fbpx

Praktisk info

Utstiller informasjon

BERGEN MATFESTIVAL 1. – 2. SEPTEMBER

PRAKTISK INFORMASJON TIL ALLE UTSTILLERE –
Info oppdateres fortløpende.

1 .- 2. september brer Bergen Matfestival seg utover Bergen sentrum og inviterer til årets store matfest når lokalmatprodusentene og kokkene tar over byen, på Festplassen, i Byparken, og på alle festivalrestaurantene. I fjor ble festivalen besøkt av 170 000 over to dager, og vi satser på minst like mange i år! Vi skal tilrettelegge for at utstillere skal få best mulig salg, og sammen skal vi spre matglede, gi kunnskap om bærekraftige lokale produkter og løfte frem vår felles matkultur!

Sjekk alt som skjer: matfest.no

  • 1. og 2. september: Hoved festivalområde med alle lokale mat- og drikkeprodusenter blir på Festplassen og i Byparken.
    Gratis inngang til festivalområdene.
  • 1. og 2. september: BAR LOKAL på Festplassen hvor det serveres alkoholfritt, sider, lokalt øl og brennevin. Mat fra lokalmatutstillere kan nytes i dette serveringsteltet.
  • 1. og 2. september: Ung Matfest i parken ved Festplassen
  • 1. – 2. september: Sjømat for alle – sjømataktiviteter på Festplassen
  • 1. og 2. september: Lær av de beste – Matkurs og «Smak og prat» kurs på Festplassen.
    Se link til alle kurs her:matfest.no/kurs/ og arrangement: matfest.no/arrangementer/
  • 28. august – 2. september: Festivalmenyer på ca. 35 festivalrestauranter
    – med fokus på lokale råvarer/produkter med lokal drikke til.
  • Torsdag 31. august kl. 19.00: Unesco Gastronomibymiddag på Festplassen.
    Se link her til billetter: matarena.ticketco.events/no/nb/e/unesco_gastronomiaften

ÅPNINGSTIDER 2023:
Fredag 1.9. fra kl 12.00 – 19.00 (Bar Lokal holdes åpen til ca. kl. 20.00)

Lørdag 2.9. fra kl. 10.00 – 18.00
Etter stengetid fredag er det viktig å lukke standen deres, fjerne ALT søppel og ta med alle verdisaker. Vi har vakt på området, dag og natt.  

UTSTILLERKART:
Bergen Matfestival Utstillerkart 2023

Med forbehold om endringer

BEREDSKAPSPLAN 2023
Beredskapsplan Bergen Matfestival 2023

Beskrivelse av Bergen Matfestival 2023 – Bymiljøetaten

NB! Bergen Kommune har gitt beskjed at ingen må under noen omstendigheter kaste varmt vann eller olje i bed, plener og hekker på festivalområdene.

UTSTILLERKORT
Utstillerkort kan hentes i infotelt på Festplassen fra kl. 9.00

VIKTIG LESNING – MATTILSYNET – TRYGG MAT PÅ FESTIVALER 
Her er viktig info fra Mattilsynet som alle må lese i god tid før festivalstart.
Viktig å følge deres retningslinjer. De vil sjekke nøye.
Se også info om allergener som må med på skilt etc.
mattilsynet.no/mat-og-drikke/matservering/trygg-mat-pa-messer-og-festivaler

BERGEN MATFESTIVAL ER MILJØFYRTÅRN SERTIFISERT SOM EN GRØNN FESTIVAL
Med festivalen følger det et ansvar for å ta vare på omgivelsenene, naturen, kulturen, menneskene og miljøet.
Matarena som arrangør ønsker å ta dette ansvaret og bidra til å utvikle samfunnet i en bærekraftig retning.
Vårt miljøansvar skal gjennomsyre alt vi gjør med matfestivalen både internt og eksternt.
I 2023 ble Matarena miljøfyrtårn sertifisert, og Bergen Matfestival er miljøfyrtårn sertifisert som GRØNN FESTIVAL.
Les mer om vårt arbeid her: matfest.no/vaart-samfunnsansvar/

KJØLECONTAINER
Vi har fått låne Måkestad sin kjølebil, og vi har litt plass til kjølevarer under festivalen.
Viktig at dere ikke kommer med mengder slik at alle har litt plass.
Vi har ikke tilgjengelig frys.

PARKERING
Det er ikke parkering tilgjengelig på Festplassen eller i Byparken.
Nærmeste parkeringshus er Klostergarasjen  og Bygarasjen

RIGGING
Dere må selv ta med egne telt og rigge dem opp og ned.
– Rigging vil skje fra kl. 7.00 fredag 1.9.2023.
– Innkjøring er ok på Festplassen for opprigg. Se kartskisse og folk i gule jakker og vester.
– For utstillere i Byparken: Se utstillerkartet for hvor du kan parkere helt kort for å sette av varer og utstyr. Vi har vakt på stedet under opprigg.
– Festivalledelsen er tilgjengelig på stedet under opprigg sammen med gode funksjonærer – det er bare å ta kontakt skulle det være noen utfordringer som vi i fellesskap løser.
Alle stands må være helt ferdig innen kl. 11.00.
Mattilsynet vil ha inspeksjon fra fredag 1.9. kl. 11.00

  • RIGGING                                                                                                                                                                                                                        
  • For utstiller på Ung Matfest og Sjømat for alle- teltet 
  • Rigging vil skje fra kl. 10.00 torsdag 31.08.2023.
  • Innkjøring er ok på Festplassen for opprigg. Se kartskisse og folk i gule jakker og vester.
  • Festivalledelsen er tilgjengelig på stedet under opprigg sammen med gode funksjonærer – det er bare å ta kontakt skulle det være noen utfordringer som vi i fellesskap løser.
    Alle stands må være helt ferdig innen kl. 11.00.

HVIS DU HAR PLANER OM GRILLING:
– Ha en grill i litt høyde fra bakken + legg en tykk plate under grillen.
– Gassbeholdere må låses inn i vår container fra fredag kveld til lørdag morgen.
– Kontakt Ingerid Wembstad når du skal låse inn gassbeholdere: 994 03 999.

NEDRIGGING
Festivalen stenger lørdag 2.9. kl. 18.
NB! Området MÅ tømmes for publikum før biler kan kjøre inn.
Alt søppel må kastes/sorteres i riktige beholdere. Alle er ansvarlig for sitt eget søppel.
Vi har sortering av avfall. Beholder for matavfall, papir, plast, restavfall og glass.
NB! Det er svært viktig at du som utstiller kildesorterer og bidrar til et viktig bærekraftsarbeid:
Se info: Kildesortering info.

FØLGENDE PRISER DELES UT FRA SCENEN UNDER DEN OFFISIELLE ÅPNINGEN KL. 13.00:
Vinnere får en gavesjekk på kr. 10.000,- og velfortjent heder & ære ✨
Se kriterier her: Årets priser BMF 2023
• Årets bærekraftspris
• Årets lokalmatutstiller
• Årets lokalmatprodukt
• Årets lokalmatrestaurant

KONKURRER OM DEN GJEVE PRISEN «ÅRETS PRODUKT» 
Meld på ditt produkt til ingerid@matarena.no innen 24. august med en kort beskrivelse av produktet.
Det er kun innmeldte produkter innen fristen som vil bli vurdert.
Produktet leveres inn i infoteltet på Festplassen innen fredag 1.9. kl. 9.00.

KÅRING AV ÅRETS FESTIVALRETT:
• Vi oppfordrer dere igjen å tilby en festivalrett til kr. 50,- (ca. en halv liten lunsjrett).
• Her vil vi la publikum stemme frem hvem som blir vinneren.
• Vi henger opp en A4 plakat med QR kode hvor publikum scanner koden og kan avgi sin stemme.
• Dette registreres fortløpende og vinneren kåres fra scenen ca. kl. 15.30. Vinneren får et gavekort på restaurant til en verdi kr. 3000,-
• Send info om din festivalrett innen 24. august og vi sørger for plakat med QR stemmekode på din stand.

MILJØVENNLIG ENGANGSEMBALLASJE FRA NORENGROS
Det skal ikke benyttes plast som engangsemballasje. Vi anbefaler å kontakte Norengros for gode tilbud på miljøvennlig emballasje.
Oppgi at dere er utstillere på Bergen Matfestival. https://www.norengros.no/emballasje/c/emballasje/sub

Overskuddsmat hentes av Matsentralen Vestland
Matsentralen omfordeler overskuddsmat fra matbransjen til ideelle organisasjoner som hjelper vanskeligstilte mennesker i samfunnet enten ved utdeling av matposer eller ved servering av mat. Matsentralens nettverk består av 8 matsentraler og mer enn 400 ideelle organisasjoner.
En stor del av overskuddsvarene fra messer og festivaler kan doneres til Matsentralen, og komme vanskeligstilte mennesker til gode forutsatt at det planlegges litt i starten av arrangementet.
Tenk donasjon allerede når maten pakkes ut slik at merking og originalemballasje tas vare på.
Matsikkerhet er viktig, og vi trenger derfor deres hjelp ved at maten oppbevares og emballeres forsvarlig før den leveres til Matsentralens mottakspunkt. Matsentralene omfordeler store kvantum med mat hver dag, og maten er oftest omfordelt allerede påfølgende dag.

Hva kan doneres?
All spiselig mat og råvarer i ubrutt originalemballasje kan leveres til Matsentralen. Varer som har vært fryst må merkes med opptiningsdato. Overskudd av frukt og grønt tar vi gjerne imot (ikke oppdelt) samt overskudd av brødvarer. Brødvarer ønsker vi blir pakket i brødposer/plast godkjent for mat.
Matsentralen kan også ta imot tilberedt mat dersom den merkes og pakkes forsvarlig.
Krav til merking: Hva det er, hvem har produsert maten, og når ble maten produsert. Skriv på med sprittusj.

LEIE ELLER KJØPE EGET TELT
NB! Dere må selv ta med egne telt og rigge dem opp og ned.
Det er kun hvite pop up telt tillates.
Dersom du har et Bondens Marked telt kan du bruke dette på festivalen.
Du står selv for opp- og nedrigg av ditt eget telt.
Husk å ta med sandsekker og vegger til teltet.
Det er mulig å bestille sandsekker via Matarena – se påmeldingsskjema.
Dersom du vil leie telt kan du kontakte Eventtjenester direkte: eventtjenester.no
Kun hvite telt kan bestilles. NB! Oppgi til Eventtjenester at dette gjelder Bergen Matfestival.
Du får faktura for teltleie direkte fra Eventtjenester.

HÅNDVASKER (PUMPE):
Hvis du ønsker en egen håndvask så kan du bestille dette spesielt, kr. 1700,- + mva.
Bestilles innen 15. august til ingerid@matarena.no.
Vi vil forøvrig sette ut håndvasker på festivalområdet og flere stands deler disse.

PRISER OG BOOKING AV HOTELLROM:
Vi har gjort avtale med De Bergenske.
Book direkte på www.debergenske.no
Bruk kode 23779 i feltet som heter «bedriftskode» og du får opp gjeldende avtalepris.

UTSTILLERTOALETT
Vi har funksjonærtoalett utplassert på Festplassen.
Dette finner du borte ved containere – se utstillerkart.

RØDE KORS
Vi leier inn Røde Kors som er tilgjengelig hvis en hendelse skulle inntreffe. 

FESTIVALRESTAURANTER
CA. 35 festivalrestauranter vil delta – restauranter som gjennom året setter fokus på lokal mat og drikke.
Her vil de ha festivalmenyer på restaurantene og vi vil samarbeide med hver og en av dem for å utvikle tema som bygger kunnskap og interesse om Vestlandsmaten og bruken av lokale råvarer.Vi involverer lokale mat- og drikkeprodusenter på restaurantene om kveldene.
Sjekk festivalrestaurantene som er påmeldt her: matfest.no/festivalrestauranter/

SKATT VEST
Her er info fra Skatt Vest (gjeldende fortsatt).
Se link her: Skatt Vest infoskriv

BERGEN MATFESTIVAL REGLEMENT:
Se link her: Bergen Matfestival 2023 reglement

LES MER OM FESTIVALEN HER
matfest.no/om-oss/

FESTIVALLEDELSE
Prosjektleder og områdeansvarlig Bergen Matfestival, Matarena AS:
Ingerid Wembstad – tlf. 994 03 999

Daglig leder, presseansvarlig og HMS ansvarlig BMF, Matarena AS:
Alexandra K. Angell – tlf. 909 77 447

Ansvarlig for festivalrestauranter og kommunikasjon/sosiale medier:
Amanda Bahl – tlf. 416 11 092

Ansvarlig for Ung Matfest:
Monica Olsen Torsvik – tlf. 993 89 378

Følg oss på facebook og instagram.