fbpx

Praktisk info

Utstiller informasjon

BERGEN MATFESTIVAL 6. – 7. SEPTEMBER

PRAKTISK INFORMASJON TIL ALLE UTSTILLERE 
Info oppdateres fortløpende.

Bergen Matfestival samler Vestlandet på ett fat!
Bergen Matfestival arrangeres 6. – 7. september i Bergen sentrum der lokalmatprodusenter og kokker fyller Festplassen, Torgallmenningen og festivalrestaurantene med smak og liv. Vi forventer opp mot 200.000 besøkende, og også i år vil vi skape en festival som skal involvere og engasjere flest mulig og være gratis å besøke. Vi skal tilrettelegge for at utstillere skal få et best mulig salg og synlighet. Sammen skal vi inspirere, spre matglede og dele kunnskap om vår matkultur og løfte frem de gode råvarene fra sjø og land som finnes her på Vestlandet.

Sjekk alt som skjer: matfest.no

  • Lokalmatutstillere på Festplassen og Torgallmenningen
  • Norsk Siderfestival arrangeres samtidig på Festplassen
  • Festivalrestauranter med lokale råvarer og drikke
  • Arrangementer hvor produsenter kobles på “Lær av de beste” matkurs
  • Ung matfest i Byparken Gratis inngang
  • Bergen Matfestival er sertifisert som “grønn festival” med et sterkt fokus på bærekraft.

ÅPNINGSTIDER 2024
Fredag 6.9. fra kl 12.00 – 19.00 (Norsk Siderfestival holdes åpen til ca. kl. 20.00)

Lørdag 7.9. fra kl. 10.00 – 18.00
Forbehold om endringer i åpningstid.
Etter stengetid fredag er det viktig å lukke standen deres, fjerne ALT søppel og ta med alle verdisaker. Vi har vakt på området, dag og natt.  

UTSTILLERKART
Utstillerkart kommer.

BEREDSKAPSPLAN 2024
Ny beredskapsplan kommer i juli. Under ser du beredskapsplanen for 2023.
Beredskapsplan Bergen Matfestival 2023

UTSTILLERKORT
Utstillerkort kan hentes i infotelt på Festplassen fra kl. 9.00

VIKTIG LESNING – MATTILSYNET – TRYGG MAT PÅ FESTIVALER 
Her er viktig info fra Mattilsynet som alle må lese i god tid før festivalstart.
Viktig å følge deres retningslinjer. De vil sjekke nøye.
Se også info om allergener som må med på skilt etc.
mattilsynet.no/mat-og-drikke/matservering/trygg-mat-pa-messer-og-festivaler

BERGEN MATFESTIVAL ER MILJØFYRTÅRN SERTIFISERT SOM EN GRØNN FESTIVAL
Med festivalen følger det et ansvar for å ta vare på omgivelsenene, naturen, kulturen, menneskene og miljøet.
Matarena som arrangør ønsker å ta dette ansvaret og bidra til å utvikle samfunnet i en bærekraftig retning.
Vårt miljøansvar skal gjennomsyre alt vi gjør med matfestivalen både internt og eksternt.
I 2023 ble Matarena miljøfyrtårn sertifisert, og Bergen Matfestival er miljøfyrtårn sertifisert som GRØNN FESTIVAL.
Les mer om vårt arbeid her: matfest.no/vaart-samfunnsansvar/

KJØLECONTAINER
Vi har litt plass til kjølevarer under festivalen.
Viktig at dere ikke kommer med mengder slik at alle har litt plass.
Vi har ikke tilgjengelig frys.

PARKERING
Det er ikke parkering tilgjengelig på Festplassen eller i Byparken.
Nærmeste parkeringshus er Klostergarasjen  og Bygarasjen

RIGGING
Dere må selv ta med egne telt og rigge dem opp og ned.
– Rigging vil skje fra kl. 7.00 fredag 6.9.2024.
– Mer informasjon kommer i god tid før festivalstart.
– Festivalledelsen er tilgjengelig på stedet under opprigg sammen med gode funksjonærer – det er bare å ta kontakt skulle det være noen utfordringer som vi i fellesskap løser.
Alle stands må være helt ferdig innen kl. 11.00.
Mattilsynet vil ha inspeksjon fra fredag 6.9. kl. 11.00                                                                                                                                                                                                  

  • Rigging for utstillere på Ung Matfest og Sjømat for alle- teltet 
  • Rigging vil skje fra kl. 10.00 torsdag 5. september kl. 10.
  • Nærmere informasjon kommer.
  • Festivalledelsen er tilgjengelig på stedet under opprigg sammen med gode funksjonærer – det er bare å ta kontakt skulle det være noen utfordringer som vi i fellesskap løser.
    Alle stands må være helt ferdig innen kl. 11.00 fredag 6.9.

HVIS DU HAR PLANER OM GRILLING
– Ha en grill i litt høyde fra bakken + legg en tykk plate under grillen.
– Gassbeholdere må låses inn i vår container fra fredag kveld til lørdag morgen.
– Kontakt Matthijs Van Meurs når du skal låse inn gassbeholdere: 922 42 209.

NEDRIGGING
Festivalen stenger lørdag 7.9. kl. 18.
NB! Området MÅ tømmes for publikum før biler kan kjøre inn.
Alt søppel må kastes/sorteres i riktige beholdere. Alle er ansvarlig for sitt eget søppel.
Vi har sortering av avfall. Beholder for matavfall, papir, plast, restavfall og glass.
NB! Det er svært viktig at du som utstiller kildesorterer og bidrar til et viktig bærekraftsarbeid:
Se info: Kildesortering info.

FØLGENDE PRISER DELES UT FRA SCENEN UNDER DEN OFFISIELLE ÅPNINGEN KL. 13.00:
Vinnere får en gavesjekk på kr. 10.000,- og velfortjent heder & ære ✨

• Årets bærekraftspris
• Årets lokalmatutstiller
• Årets lokalmatprodukt
• Årets lokalmatrestaurant
• I tillegg deles Årets festivalrett ut lørdag 7.9.

KÅRING AV ÅRETS FESTIVALRETT:
• Vi oppfordrer dere igjen å tilby en festivalrett til ca. kr. 50,- (ca. en halv liten lunsjrett).
• Her vil vi la publikum stemme frem hvem som blir vinneren.
• Vi henger opp en A4 plakat med QR kode hvor publikum scanner koden og kan avgi sin stemme.
• Dette registreres fortløpende og vinneren kåres fra scenen ca. kl. 15.30. Vinneren får et gavekort på restaurant til en verdi kr. 3000,-
• Send info om din festivalrett innen 24. august til ingerid@matarena.no og vi sørger for plakat med QR stemmekode på din stand.

MILJØVENNLIG ENGANGSEMBALLASJE FRA NORENGROS
Det skal ikke benyttes plast som engangsemballasje. Vi anbefaler å kontakte Norengros for gode tilbud på miljøvennlig emballasje.
Oppgi at dere er utstillere på Bergen Matfestival. https://www.norengros.no/emballasje/c/emballasje/sub

LEIE ELLER KJØPE EGET TELT
NB! Dere må selv ta med egne telt og rigge dem opp og ned.
Det er kun hvite pop up telt tillates.
Dersom du har et Bondens Marked telt kan du bruke dette på festivalen.
Du står selv for opp- og nedrigg av ditt eget telt.
Husk å ta med sandsekker og vegger til teltet.
Det er mulig å bestille sandsekker via Matarena – se påmeldingsskjema.
Dersom du vil leie telt kan du kontakte Eventtjenester direkte: eventtjenester.no
Kun hvite telt kan bestilles. NB! Oppgi til Eventtjenester at dette gjelder Bergen Matfestival.
Du får faktura for teltleie direkte fra Eventtjenester.

HÅNDVASKER (PUMPE):
Hvis du ønsker en egen håndvask så kan du bestille dette spesielt, kr. 1700,- + mva.
Bestilles innen 15. august til ingerid@matarena.no.
Vi vil forøvrig sette ut håndvasker på festivalområdet og flere stands deler disse.

PRISER OG BOOKING AV HOTELLROM:
Vi har gjort avtale med De Bergenske.
Book direkte på www.debergenske.no
Bruk kode 23779 i feltet som heter «bedriftskode» og du får opp gjeldende avtalepris.

UTSTILLERTOALETT
Vi har funksjonærtoalett utplassert på Festplassen og Torgallmenningen.
Se utstillerkart.

RØDE KORS
Vi leier inn Røde Kors som er tilgjengelig hvis en hendelse skulle inntreffe. 

FESTIVALRESTAURANTER
CA. 35 festivalrestauranter vil delta – restauranter som gjennom året setter fokus på lokal mat og drikke.
Her vil de ha festivalmenyer på restaurantene og vi vil samarbeide med hver og en av dem for å utvikle tema som bygger kunnskap og interesse om Vestlandsmaten og bruken av lokale råvarer.Vi involverer lokale mat- og drikkeprodusenter på restaurantene om kveldene.
Sjekk aktuelle festivalrestaurantene her: matfest.no/festivalrestauranter/

SKATT VEST
Her er info fra Skatt Vest (gjeldende fortsatt).
Se link her: Skatt Vest infoskriv

BERGEN MATFESTIVAL REGLEMENT:
Se link her: Bergen-Matfestival-2024-reglement

LES MER OM FESTIVALEN HER
matfest.no/om-oss/

FESTIVALLEDELSE
Daglig leder, Matarena AS:
Alexandra K. Angell – tlf. 909 77 447

Utstilleransvarlig:
Ingerid Wembstad – tlf. 994 03 999

Ansvarlig for Ung Matfest og festivalrestauranter:
Maria Lervik – tlf. 932 45 932

Kommunikasjonsansvarlig:
Marita Brodin Monsen- tlf. 938 08 222

Drift og logistikk:
Matthijs Van Meurs – tlf. 922 42 209

Følg oss på facebook og instagram.