logo_liten_bm2019
BERGEN MATFESTIVAL
Måke_stripe_sort

VELKOMMEN TIL VESTLANDETS BESTE MATOPPLEVELSER!

Bergen Matfestival arrangeres på Koengen/Bergenhus Festning fra 30.august til 1. september 2019.
I tre dager skal lokalmatprodusenter og kokker jobbe sammen for å gi deg Vestlandets beste smaksopplevelser.
Ekte mat gir ekte glede –velkommen!

Matarena er arrangør for Bergen Matfestival.

BILLETTER

Billett kan kjøpes på nettet og ved inngangen.

logo_ticket

Åpningstider:
  • Fredag 30.august: 12.00 – 19.00.
  • Lørdag 31. august: 10.00 – 19.00.
  • Søndag 1. september: 10.00 – 17.00
EKTE RÅVARER FRA SJØ OG LAND

Festivalen presenterer de fantastiske råvarene som Vestlandet har å by på. Dyktige lokalmatprodusenter presenterer og selger sine spesialiteter fra både sjø og land. Du kan møte produsentene ansikt til ansikt, lære om maten, høre historiene bak, og få innsikt i hvordan den lages. Du vil kunne nyte og kjøpe et bredt utvalg av lokale oster, kjøtt, sjømat, honning, grønnsaker, frukt, bær, sider, bakervarer og andre spennene lokale produkter.

INSPIRERENDE MATKURS HELE HELGEN – GRATIS!

Gjennom hele helgen vil du kunne lære mye om ulike lokale matretter og råvarer – fra sjømat, ost, sider og mat i kombinasjon, fermentering, vegan og vegetarretter, Stig Bareksten, Unesco kokkeshow og mye mer. Her blir det mange  spennende mataktiviteter med både lokale og internasjonale aktører! Gard og Petter fra Bien er de glade og humørfylte konferansierer 🙂
Se hele programmet her: https://matfest.no/program

NYHET!! NORSK SIDERFESTIVAL BLIR ARRANGERT UNDER BERGEN MATFESTIVAL!
NORSK SIDER er fantastisk!! På festivalen kan du få smake på et stort mangfold av sider fra hele landet.
Hardanger Siderprodusentlag og Matarena samarbeider om Norsk Siderfestival og for første gang arrangeres det en egen Norsk Siderfestival. Dette gjøres under Bergen Matfestival!
Side om side i siderteltet står siderprodusentene klare for å lære deg enda mer om sider. Du kan kjøpe smaksbonger, og smake deg gjennom spekteret av herlig perlende sider. For å toppe det hele kan du møte matfestivalens egne smakseksperter, Ove Svendsen og Anniken England. Sammen gir de deg mer kunnskap om sider, tips og veiledning til hvilke matretter som er uslåelige til sider. 
BYENS BESTE KOKKER

Festivalen har også et stort restauranttelt ”Matbyen Bergen” der flere av byens beste restauranter serverer utsøkte retter laget med lokale råvarer. Her kan du sette deg ned, nyte de gode smakene, den sprudlende sideren og oppleve en herlig stemning og ekte matglede!
Bien Restaurant, Bryggen Tracteursted, Colonialen, Cornelius Sjømatrestaurant, Marg og Bein og Restaurant 1877 skal glede oss med mange spennende småretter laget med de beste lokale råvarer.
Kåret til verdens beste gin – I restaurantteltet har vi også Bareksten ginbar, og Stig Bareksten og hans bartender team vil kunne gi deg gode anbefalinger :)

BERGEN – UNESCO GASTRONOMIBY
Gjennom Bergen sitt medlemskap i UNESCOs kreative nettverk for gastronomi samarbeider vi med mange andre byer fra flere steder i verden.
På festivalen kan du smake på lokale spesialiteter fra de internasjonale byene og bli inspirert til å ta i bruk lokale råvarer fra Vestlandet på nye måter. I kursteltet vil de internasjonale kokkene bli utfordret til å lage retter inspirert av sin lokale matkultur, men basert på lokale råvarer fra Vestlandet. Vi gleder oss!

NYHET! UNG MATFEST 🙂

For å nå enda flere barn og unge døper vi om Barnas Matfestival til UNG MATFEST.

UNG MATFEST er spekket med fantastiske matopplevelser for barn og unge under 16 år!
Her skal de få utfordret sansene, bli inspirert, pirre smaksløkene og lære mer om sunn mat og bærekraft som er godt for både kroppen og kloden!

Fri inngang for barn og ungdom under 18 år.
Se programmet her (under bearbeidelse): https://matfest.no/ung-matfest/