FAKTA
Dato
7. september
Tidspunkt
Kl 12:00 og 13:30 og 15:00 og 16:30
Festplassen - kurstelt ved Godt Brød
Pris
495
Del på Facebook
Gjør deg klar for en smakfull opplevelse som vil pirre smaksløkene og utvide din siderhorisont!
- Drikkeanmelder og sommelier Merete Bø, sommelier Ove Svendsen fra Ypper og dyktige siderbønder vil guide deg gjennom sideruniverset.
- Du får smake på tre lokale småretter, nøye kombinert med tre forskjellige sidere.
Lørdag 7.9. kl. 12.00
Møt Merete Bø, Skarbø Gard fra Møre og Romsdal, Store Naa Siderkompani og Ulvik Frukt og Cideri fra Hardanger
Lørdag 7.9. kl. 13.30
Møt Merete Bø, Edel Sider og Hardanger Saft og Siderfabrikk fra Hardanger, Lien Gård fra Telemark
Lørdag 7.9. kl. 15.00
Møt Ove Svendsen, Tingvoll Sider fra Møre og Romsdal, Epli Sideri og Kvestad Sideri fra Hardanger
Lørdag 7.9. kl. 16.30
Møt Ove Svendsen, Amble Gard fra Kaupanger, Vestavin fra Jølster, Harding Økologiske Sideri fra Hardanger og Odelsgut fra Sogn
Kursene arrangeres i samarbeid med Ypper.
Se også fredagens kurs i Ticketco.
Kursene holdes på Festplassen- i kursteltet like ved Godt Brød. Hvert kurs varer ca. 45 minutter.
Kort om Merete Bø og Ove Svendsen som leder kursene:
Merete Bø, anerkjent journalist og vinanmelder, er også en prisbelønt sommelier med titler som både norsk og nordisk mester for vinkelnere. Hun er også kjent for sin podkast med Thomas Gjertsen, og her deler hun sin imponerende kunnskap om siderens verden. Hun utga også en bok om Hardangersider i 2023.
Ove Svendsen er utdannet vinkelner og foreleser ved Norsk Sommelier Utdanning. Med over 20 års erfaring i restaurantbransjen har han opparbeidet seg omfattende kunnskap om å sette sammen mat og drikke i perfekte kombinasjoner. Ove driver gastronomiselskapet Ypper og skriver faste matanmeldelser i Bergensavisen hver fredag.