikt til ansikt, lære om maten, høre historiene bak, og få innsikt i hvordan den lages.Du vil kunne nyte og kjøpe et bredt utvalg av lokale oster, kjøtt, sjømat, honning, grønnsaker, frukt, bær, sider, bakervarer og andre spennene lokale produkter.

INSPIRERENDE MATKURS PÅ TORGET

Fredag og lørdag vil du kunne lære mye om sesongens råvarer og ulike lokale matretter. Du lærer av de beste – dyktige kokker og lokalmatprodusenter står klare for å inspirere deg. Lær å lage sjømatretter på 1,2,3, østers og skjell i kombinasjon med verdens beste gin, sider, øl og mat i kombinasjon, kjøttretter og mye mer.

Se kurs og kjøp billetter her: https://matfest.no/program

FESTIVALRESTAURANTER ER MED

Festivalen inkluderer også en rekke spennende menyer og aktiviteter på festivalrestaurantene i Bergen fra 31. august – 4.september. Her tilbyr de festivalmenyer fra sjø og land, og typiske signaturretter fra Vestland.

Her kan du sette deg ned, nyte de gode smakene, den sprudlende sideren og oppleve en herlig stemning og ekte matglede! Se oversikt over festivalrestaurantene her: matfest.no/festivalrestauranter/

UNG MATFEST

Ung Matfest er tilbake! Spekket med gratis matkurs og aktiviteter for barn og unge fra 6-15 år. Her får dere utfordret sansene, pirret smaksløkene og lære mer om maten som er bra for både kroppen og kloden. Vi setter opp gjetteleker, kurs, smaks- og luktetester, matlagingskonkurranser, båtturer og mye annen matmoro, i samarbeid med Akvariet, Vil Vite, Barnas Turlag, Bybonden, Norske kokkers landsforening, Vestland fylkeskommune, Norges Fiskerimuseum og flere av våre gode samarbeidspartnere.
Sjekk programmet her: matfest.no/ung-matfest

 

BERGEN – UNESCO GASTRONOMIBY

Gjennom Bergens medlemskap i UNESCOs matbynettverk, samarbeider Bergen med en rekke byer rundt i verden. I nettverket deler byene erfaringer knyttet til mat, kreativitet og gastronomi.

Målet er blant annet å jobbe for en aktiv og nyskapende bransje, der kokker og restauranter har god kjennskap til lokale mattradisjoner. I år vil regionens signaturretter og spennende mattradisjoner løftes frem både på byens restauranter og på både fysiske og digitale kurs. La deg inspirere!

Arrangør

Matarena

Takk til våre samarbeidspartnere

Takk til våre sponsorer / støttespillere:

Hei!

Så hyggelig at du er interessert i Bergen Matfestival:)

Ønsker du å motta eksklusive nyheter, nyttig informasjon og muligheten til å vinne konkurranser med flotte premier?

Skriv inn din E-mail adresse i boksen nedenfor!

Takk!

Du har nå tilgang på Bergen Matfestival sitt Nyhetsbrev!