• Sidene våre er under oppdatering...

BERGEN MATFESTIVAL – EN HYLLEST TIL VESTLANDSMATEN!

Bergen Matfestival arrangeres i Bergen sentrum fra 3. – 4. september 2021!

Noe av det som skjer
(under oppdatering):

31. august – 4. september: Festivalrestauranter med spennende menyer fra sjø og land
3. og 4. september: Lokalmatmarkeder i Bergen sentrum
3. – 4. september: Matkurs på Torget
3. – 4. september: Ung Matfest på Torget

Matarena er arrangør for Bergen Matfestival.

BERGEN MATFESTIVAL 2021 – EN HYLLEST TIL VESTLANDSMATEN!

3. – 4. september feirer vi den fantastiske Vestlandsmaten fra sjø og land. Matfestivalen spres ut over hele Bergen sentrum, og samler Vestlandet på ett fat til glede for matinteresserte i alle aldre.

Her møter publikum de beste produsentene, de beste kokkene, og de får smake på den aller beste maten og drikken som produseres i Vestland. Arrangement på festivalrestaurantene og Ung Matfest vil være en del av festivalprogrammet. I tillegg holdes ulike mat- og drikkekurs for publikum – både fysisk og digitalt.

ÅPNINGSTIDER BERGEN MATFESTIVAL:

31. august – 4. september:
Festivalkonsept på en rekke festivalrestauranter i Bergen.

Fredag 3. september: kl. 12.00 – 18.00
Lokalmatmarkeder i Bergen sentrum
Matkurs og Ung Matfest på Torget
Festivalmenyer og arrangement på festivalrestaurantene. matfest.no/festivalrestauranter/

Lørdag 4. september: Kl. 10.00 – 18.00.
Lokalmatmarkeder i Bergen sentrum
Matkurs og Ung Matfest på Torget
Festivalmenyer og arrangement på festivalrestaurantene. matfest.no/festivalrestauranter/

EKTE RÅVARER FRA SJØ OG LAND

Festivalen presenterer de fantastiske råvarene som Vestlandet har å by på. Dyktige lokalmatprodusenter presenterer og selger sine spesialiteter fra både sjø og land. Du kan møte produsentene ansikt til ansikt, lære om maten, høre historiene bak, og få innsikt i hvordan den lages.

Du vil kunne nyte og kjøpe et bredt utvalg av lokale oster, kjøtt, sjømat, honning, grønnsaker, frukt, bær, sider, bakervarer og andre spennene lokale produkter. /

INSPIRERENDE MATKURS PÅ TORGET

Fredag og lørdag vil du kunne lære mye om ulike lokale matretter og råvarer – sjømat og kjøtt, ost, sider og mat i kombinasjon, fermentering, vegan og vegetarretter, sider og øl og mye mer.

Kursprogrammet blir lansert i juni – se kursene vi holdt i 2020 her: https://matfest.no/program

FESTIVALRESTAURANTER ER MED

Festivalen inkluderer også en rekke spennende menyer og aktiviteter på festivalrestaurantene i Bergen fra 31. august – 4.september. Her tilbyr de festivalmenyer fra sjø og land, og typiske signaturretter fra Vestland.

Her kan du sette deg ned, nyte de gode smakene, den sprudlende sideren og oppleve en herlig stemning og ekte matglede! Se oversikt over festivalrestaurantene her: matfest.no/festivalrestauranter/

UNG MATFEST

Ung Matfest skal gi barn og unge unike matopplevelser fra hav og jord til bord – til jord igjen. Her skal vi inspirere barn, unge og foreldre til å bli kjent med lokale råvarer og gode retter.Vi viser hvor sunt, godt og enkelt det er å lage mat fra bunnen av! Vi inviterer til matkurs, konkurranser, kokkekonkurranse for barneskoleelever og egne matkurs for ungdomsskoleelever.

 

BERGEN – UNESCO GASTRONOMIBY

Gjennom Bergens medlemskap i UNESCOs matbynettverk, samarbeider Bergen med en rekke byer rundt i verden. I nettverket deler byene erfaringer knyttet til mat, kreativitet og gastronomi.

Målet er blant annet å jobbe for en aktiv og nyskapende bransje, der kokker og restauranter har god kjennskap til lokale mattradisjoner. I år vil regionens signaturretter og spennende mattradisjoner løftes frem både på byens restauranter og på både fysiske og digitale kurs. La deg inspirere!

Hei!

Så hyggelig at du er interessert i Bergen Matfestival:)

Ønsker du å motta eksklusive nyheter, nyttig informasjon og muligheten til å vinne konkurranser med flotte premier?

Skriv inn din E-mail adresse i boksen nedenfor!

Takk!

Du har nå tilgang på Bergen Matfestival sitt Nyhetsbrev!