Praktisk info

Utstiller informasjon

BERGEN MATFESTIVAL 5. – 6. SEPTEMBER

PRAKTISK INFORMASJON TIL ALLE UTSTILLERE 
Info oppdateres fortløpende.

VELKOMMEN MED SOM UTSTILLER!
Bergen Matfestival samler Vestlandet på ett fat!
Bli med og vis frem dine fantastiske produkter når vi igjen fyller Bergen sentrum med Vestlandets beste smaker. Festplassen, Byparken, områdene rundt og byens mange festivalrestauranter venter opp mot 200.000 besøkende som ønsker å oppleve, smake og kjøpe lokalmat fra sjø og land. Festivalen er gratis for publikum og en unik salgsarena for deg som lokalmatprodusent. Vi skal gjøre alt vi kan for at du får best mulig salg og synlighet. Sammen skal vi skape en inspirerende festival, spre ekte matglede og vise frem råvarene og matkulturen vår fra Vestlandet. Vi gleder oss til å ha deg med på laget!

LITT AV DET SOM SKJER:

  • Lokalmatutstillere på Festplassen og omkringliggende områder
  • Norsk Siderfestival arrangeres samtidig – på Festplassen
  • Festivalrestauranter med retter av lokale råvarer og drikke
  • Arrangementer som kobler produsenter og restauranter
  • «Lær av de beste» – inspirerende matkurs
  • Ung Matfest aktiviteter i Byparken
  • Gratis inngang for alle
  • Bergen Matfestival er sertifisert som «Grønn Festival» med på bærekraft
  • Følg med her: matfest.no

ÅPNINGSTIDER 2025 – oppdateres
Fredag 5.9. fra kl 12.00 – 19.00  

Lørdag 6.9. fra kl. 10.00 – 18.00
Forbehold om endringer i åpningstid.
Etter stengetid fredag er det viktig å lukke standen deres, fjerne ALT søppel og ta med alle verdisaker. Vi har vakt på området, dag og natt.  

UTSTILLERKART
Bergen Matfestival og Norsk Siderfestival utstillerkart 2024
2025 kart kommer primo august

STAND
Leie av stand inkluderer ikke selve teltet.
Har du ikke et hvitt telt selv kan dette gjerne leies her: Jippie.no

PRISER OG BOOKING AV HOTELLROM:
Vi har gjort avtale med De Bergenske.
Book direkte på www.debergenske.no
Bruk kode 23779 i feltet som heter «bedriftskode» og du får opp gjeldende avtalepris.

BEREDSKAPSPLAN 2024
Beredskapsplan Bergen Matfestival 2024
2025 beredskapsplan kommer primo august

UTSTILLERKORT
Utstillerkort kan hentes i infotelt på Festplassen fra kl. 9.00

VIKTIG LESNING – MATTILSYNET – TRYGG MAT PÅ FESTIVALER 
Her er viktig info fra Mattilsynet som alle må lese i god tid før festivalstart.
Viktig å følge deres retningslinjer. De vil sjekke nøye.
Se også info om allergener som må med på skilt etc.
mattilsynet.no/mat-og-drikke/matservering/trygg-mat-pa-messer-og-festivaler

BERGEN MATFESTIVAL ER MILJØFYRTÅRN SERTIFISERT SOM EN GRØNN FESTIVAL
Med festivalen følger det et ansvar for å ta vare på omgivelsenene, naturen, kulturen, menneskene og miljøet.
Matarena som arrangør ønsker å ta dette ansvaret og bidra til å utvikle samfunnet i en bærekraftig retning.
Vårt miljøansvar skal gjennomsyre alt vi gjør med matfestivalen både internt og eksternt.
I 2023 ble Matarena miljøfyrtårn sertifisert, og Bergen Matfestival er miljøfyrtårn sertifisert som GRØNN FESTIVAL.
Les mer om vårt arbeid her: matfest.no/vaart-samfunnsansvar/
VI TILLATER IKKE SERVERING AV HÅNDMAT MED PLASTPRODUKTER (instruks også fra Bergen Kommune Bymiljøetaten).
Se info: Sorteringsguide Matfestivalen 2024

KJØLECONTAINER
Vi har litt plass til kjølevarer under festivalen.
Viktig at dere ikke kommer med mengder slik at alle har litt plass.
Vi har ikke tilgjengelig frys.
Vi har egne kjølehengere til Norsk Siderfestival – benyttes av siderprodusentene.

PARKERING
Det er ikke parkering tilgjengelig på Festplassen eller på Torgallmenningen.
Her finner dere info om aktuelle parkeringssteder – også ute for de med høye biler.
På Festningskaien er det mulig for strøm også. Les mer om parkeringsmuligheter her

RIGGING FOR MATPRODUSENTER
Dere må selv ta med egne telt og rigge dem opp og ned.
– Rigging vil skje fra kl. 7.00 fredag 5.9.2025.
– Alle bilder MÅ være kjørt ut av områdene før kl. 11.
– Festivalledelsen er tilgjengelig på stedet under opprigg sammen med gode funksjonærer – det er bare å ta kontakt skulle det være noen utfordringer som vi i fellesskap løser.
Alle stands må være helt ferdig innen kl. 11.00.
Mattilsynet vil ha inspeksjon fra fredag 5.9. kl. 11.00                                                                                                                                                                                                  

  • Rigging for utstillere på Ung Matfest og Sjømat for alle teltet 
  • Rigging vil skje fra kl. 10.00 torsdag 4. september.
  • Festivalledelsen er tilgjengelig på stedet under opprigg sammen med gode funksjonærer – det er bare å ta kontakt skulle det være noen utfordringer som vi i fellesskap løser.
    Alle stands må være helt ferdig innen kl. 11.00 fredag 5.9.

HVIS DU HAR PLANER OM GRILLING
– Ha en grill i litt høyde fra bakken + legg en tykk plate under grillen.
– Gassbeholdere må låses inn i vår container fra fredag kveld til lørdag morgen.
– Kontakt Matthijs Van Meurs når du skal låse inn gassbeholdere: 922 42 209.

NEDRIGGING
Festivalen stenger lørdag 6.9. kl. 18.
NB! Området MÅ tømmes for publikum før biler kan kjøre inn.
Alt søppel må kastes/sorteres i riktige beholdere. Alle er ansvarlig for sitt eget søppel.
Vi har sortering av avfall. Beholder for matavfall, papir, plast, restavfall og glass.
NB! Det er svært viktig at du som utstiller kildesorterer og bidrar til et viktig bærekraftsarbeid:
Se info
(ny for 2025 kommer):Sorteringsguide Matfestivalen 2024

FESTIVALPRISER 2025
For å bidra til en positiv utvikling av lokal mat og drikke i Vestland ønsker vi å motivere aktørene med å hedre de som spesielt utmerker seg i følgende kategorier:

– Årets bærekraftspris
– Årets lokalmatprodusent
– Årets siderprodusent
– Årets lokalmatprodukt
– Årets lokalmatrestaurant
– Årets festivalrett (deles ut lørdag etter publikumsbedømming)

Prisene deles ut fra Musikkpaviljongen under åpningen fredag 6. september kl. 14.00.
Vinnere får en gavesjekk og velfortjent heder & ære ✨
Her var kriteriene i 2024 – nye for 2025 kommer:
Årets utstillerpriser BMF og Norsk Siderfestival 2024

KÅRING AV ÅRETS FESTIVALRETT:
Vi oppfordrer dere til å tilby en festivalrett til for eks kr. 75,- (ca. en halv liten lunsjrett).
Her vil vi la publikum stemme frem hvem som blir vinneren.
Vi henger opp en A4 plakat med QR kode hvor publikum scanner koden og kan avgi sin stemme.
Dette registreres fortløpende og vinneren kåres fra scenen lørdag 6.9. ca. kl. 15.00.
Premie: Gavekort til bruk på restaurant til en verdi av kr. 3000,-
Send info om din festivalrett innen 23. august og vi sørger for plakat med QR stemmekode på din stand.

MILJØVENNLIG ENGANGSEMBALLASJE FRA NORENGROS
Det skal ikke benyttes plast som engangsemballasje. Vi anbefaler å kontakte Norengros for gode tilbud på miljøvennlig emballasje.
Oppgi at dere er utstillere på Bergen Matfestival norengros.no
Notpla produkter på lager aug 2024

LEIE ELLER KJØPE EGET TELT
NB! Dere må selv ta med egne telt og rigge dem opp og ned.
Det er kun hvite pop up telt tillates.
Dersom du har et Bondens Marked telt kan du bruke dette på festivalen.
Du står selv for opp- og nedrigg av ditt eget telt.
Husk å ta med sandsekker og vegger til teltet.
Det er mulig å bestille sandsekker via Matarena – se påmeldingsskjema.
Dersom du vil leie telt kan du kontakte Jippie
Kun hvite telt kan bestilles. NB! Oppgi til Jippie at dette gjelder Bergen Matfestival.
Du får faktura for teltleie direkte fra Jippie.

HÅNDVASKER (PUMPE):
Bestilles direkte hos Jippie

Vi vil forøvrig sette ut håndvasker på festivalområdet og flere stands deler disse.

UTSTILLERTOALETT
Vi har funksjonærtoalett utplassert på Festplassen.

RØDE KORS
Vi leier inn Røde Kors som er tilgjengelig hvis en hendelse skulle inntreffe. 

FESTIVALRESTAURANTER
Ca. 40 festivalrestauranter vil delta – restauranter som gjennom året setter fokus på lokal mat og drikke.
Her vil de ha festivalmenyer på restaurantene og vi vil samarbeide med hver og en av dem for å utvikle tema som bygger kunnskap og interesse om Vestlandsmaten og bruken av lokale råvarer.Vi involverer lokale mat- og drikkeprodusenter på restaurantene om kveldene.
Sjekk festivalrestaurantene som deltok i 2024: matfest.no/festivalrestauranter/

SKATT VEST
Her er info fra Skatt Vest (gjeldende fortsatt).
Se link her: Skatt Vest infoskriv

BERGEN MATFESTIVAL REGLEMENT:
Se link her: Bergen-Matfestival-2025-reglement

LES MER OM FESTIVALEN HER
matfest.no/om-oss/

FESTIVALLEDELSE
Daglig leder og HMS ansvarlig, Matarena AS:
Alexandra K. Angell – tlf. 909 77 447

Utstilleransvarlig:
Ingerid Wembstad – tlf. 994 03 999

Ansvarlig for Ung Matfest og festivalrestauranter:
Maria Lervik – tlf. 932 45 932

Kommunikasjonsansvarlig:
Marita Brodin Monsen- tlf. 938 08 222

Drift, logistikk og HMS koordinator:
Matthijs Van Meurs – tlf. 922 42 209

Følg oss på facebook og instagram.