logo_liten_hvit_bm2019

VELKOMMEN TIL UNG MATFEST!

For å nå enda flere barn og unge døper vi om Barnas Matfestival til UNG MATFEST.

UNG MATFEST er spekket med fantastiske matopplevelser for barn og unge under 16 år!
Her skal de få utfordret sansene, bli inspirert, pirre smaksløkene og lære mer om sunn mat og bærekraft som er godt for både kroppen og kloden!

Fri inngang for barn og ungdom under 18 år.

PÅ UNG MATFEST KAN DU DELTA PÅ:
  • Fremtidsløype med fremtidsmat – smak på alt fra larver til tang og tare…
  • Sushikurs med kokken Thomas
  • Hawaiisk poke-kurs – rå marinert sjømat med masse digge grønnsaker
  • Bien tar med sin steinovn pizza og du kan lage din egen knallgode pizza med lokale råvarer
  • Lær å lage din egen is med Hallaisen
  • Foreldre og barn minikokkekurs – raske og sunne hverdagsretter på 1-2-3
MER SOM SKJER:
  • Akvariet kommer og du lærer masse nytt om fisk og andre arter i havet
  • Lær mer om bærekraft, miljø og matsvinn og hvordan alt dette henger sammen med FN´s bærekraftsmål
  • Møt bonden og gårdsdyrene, kjør traktor og hopp i høyet
  • Sykle din egen smoothie – sekkeløp – potetløp og mye annet gøy!
Åpningstider:
  • Fredag 30.august: 12.00 – 19.00.
  • Lørdag 31. august: 10.00 – 19.00.
  • Søndag 1. september: 10.00 – 17.00
  • Ung Matfest arrangeres på Koengen under Bergen Matfestival.
Program
2019 PROGRAMMET BEARBEIDES – HER ER NOEN SMAKEBITER
12.00-19.00 Gjennom hele dagen kan du delta i Fremtidsløypen med fremtidsmat – smak på alt fra larver til tang og tare…her blir det gøye oppgaver og smakebiter underveis!

Lær mer om bærekraft, miljø og matsvinn og hvordan alt dette henger sammen med FN´s bærekraftsmål.

Møt bonden og dyrene på gården. Kom og se dette. Og mye mer.

Du kan bli med på mateksperimenter, konkurranser, sekkeløp, potetløp, osterullekonkurranse og mye mer!

Og når du trenger å styrke deg kan du sykle din egen smoothie!

13.00 – 15.00 Vi inviterer ungdomsskole-klasser til å lage Vestlandets svar på den hawaiiske gatematen POKE BOWL!
FULLBOOKET.
Lørdag 10-19
10.00-19.00 Gjennom hele dagen kan du delta i Fremtidsløypen med fremtidsmat – smak på alt fra larver til tang og tare…her blir det gøye oppgaver og smakebiter underveis!

Lær mer om bærekraft, miljø og matsvinn og hvordan alt dette henger sammen med FN´s bærekraftsmål.

Møt bonden og dyrene på gården. Kanskje du vil hoppe i høyet eller kjøre traktor? Vet du hvordan eplesaften blir laget? Kom og se dette. Quiz og mye mer.

Akvariet kommer og du lærer masse nytt om fisk og andre arter i havet kl. 12.30 – 15.00.

Du kan bli med på mateksperimenter, konkurranser, sekkeløp, potetløp, osterullekonkurranse og mye mer!

Og når du trenger å styrke deg kan du sykle din egen smoothie!

11.00 Hawaiisk poke-kurs – rå marinert sjømat med masse digge grønnsaker
12.00 Lær å lage din egen is med Hallaisen
13.00 Foreldre og barn minikokkekurs – raske og sunne hverdagsretter på 1-2-3
14.00 Sushikurs med kokken Thomas
15.00 Bien stiller med sin steinovn pizza og du kan lage din egen knallgode pizza med lokale råvarer
Søndag 10-17
10.00 Gjennom hele dagen kan du delta i Fremtidsløypen med fremtidsmat – smak på alt fra larver til tang og tare…her blir det gøye oppgaver og smakebiter underveis!

Lær mer om bærekraft, miljø og matsvinn og hvordan alt dette henger sammen med FN´s bærekraftsmål.

Møt bonden og dyrene på gården. Kanskje du vil hoppe i høyet eller kjøre traktor?
Vet du hvordan eplesaften blir laget? Hvordan blir epler til god saft og sider? Kom og se dette. Quiz og mye mer.

Akvariet kommer og du lærer masse nytt om fisk og andre arter i havet kl. 12.30 – 15.00.

Du kan bli med på mateksperimenter, konkurranser, sekkeløp, potetløp, osterullekonkurranse og mye mer!

Og når du trenger å styrke deg kan du sykle din egen smoothie!

11.00 Sushikurs med kokken Thomas
12.00 Lær å lage din egen is med Hallaisen
12.00 Bien stiller med sin steinovn pizza og du kan lage din egen knallgode pizza med lokale råvarer
12.30 Siderprodusenten forteller om veien fra et godt eple til god saft og utmerket sider
13.00 Sushikurs med kokken Thomas
13.30 Siderprodusenten forteller om veien fra et godt eple til god saft og utmerket sider
14.00 Foreldre og barn minikokkekurs – raske og sunne hverdagsretter på 1-2-3
15.00 UNG MATFEST kokkene stiller opp med en skikkelig restefest og «hele byen» spiser sammen.
0L5A7708 2
UNG MATFEST

Se hele programmet fredag-lørdag-søndag over til venstre.

 

SØNDAG ER DEN STORE FAMILIEDAGEN.

DENNE DAGEN DISKER UNG MATFEST KOKKENE OPP MED EN SKIKKELIG RESTEFEST OG “HELE BYEN” SPISER SAMMEN!

 

Alle aktiviteter er gratis!

Disse matkursene kan du være med på:

– Sushikurs med kokken Thomas

– Hawaiisk poke-kurs – rå marinert sjømat med masse digge grønnsaker

– Bien tar med sin steinovn pizza og du kan lage din egen knallgode pizza med lokale råvarer

– Lær å lage din egen is med Hallaisen

– Foreldre og barn minikokkekurs – raske og sunne hverdagsretter på 1-2-3

Følg oss på Facebook og instagram