fbpx
BERGEN MATFESTIVAL
- HELE VESTLANDET PÅ ETT FAT!

6.-7. september brer Bergen Matfestival seg ut over Bergen sentrum og inviterer til årets diggeste folkefest. Bli med på uforglemmelige opplevelser spekket med gode smaker og matglede for store og små. Festivalen finner sted på Festplassen, Torgallmenningen, i Byparken og på alle festivalrestaurantene. Her får du hele Vestlandet på ett fat!

Norsk Siderfestival arrangeres på Festplassen samtidig som Bergen Matfestival.

Vi varmer opp til festivalen med mange spennende arrangement i uken frem til festivalstart. Disse aktivitetene vi foregå over hele byen. Hele programmet slippes i juni.

Matarena er arrangør for Bergen Matfestival og Norsk Siderfestival.

FESTIVALPROGRAM 2024

Programmet lanseres i juni.

Åpningstider på Festplassen, Torgallmenningen og i Byparken:

Fredag 6. september: 12.00 – 19.00 Norsk Siderfestival er åpen til kl. 20.00
Lørdag 7. september: 10.00 – 18.00

– Salg av lokalmat og drikke på Festplassen og Torgallmenningen (gratis inngang)
– Norsk Siderfestival arrangeres på Festplassen
– Festival lunsjer og middager på festivalrestaurantene fra 2. september til 8. september
– Unesco Gastronomibymiddag torsdag 5. september på Bien Basar
– Inspirerende «lær av de beste» matkurs
– Ung Matfest aktiviteter i Byparken (gratis aktiviteter)
– Pop up grillaktiviteter og konkurranser med dyktige kokker og lokalmatprodusenter på Festplassen

LOKAL MAT OG DRIKKE PÅ FESTPLASSEN OG TORGALLMENNINGEN

På Festplassen og Torgallmenningen kan du smake på det aller beste innen mat og drikke fra Vestlandet. Her kan du handle lokale grønnsaker, frukt, bær, ost, kjøtt og sjømat direkte fra produsentene. Smak spennende festivalretter hos utstillerne og fra grillshowene på scenen.

Norsk Siderfestival arrangeres på Festplassen!

NORSK SIDERFESTIVAL

Norsk Siderfestival vil tilby et spennende program med dyktige siderprodusenter, eksepsjonelle kokker, og fantastiske formidlere og smakseksperter. På Festplassen står siderprodusenter fra hele landet klare med perlende smaker og spennende nyheter. Smak deg gjennom hele bredden av norske sidersorter, og under festivalen kan du også delta på siderkurs med dyktige kursholdere.

INSPIRERENDE MAT- OG DRIKKEKURS

I kursteltet arrangeres «Lær av de beste»-kursene, som er en fantastisk opplevelse for alle mat- og drikkeinteresserte. Her får du de beste tipsene fra noen av regionens dyktigste kokker og produsenter, og du lærer hva som gir de beste kombinasjonene av mat og drikke. På «Smak & prat»-kursene sitter du til bords med drikkeprodusentene, og du får smake tre ulike glass fra tre lokale produsenter. Til hver drikke får du også servert en lekker festivalsmak.

UNG MATFEST I BYPARKEN

Ung Matfest er området dedikert til barn og unge mellom 0 og 16 år. Her får besøkende smake, sanse og lære om lokal mat gjennom en rekke matglade aktiviteter. Opplev mangfoldet av arter i havet, lær å lage mat utendørs og prøv nye smaker som tang og tare. Dyktige kokker holder smaksrike matkurs, og det blir quiz og nye spennende aktiviteter gjennom hele dagen. På Ung Matfest får hele familien kunnskap om mat som er bra for både kropp og klode.

2024 programmet er under utvikling. Inntil videre kan du se 2023 programmet her: matfest.no/ung-matfest

 

FESTIVAL PÅ RESTAURANT

Under festivalen vil en rekke restauranter ha unike festivalarrangement som viser deg lokale smaker på en helt ny måte. Her møter du Bergens dyktige kokker, servitører og vinkelnere, og får oppleve kreative retter i fantastiske omgivelser. Det blir grillarrangement, «hjemme hos»-kurs og spenstige festivalmenyer for enhver smak.

Se oversikt over festivalrestaurantene som deltok i 2023 her: matfest.no/festivalrestauranter/

BERGEN – UNESCO GASTRONOMIBY

Gjennom Bergens medlemskap i UNESCOs matbynettverk samarbeider vi med flere byer rundt om i verden. Til årets festival har vi invitert inn flere dyktige kokker fra andre europeiske UNESCO-byer. Du møter de dyktige kokkene på grill-scenen, og på den helt unike UNESCO gastronomi-middagen på Bien Basar torsdag 5. september!

EN GRØNN OG INKLUDERENDE FESTIVAL

Som grønn festival skal Bergen Matfestival bidra til en positiv byutvikling. Dette gjør vi gjennom å sikre at festivalens fotavtrykk er så lite som mulig. Vi gjør det også gjennom å være en samfunnsaktør som bidrar med konkrete sosiale tiltak, fordi Bergen Matfestival er en festival med hjerte for hele byen.

Som tidligere år vil vi involvere flest mulig og vi planlegger også en rekke inkluderende arrangement i forkant Bergen Matfestival. Mat påvirker alle aspekt av livene våre, og det skal programmet til Bergen Matfestival gjenspeile ved å være en inkluderende festival der vi tenker bærekraft i sin aller bredeste forstand.

Velkommen til bords!