fbpx

Vårt miljøansvar

Vårt miljøansvar 2560 1707 Bergen Matfestival

Under årets festival har, vi som tidligere, stort fokus på miljø og bærekraft. Både utstillere og deltakere vil merke at målene for i år er enda mer ambisiøse. Vi har innført enda flere tiltak for å gjøre festivalen mer bærekraftig og enda bedre for miljøet.

I år setter vi blant annet et større fokus på avfallshåndtering og reduksjon av matsvinn, og vi sørger som alltid for god intern og ekstern informasjon når det gjelder miljøhensyn.

Vi vet at en lokal matfestival som oss fører til avfall, men dette vil vi minimere mest mulig. Derfor kutter vi også unødig plastemballasje alle steder vi kan.

Avfall og sortering

For å gjøre avtrykket vårt så lite som mulig har vi kjøpt inn tallerkener og bestikk i bambus og tre fra Norengros. Dette vil du finne hos de fleste utstillerne. Dette kan kildesorteres i matavfallet, men det aller beste er om du har med egen tallerken og bestikk. Da reduserer vi enda mer av avfallsmengden sammen.

Vi oppfordrer alle våre utstillere og medarbeidere til å bruke minst mulig plast. Alle ønsker å gjøre en innsats for miljøet, og derfor er fokuset på akkurat dette stort. Unntaket er i noen få tilfeller at utstillere har mat pakket i plast fordi dette er best for holdbarheten til maten.

Kildesortering

Renovasjonsselskapet Franzefoss plasserer ut miljøstasjoner også flere steder på festivalområdet. Der kan alle sortere avfall fra festivalen. Videre sørger Franzefoss for at det blir gjenvunnet på best mulig måte. Du vil finne god informasjon på hver miljøstasjon om hvilket avfall som skal hvor!

Reduksjon av matsvinn

Vi ønsker selvsagt også minst mulig matsvinn på festivalen. All maten som serveres og selges hos oss er laget med kjærlighet og kvalitet, så vi håper all maten spises opp! Skulle det likevel være noe matavfall, kan det kildesorteres for seg. Vi har også avtaler med Matsentralen og Blå Kors, som redder eventuell overskuddsmat.

Det er også mulig å lære mer om hvordan du kan redusere matsvinn under festivalen. Du kan for eksempel lære hvordan du starter med hjemmekompost, og eller lære deg å lage bærekraftig mat på ett av de mange kursene i kursteltet på Torget.

Transport

Vi anbefaler våre besøkende å bruke offentlig transport til sentrum. Det er også mulig å leie seg en bysykkel, da kommer du raskt til Festplassen, Torgallmenningen, kurs på Torget og ut til restaurantene.

Velkommen til en grønn festival!