BERGEN MATFESTIVAL

Program

headerline_dark
Gratis, inspirerende matkurs hele festivalhelgen!
Bergen Matfestival 2017_redigert_2
0L5A7630 2
0L5A7970 2

Bergen Matfestival arrangeres på Koengen/Bergenhus Festning fra fredag 31. august til søndag 2. september 2018.
I tre dager skal lokalmatprodusenter og kokker jobbe sammen for å gi deg Vestlandets beste smaksopplevelser.
Se hele programmet litt lengre nede på denne siden.

EKTE RÅVARER FRA SJØ OG LAND
Festivalen presenterer de fantastiske råvarene som Vestlandet har å by på. Dyktige lokalmatprodusenter presenterer og selger sine spesialiteter fra både sjø og land. Du kan møte produsentene ansikt til ansikt, lære om maten, høre historiene bak, og få innsikt i hvordan den lages. Du vil kunne nyte og kjøpe et bredt utvalg av lokale oster, kjøtt, sjømat, honning, grønnsaker, frukt, bær, sider, bakervarer og andre spennene lokale produkter.

NORGES LENGSTE OSTEBORD – I OSTETELTET
Bergen skal arrangere OSTE-VM i november. På Bergen Matfestival varmer vi opp med å inkludere et stort ostetelt på festivalområdet hvor vi sammen med Norges beste osteprodusenter lager NORGES LENGSTE OSTEBORD. Det er bare å glede seg – dette må du ikke gå glipp av… 🙂

SIDER ER NORGES SVAR PÅ CHAMPAGNE! 
Sider frå Hardanger er fantastisk!! På festivalen kan du få smake på et stort mangfold av sider fra åtte siderprodusenter fra Hardanger – Aga Sideri, Alde Sider, Hardanger Cideri, Hardanger Saft og Siderfabrikk, Heldre Sider og Saft, Spildegarden og Ulvik Frukt & Cideri.
Side om side i siderteltet står siderprodusentene klare for å lære deg enda mer om sider. Du kan kjøpe smaksbonger, og smake deg gjennom spekteret av herlig perlende sider.

INSPIRERENDE MATKURS HELE HELGEN
Gratis 

Gjennom hele helgen vil du kunne lære mye om ulike lokale matretter og råvarer – fra ost, fisk, kjøtt, sider, vegetarretter og veldig mye mer. Her blir det kokkeshow og spennende mataktiviteter med både lokale og internasjonale aktører! Se program nederst (endringer kan komme).

BYENS BESTE KOKKER
Festivalen har også et stort restauranttelt ”Matbyen Bergen” der flere av byens beste restauranter – Bien, Bryggen Tracteursted, Colonialen, Cornelius Sjømatrestaurant, Marg og Bein og Restaurant 1877 – serverer utsøkte retter laget med lokale råvarer. Her kan du sette deg ned, nyte de gode smakene, den sprudlende sideren og oppleve en herlig stemning og ekte matglede!

BERGEN – UNESCO GASTRONOMIBY
Bergen er medlem av Unescos kreative nettverk for gastronomi, og på festivalen deltar flere av de andre byene med sin matkultur og sine spesialiteter.
I år kommer det Unesco gastronomibyer fra Alba-Italia, Dénia-Spania, Florianopolis-Brasil og Burgos, Spania.

BARNAS MATFESTIVAL
Barnas Matfestival er del av Bergen Matfestival, og vil ha morsomme mataktiviteter for barn og unge. Her kan de lære å lage gode retter med sjømat og grønt, delta på den store matreisen – fra jord til bord til jord, bli kjent med ulike typer av fisk, delta i konkurranser, møte bonden og dyrene, kjøre minitraktor, oppleve gjeterhundoppvisning, hoppe i høyet og mye mer gøy! Se barneprogrammet her: https://matfest.no/barnas-matfestival/

BILLETTER
Billett kan kjøpes her: https://bit.ly/2HIVAqY eller ved inngangen.

Ekte mat gir ekte glede – velkommen til Bergen Matfestival 2018!

Fredag 31.8. i kurs- og inspirasjonsteltet

(NB! Program under bearbeiding…en liten forsmak på hva du vil oppleve under festivalen!)

Se også det spennende barneprogrammet her: https://matfest.no/barnas-matfestival/

12.00 Festivalen åpner

 

13.00 Offisiell åpning

 

11.00-13.00 Møteplass Mat – bransjetreff for mat- og restaurantbransjen
12.00-14.00 Årets Sjømatkokk konkurranse pågår i kurs og inspirasjonsteltet! Når festivalen åpner er dyktige kokker allerede i full gang med den nasjonale kokkekonkurransen! Kåring av vinneren ca. kl. 14.00!
13.00-15.00 Vi gjentar suksessen fra i fjor og inviterer ungdomsskoleelever til å lage Vestlandets svar på den hawaiiske gatematen poke bowl. Laks marinert med eplejuice fra Hardanger, servert med lokale grønnsaker. Vi kaller den vestlandspoke! Dette skjer i Barnas Mattelt!
15.00-15.45 Lær mer om Norske Gardsoster av verdens beste osteprodusent, Gunnar Waagen fra Tingvollost.
Du får også smaksprøver på Kraftkar – kåret til VERDENS BESTE OST I 2016!

Sammen med Olav Bleie fra Alde Sider gir Gunnar Waagen en introduksjon til den gode smakskoblingen av sider og ost.
15.45-16.15 Lær å lage vegan- og vegetarretter
16.30-17.00 Lær å lage surdeig
17.15-18.00 Kokkeshow med den internasjonale Unesco Gastronomibyen, Gaziantep, Tyrkia!
18.00-18.45 Stig Bareksten forteller om veien han har gått for å kunne lage verdens beste gin! Gin smaking!
Lørdag 1.9. i kurs- og inspirasjonsteltet

(NB! Program under bearbeiding…en liten forsmak på hva du vil oppleve under festivalen!)

Se også det spennende barneprogrammet her: https://matfest.no/barnas-matfestival/

10.30-11.00 Lær å dyrke dine egne grønnsaker
11.15-12.15 Kokker fra Unesco Gastronomibyene vil få hver sin “Mystery basket” med typiske råvarer fra vår region og lage retter med sin vinkling og inspirert av sin egen matkultur. Her blir det spennende smaksprøver!
12.30-13.15 Lær mer om Norske Gardsoster av verdens beste osteprodusent, Gunnar Waagen fra Tingvollost.
Du får også smaksprøver på Kraftkar – kåret til VERDENS BESTE OST I 2016!

Sammen med Olav Bleie fra Alde Sider gir Gunnar Waagen en introduksjon til den gode smakskoblingen av sider og ost.
13.15-13.45 Festivalens favorittkurs – publikum er med i trekningen om sitt favorittkurs (facebook konkurranse)
Her vil en av byens dyktige kokker lede kurset. Følg med på facebook og ønsk deg ditt favorittkurs!
14.00-14.30 Lær å lage de beste sauser til festmiddagen!
14.45-15.30 Kokkeshow med den internasjonale Unesco Gastronomibyen, Dénia fra Spania!
15.45-16.15 Lær å lage raske og enkle sjømatretter av sesongens beste fisk!
Lett å lage – til hverdag og fest!
16.30-17.00 Lær mer om fermentering!
17.00-17.45 Kokkeshow med den internasjonale Unesco Gastronomibyen, Florianopolis, Brasil!
18.00-18.30 Barekstens botaniske underverker – kåret til verdens beste gin!
Stig Bareksten forteller om hvordan ideen om utpreget bruk av krydder, urter, blomster og villbær resulterte i verdens beste gin – produsert i Bergen! Gin smaking!
Søndag 2.9. i kurs- og inspirasjonsteltet

NB! Program under bearbeiding…en liten forsmak på hva du vil oppleve under festivalen!

Se også det spennende barneprogrammet her: https://matfest.no/barnas-matfestival/

10.00-12.00 Finale i Fisk er godt – for hode og kropp konkurransen i barneskolene (holdes i kursteltet).
I samarbeid med barneskoler, Domstein og kokker fra Bellevue Restauranter, Biologen Akvariet og Restaurant 1877 arrangerer Matarena en inspirerende matkonkurranse som skal motivere til økt bruk av sjømat og grønt i kostholdet for barn og unge!
12.15-13.00 Kokkeshow med den internasjonale Unesco Gastronomibyen, Alba fra Italia!
13.15-13.45 Ost og siderkurs med Lise Brunborg fra Stavanger Ysteri og siderprodusent Gjermund fra Åkre Gård
14.00-14.45 Slik lager du sushi
15.00-15.30 Lær å lage Bergensk Fiskesuppe med Odd Einar Tufteland fra Cornelius Sjømatrestaurant!
15.45-16.15 Dyrk dine egne grønnsaker! Slik kommer du i gang.

 

17.00 Festivalen stenger

Vi vil oppdatere programmet fortløpende. Følg med – her er det mange spennende matopplevelser du ikke må gå glipp av! Hold deg oppdatert her på matfest.no, facebook og instagram.

BARNAS MATFESTIVAL

Program

headerline_dark
Bergen Matfestival_Barnas matfestival

Det er ikke bare de voksne som skal få kose seg med, og lære mer om mat fra 29. august til 2. september 🙂 Bergen Matfestival vil også i år ha et eget område for barna.
På Barnas Matfestival får du blant annet være med på…

– Fisk er godt – for hode og kropp minikokkekurs
– Foreldre og barn kokkekurs
– Den store matreisen – fra jord til bord til jord
– Oppleve spennende aktiviteter med Akvariet
– Møte bonden og gårdsdyrene
– Kjøre traktor og hoppe i høyet!

Alle aktivitetene er gratis!
Se programmet her: BARNAS MATFESTIVAL PROGRAM 2018