Praktisk info

Utstiller informasjon

BERGEN MATFESTIVAL 2. – 3. SEPTEMBER

PRAKTISK INFORMASJON TIL ALLE UTSTILLERE –
Info oppdateres fortløpende.

2022 er året da Bergen Matfestival skal bre seg utover Bergen sentrum og skape den store folkefesten! Her skal vi innta de ærverdige byrommene med matskatter fra sjø og land og skape tidenes matfestival for produsenter, restauranter og publikum.

  • 2. og 3. september: Hoved festivalområde med alle lokale mat- og drikkeprodusenter blir på Festplassen, Byparken og Torgallmenningen.
    Gratis inngang til festivalområdene.
  • 2. og 3. september: BAR LOKAL midt på Festplassen hvor det serveres alkoholfritt, sider, lokalt øl og brennevin.
    Mat fra lokalmatutstillere kan spises i dette serveringsteltet.
  • 2. og 3. september: Ung Matfest på Torgallmenningen
  • 2. og 3. september: Lær av de beste – Matkurs på Torget
  • 30. august – 3. september: Festivalmenyer på ca. 35 festivalrestauranter
    – med fokus på lokale råvarer/produkter med lokal drikke til.

ÅPNINGSTIDER FOR LOKALMATSTANDS 2022:
Fredag 2.9. fra kl 12.00 – 19.00 (Bar Lokal holdes åpen til ca. kl. 20.00)

Lørdag 3.9. fra kl. 10.00 – 18.00
Etter stengetid fredag er det viktig å lukke standen deres og ta med alle verdisaker.
Vi har vakt på området, dag og natt.

UTSTILLERKART:
Info om utstillerplassering legges ut i begynnelsen av august.
Se foreløpige kartskisser over alle områder her: Kartskisser-byrom BMF 2022

BERGEN MATFESTIVAL – bærekraft og klimatiltak
Med festivalen følger det et ansvar for å ta vare på omgivelsene, naturen, menneskene og klima/miljøet. Matarena som arrangør ønsker å ta dette ansvaret på alvor og bidra til å utvikle samfunnet i en mer bærekraftig og klimavennlig retning. Bergen Matfestival skal bli Norges mest bærekraftige og klima/miljøvennlige matfestival!
Vi skal jobbe i tråd med FN´s bærekraftsmål – «Ta vare på behovene til mennesker som lever i dag, uten å ødelegge fremtidige generasjoners muligheter til å dekke sine.»
Se mer info om tiltakene som også berører deg som utstiller: BERGEN MATFESTIVAL miljø og klimatiltak – info til utstillere

BEREDSKAPSPLAN Bergen Matfestival 2022: Beredskapsplan Bergen Matfestival 2022

BERGEN MATFESTIVAL REGLEMENT:
Se link Bergen Matfestival 2022 reglement

LEIE ELLER KJØPE EGET TELT
NB! Dere må selv ta med egne telt og rigge dem opp og ned.
Det er kun hvite pop up telt tillates.
Dersom du har et Bondens Marked telt kan du bruke dette på festivalen.
Du står selv for opp- og nedrigg av ditt eget telt.
Husk å ta med sandsekker og vegger til teltet.
Det er mulig å bestille sandsekker via Matarena – se påmeldingsskjema.

RIGGING
Dere må selv ta med egne telt og rigge dem opp og ned.
Rigging vil skje fra kl. 7.00 fredag 2.9.2022.
Mer info kommer i begynnelsen av august mht rigging og praktisk info.
Festivalledelsen er tilgjengelig på stedet under opprigg sammen med gode funksjonærer – det er bare å ta kontakt skulle det være noen utfordringer som vi i fellesskap løser. 🙂
Alle stands må være helt ferdig innen kl. 11.00.
Mattilsynet vil ha inspeksjon fra fredag 2.9. kl. 11.00

NEDRIGGING
Festivalen stenger lørdag 3.9. kl. 18. Området tømmes for publikum før biler kan kjøre inn.
Alt søppel må kastes/sorteres i riktige beholdere. Alle er ansvarlig for sitt eget søppel.
NB – viktig! Vi har sortering av avfall. Beholder for matavfall, papir, plast, restavfall og glass. 

HÅNDVASKER (PUMPE):
Hvis du ønsker en egen håndvask så kan du bestille dette spesielt, kr. 1700,- + mva.
Bestilles innen 15. august til ingerid@matarena.no.
Vi vil forøvrig sette ut håndvasker på festivalområdet og flere stands deler disse.

PRISER OG BOOKING AV HOTELLROM:
Vi har gjort avtale med følgende hoteller i Bergen Sentrum:

De Bergenske har flere hoteller i sentrum.
Gå inn på www.debergenske.no og bruk koden MATNA (da får du opp avtaleprisen på de ulike hotellene)

Thon Hotel Bristol Bergen
Bruk link her: thonhotels.no/event/bergen-matfestival-2022/
Thon Hotel Bristol må bestilles innen 1. august for å få avtalepris.

RØDE KORS
Vi leier inn Røde Kors som er tilgjengelig hvis en hendelse skulle inntreffe. 

VI ANBEFALER MILJØVENNLIG EMBALLASJE FRA NORENGROS – GODE PRISER!
Oppgi at du er utstiller på Bergen Matfestival 2022, og du vil få gode priser hos Norengros.
Se varekatalog her: Norengros Varekatalog – BMF22

MATTILSYNET
Her er skriv fra Mattilsynet – viktig å lese gjennom i god tid før festivalstart.
mattilsynet.no/trygg mat på festivaler

SKATT VEST
Her er info fra Skatt Vest (gjeldende fortsatt).
Se link her: Skatt Vest infoskriv

FESTIVALRESTAURANTER
CA. 35 festivalrestauranter vil delta – restauranter som gjennom året setter fokus på lokal mat og drikke.
Her vil de ha festivalmenyer på restaurantene og vi vil samarbeide med hver og en av dem for å utvikle tema som bygger kunnskap og interesse om Vestlandsmaten og bruken av lokale råvarer.
Vi involverer lokale mat- og drikkeprodusenter på restaurantene om kveldene.
Sjekk festivalrestaurantene som er påmeldt her: matfest.no/festivalrestauranter/

LES MER OM FESTIVALEN HER
matfest.no/om-oss/

FESTIVALLEDELSE
Prosjektleder og områdeansvarlig Bergen Matfestival, Matarena AS: Ingerid Wembstad – tlf. 994 03 999
Daglig leder, presseansvarlig og HMS ansvarlig BMF, Matarena AS: Alexandra K. Angell – tlf. 909 77 447
Ansvarlig for festivalrestauranter og kommunikasjon/sosiale medier: Amanda Bahl – tlf. 416 11 092
Ansvarlig for Ung Matfest: Monica Olsen Torsvik – tlf. 993 89 378

LEIE ELLER KJØPE TELT
Leie telt:
• Dersom du vil leie telt kan du kontakte Arrangement-Tjenester direkte: arrangement-tjenester.no/nettbutikk
• Kun hvite telt kan bestilles. NB! Oppgi til Arrangement-Tjenester at dette gjelder Bergen Matfestival.
Det er avtalt 10% rabatt på leie av telt (kun 3×3 eller 3×6)
Det er også avtalt 50% rabatt på transport hvis du ikke ønsker å hente teltet selv.
Du får faktura for teltleie direkte fra Arrangement-Tjenester

Følg oss på facebook og instagram.

Hei!

Så hyggelig at du er interessert i Bergen Matfestival:)

Ønsker du å motta eksklusive nyheter, nyttig informasjon og muligheten til å vinne konkurranser med flotte premier?

Skriv inn din E-mail adresse i boksen nedenfor!

Takk!

Du har nå tilgang på Bergen Matfestival sitt Nyhetsbrev!