BERGEN MATFESTIVAL 2020 – EN HYLLEST TIL VESTLANDSMATEN!

En alternativ Bergen Matfestival arrangeres i Bergen sentrum fra 3. – 5. september 2020!

Matarena er arrangør for Bergen Matfestival.

BERGEN MATFESTIVAL 2020 – EN HYLLEST TIL VESTLANDSMATEN!

3. – 5. september feirer vi den fantastiske Vestlandsmaten med en alternativ vri på Bergen Matfestival. Årets matfestival spres ut over hele Bergen sentrum, og samler Vestlandet på ett fat til glede for matinteresserte i alle aldre.

Her møter publikum de beste produsentene, de beste kokkene, og de får smake på den aller beste maten og drikken som produseres i Vestland.

Arrangement på festivalrestaurantene og Norsk Siderfestival vil være en del av festivalprogrammet. I tillegg holdes ulike mat- og drikkekurs for publikum – både fysisk og digitalt.

ÅPNINGSTIDER BERGEN MATFESTIVAL:

Torsdag 3. september:
Sidertog arrangeres ut til en rekke festivalrestauranter i Bergen. Billetter slippes uke 32. Festivalmenyer og arrangement på festivalrestaurantene.

Fredag 4. september: 12.00 – 18.00.
Lokalmatmarkeder i Bergen sentrum – på Festplassen og Fisketorget.
Festivalmenyer og arrangement på festivalrestaurantene.
Gratis matkurs på Torgalmenningen. NB! begrenset plass på kursene – påmelding i infoteltet på Torgalmenningen.

Lørdag 5. september: 10.00 – 18.00.
Lokalmatmarkeder i Bergen sentrum – på Festplassen og Fisketorget.
Festival lunsjer og middager på festivalrestaurantene.
Gratis matkurs på Torgalmenningen. NB! begrenset plass på kursene – påmelding i infoteltet på Torgalmenningen.


Åpningstider Norsk Siderfestival:

Torsdag 3. september:
Sidertog og festivalaktiviteter på restaurantene.
Sidertog billetter slippes uke 32.

Fredag 4. september: 13.00 – 19.00:
Norsk Siderfestival med sidersmaking og siderkurs i Grieghallen.
NB! Begrenset antall plasser – alt skjer i tråd med gjeldende smittevernregler.

Lørdag 5. september: 11.00 – 19.00.
Norsk Siderfestival med sidersmaking og siderkurs i Grieghallen.
Billetter slippes i uke 32.

EKTE RÅVARER FRA SJØ OG LAND

Festivalen presenterer de fantastiske råvarene som Vestlandet har å by på. Dyktige lokalmatprodusenter presenterer og selger sine spesialiteter fra både sjø og land. Du kan møte produsentene ansikt til ansikt, lære om maten, høre historiene bak, og få innsikt i hvordan den lages.

Du vil kunne nyte og kjøpe et bredt utvalg av lokale oster, kjøtt, sjømat, honning, grønnsaker, frukt, bær, sider, bakervarer og andre spennene lokale produkter. Se alle utstillerne her: matfest.no/utstillerinformasjon/

INSPIRERENDE MATKURS PÅ TORGALMENNINGEN – GRATIS!

Fredag og lørdag vil du kunne lære mye om ulike lokale matretter og råvarer – sjømat og kjøtt, ost, sider og mat i kombinasjon, fermentering, vegan og vegetarretter, sider og øl og mye mer.

Vi jobber med 2020 programmet – se foreløpig det programmet vi hadde i 2019 her: https://matfest.no/program

NORSK SIDERFESTIVAL BLIR ARRANGERT UNDER BERGEN MATFESTIVAL. – I GRIEGHALLEN!

NORSK SIDER er fantastisk!! Vi gjentar suksessen i 2019 og inkluderer også i år NORSK SIDERFESTIVAL under Bergen Matfestival! 🍾Her vil du få smake på et stort mangfold av sider fra hele landet. Side om side står siderprodusentene klare for å lære deg enda mer om sider.

Du kan kjøpe smakspakker, og smake deg gjennom spekteret av herlig perlende sider. I tillegg arrangeres spennende og smakfulle sider og matkurs, og du får tips og veiledning til hvilke matretter som er uslåelige til sider. Hardanger Siderprodusentlag og Matarena samarbeider om Norsk Siderfestival og siderfestivalen arrangeres for andre gang.

FESTIVALARRANGEMENT HOS BYENS RESTAURANTER

Festivalen inkluderer også en rekke spennende restaurantarrangement på rundt 20 restauranter i Bergen. Her tilbyr de festivalmenyer fra sjø og land, og typiske signaturretter fra Vestland.

Her kan du sette deg ned, nyte de gode smakene, den sprudlende sideren og oppleve en herlig stemning og ekte matglede! Sidertoget arrangeres rundt på festivalrestaurantene torsdag 3. september.

BERGEN – UNESCO GASTRONOMIBY

Gjennom Bergens medlemskap i UNESCOs matbynettverk, samarbeider Bergen med en rekke byer rundt i verden. I nettverket deler byene erfaringer knyttet til mat, kreativitet og gastronomi.

Målet er blant annet å jobbe for en aktiv og nyskapende bransje, der kokker og restauranter har god kjennskap til lokale mattradisjoner. I år vil regionens signaturretter og spennende mattradisjoner løftes frem både på byens restauranter og på både fysiske og digitale kurs. La deg inspirere!

Arrangør

Takk til våre samarbeidspartnere:

Takk til våre sponsorer / støttespillere:

Hei!

Så hyggelig at du er interessert i Bergen Matfestival:)

Ønsker du å motta eksklusive nyheter, nyttig informasjon og muligheten til å vinne konkurranser med flotte premier?

Skriv inn din E-mail adresse i boksen nedenfor!

Takk!

Du har nå tilgang på Bergen Matfestival sitt Nyhetsbrev!