fbpx
BERGEN MATFESTIVAL
- HELE VESTLANDET PÅ ETT FAT!

1.-2. september brer Bergen Matfestival seg ut over Bergen sentrum og inviterer til årets diggeste folkefest. Bli med på uforglemmelige opplevelser spekket med gode smaker og matglede for store og små. Festivalen finner sted på Festplassen, i Byparken og på alle festivalrestaurantene. Her får du hele Vestlandet på ett fat!

Vi varmer opp til festivalen med mange spennende arrangement i uken frem til festivalstart. Disse aktivitetene vi foregå over hele byen. Hele programmet slippes i juni.

Matarena er arrangør for Bergen Matfestival.

FESTIVALPROGRAM

Programmet lanseres i juni.

Åpningstider på Festplassen og i Byparken:

Fredag 1. september: 12.00 – 19.00 Bar Lokal er åpen til kl. 20.00
Lørdag 2. september: 10:00-18:00

– Salg av lokalmat og drikke på Festplassen (gratis inngang)
– Festival lunsjer og middager på festivalrestaurantene fra 28. august til 2. september
– Unesco Gastronomibymiddag torsdag 31. august på Festplassen
– Lokal sider, øl, gin og akevitt selges i Bar Lokal på Festplassen
– Inspirerende «lær av de beste» matkurs på Festplassen
– Ung Matfest aktiviteter på Festplassen – i parkområdet (gratis aktiviteter)
– Pop up grillaktiviteter og konkurranser med dyktige kokker og lokalmatprodusenter på Festplassen 

LOKALMATFEST PÅ FESTPLASSEN OG I BYPARKEN

På Festplassen og i Byparken kan du smake på det aller beste innen mat og drikke fra Vestlandet. Her kan du handle lokale grønnsaker, frukt, bær, ost, kjøtt og sjømat direkte fra produsentene. Smak spennende festivalretter hos utstillerne og fra grillshowene på scenen. Lørdag er det duket for årets diggeste konkurranse når tre familier kjemper om å lage den beste sjømatretten i Godfisk-familien på Festplassen.

PIKNIK I BYPARKEN OG BAR LOKAL

På «Piknik i Byparken» kan du handle med deg en kurv fylt med nydelige smaker, og nyte maten til moderne musikk fra ulike artister. Midt på Festplassen finner du også «Bar lokal» med ekte festivalstemning og DJ. Her kan du utforske et bredden av lokalproduserte drikkevarer som sider, øl, gin og akevitt.

INSPIRERENDE MAT- OG DRIKKEKURS

I kursteltet på Festplassen arrangeres «Lær av de beste»-kursene, som er en fantastisk opplevelse for alle mat- og drikkeinteresserte. Her får du de beste tipsene fra noen av regionens dyktigste kokker og produsenter, og du lærer hva som gir de beste kombinasjonene av mat og drikke. På «Smak & prat»-kursene sitter du til bords med drikkeprodusentene, og du får smake tre ulike glass fra tre lokale produsenter. Til hver drikke får du også servert en lekker festivalsmak.

UNG MATFEST 

Ung Matfest er området dedikert til barn og unge mellom 0 og 16 år. Her får besøkende smake, sanse og lære om lokal mat gjennom en rekke matglade aktiviteter. Opplev mangfoldet av arter i havet, lær å lage mat utendørs og prøv nye smaker som tang og tare. Dyktige kokker holder smaksrike matkurs, og det blir quiz og nye spennende aktiviteter gjennom hele dagen. På Ung Matfest får hele familien kunnskap om mat som er bra for både kropp og klode.

Programmet finner du her: matfest.no/ung-matfest

 

FESTIVAL PÅ RESTAURANT

Under festivalen vil en rekke restauranter ha unike festivalarrangement som viser deg lokale smaker på en helt ny måte. Her møter du Bergens dyktige kokker, servitører og vinkelnere, og får oppleve kreative retter i fantastiske omgivelser. Det blir grillarrangement, «hjemme hos»-kurs og spenstige festivalmenyer for enhver smak.

Se oversikt over festivalrestaurantene som deltok i 2022 her: matfest.no/festivalrestauranter/

BERGEN – UNESCO GASTRONOMIBY

Gjennom Bergens medlemskap i UNESCOs matbynettverk samarbeider vi med flere byer rundt om i verden. Til årets festival har vi invitert inn flere dyktige kokker fra andre europeiske UNESCO-byer. Du møter de dyktige kokkene på grill-scenen, og på den helt unike UNESCO gastronomi-middagen torsdag 31. august.

EN GRØNN OG INKLUDERENDE FESTIVAL

Som grønn festival skal Bergen Matfestival bidra til en positiv byutvikling. Dette gjør vi gjennom å sikre at festivalens fotavtrykk er så lite som mulig. Vi gjør det også gjennom å være en samfunnsaktør som bidrar med konkrete sosiale tiltak, fordi Bergen Matfestival er en festival med hjerte for hele byen.

I år bringer vi blant annet Bergen Matfestival ut på et eldrehjem når vi tar med oss ungdomsskoleelever for å lage et minnerikt måltid for de eldre. Bergen Matfestival kommer også til Bergen Fengsel før festivalstart.

Mat påvirker alle aspekt av livene våre, og det skal programmet til Bergen Matfestival gjenspeile ved å være en inkluderende festival der vi tenker bærekraft i sin aller bredeste forstand.

Velkommen til bords!