BERGEN MATFESTIVAL

Kursprogram

Lær av de beste – inspirerende matkurs

Alle kursene holdes i kursteltet på Torget. Trykk på knappen over for bestilling av billetter.
Fredag 12.00 – 12.30 SJØMAT PÅ 1-2-3 v/Fredrik Hald, Lerøy

Få tryller med sjømat som sjømateksperten Fredrik Hald, anerkjent kokk og produktutviklingssjef i Lerøy. På dette kurset vil han vise hvor enkelt det er med deilige sjømatretter i hverdagen. Her vil du lære gode teknikker som du kan bruke til å lage spennende hverdagsretter på 1-2-3, enten du lager mat til mange eller få.

Fredag 13.00 -13.30 LÆR Å LAGE VESTLANDSPIZZA v/ Petter Lidal, Bien Centro og Jørn Hafslund, Ostegården

Lær å lage ekte napolitansk pizza med lokale råvarer. De fantastiske kokkene fra Bien Centro fyrer opp pizzaovnen og viser deg hvordan du får en skikkelig napolitansk pizzabunn. Her lærer du hvordan du kan lage en smakfull og bærekraftig vestlandspizza, med lokale oster og spekemat fra Vestland.

Fredag 14.00 -14.30 LÆR Å LAGE VERDENS BESTE BERGENSK FISKESUPPE v/Thomas Madsen, Matgal

Lær å lage verdens beste bergenske fiskesuppe! Hva ville vel en bergensk matfestival være uten bergensk fiskesuppe? Tidligere i år stakk kokk og restauranteier Thomas Engum Madsen av med seieren i verdensmesterskapet for bergensk fiskesuppe. På dette kurset lærer du mer om historien og råvarene som gjør denne suppen helt unik. Her får du verdensmesterens beste tips og du får selvfølgelig smake på den kreative vinnersuppen. Thomas Engum Madsen er eier og kvalitetsleder for den lokale restaurantklyngen Matgal, og har tidligere mottatt flere priser under «Årets sjømatkokk» og den internasjonale konkurransen «Hanse Chefs».

Fredag 15.00-15.30 CORNELIUS RÅBAR OG VERDENS BESTE GIN v/Cornelius, Scalmarin og Stig Bareksten

Verdens beste sjømat og verdens beste gin! Bli inspirert med delikatesser fra havet, botanikk og destillering, og opplev nye spennende nye smakskombinasjoner fra sjø og land. I samarbeid med den prisbelønte ginmakeren Stig Bareksten og sjømatleverandøren Scalmarin, tar Cornelius sjømatrestaurant deg med på en spennende smaksekspedisjon med noe av det beste fra Vestlandet. Her får du smake kreative småretter på kuskjell, teppeskjell og kråkeboller, lokale delikatesser som eksporteres til anerkjente restauranter over hele verden. Og du lærer om hva som gjør at nettopp sjømat og gin passer så godt sammen fra de beste på området.

Fredag 16.00-16.30 LÆR Å LAGE WONTON, SJØMAT OG VEGETAR v/Michelle Zhao fra No Sweet Sour og Banzha

Bli med Michelle Zhao, skaperen av matbloggen No Sweet Sour og en av grunnleggerne av restauranten Banzha på demo-workshop hvor du vil lære å lage en enkel, varm og deilig wontonsuppe. Du vil lære å blande wonton-fylling, forskjellige bretteteknikker, samt hvordan du tilbereder wontons.

Fredag 17.00-17.30 PINK GIN + SJØMAT = PINK TAPAS v/ Eli Kari Gjengedal og Fredrik Hald fra Lerøy

Her er smakene for all slags vær! I tillegg til å være værdame er Eli Kari Gjengedal bartender med eksamen i Dry Martini og Singapore Sling. På dette kurset slår hun seg sammen med den dyktige sjømatkokken Fredrik Hald fra Lerøy, og sammen inspirerer de med gin og sjømat i kombinasjon. Her får du bli bedre kjent med pink ginen Blush som er utviklet i samarbeid med Stig Bareksten, og får gode tips til hvordan du kan mikse dine egne drinker hjemme. Ginen er laget på rabarbra fra egen hage og bringebær fra Sogn, som gjør den frisk og fruktig og perfekt til smaksrike sjømatretter. Gled deg til moderne vestlandssmaker i både glasset og på tallerkenen.

Lørdag 11.00-11.30 KOM I GANG MED SURDEIG v/ Sabine Henlin-Strømme fra Sabines Surdeig

De siste årene har surdeigsbrød blitt mer og mer populært. Men visste du at det det er mange helsefordeler å spise surdeigsbrød? Eller at surdeig er fermentert mel?
Alle kan lage gode enkle surdeigsbrød hjemme og Sabine forklarer hvordan. Dette kurset er en gjennomgang i hvordan du kan lage et surdeigsbrød fra kultur til brøddeig til ferdig stekt brød. Sabine kommer med egen surdeigskultur og viser hvordan du mater kulturen og blander en brøddeig. Det blir mulighet å få med seg surdeigskultur.

Lørdag 12.00-12.30 SILD, MAKRELL OG 7-FJELL v/Hanne Frosta og 7-Fjell

Sild og makrell er norske delikatesser som det stadig selges mer av i utlandet, og som egner seg perfekt til deilige småretter på tapasbordet. På dette kurset blir du bedre kjent med råvarene og hvordan du kan ta dem i bruk hjemme for å lage sunne og kortreiste munnfuller. Du får også lære mer om hva slags øl som passer sammen med sild og makrell. Hanne Frosta er tidligere restauranteier og kjøkkensjef for Hanne på Høyden, og jobber i dag som verkstedsmester for Bergen fengsel. Hun holder kurset sammen med ekspertene på håndverksbrygging fra 7 Fjell Bryggeri.

Lørdag 13.00 -13.30 SIDER OG TØRRMODNET KVEITE v/Nikolas S. Carlsen fra 1877 og Eirik Nå Aga fra Store Naa Siderkompani

Modnet fisk er en av årets store mattrender, og på dette kurset får du kjenne hvordan modningsprosessen påvirker og utvikler smakene. Kjøkkensjef Nikolas S. Carlsen demonstrerer hvordan fisken henges og tørkes, og du får smake på den fantastiske signaturretten tørrmodnet kveite fra menyen på Restaurant 1877, tørrmodnet kveite. Du får lære hvordan du lager en sashimi-rett med denne nydelige delikatessen, og du får smake den opp mot den fantastiske Hardanger-sideren 57/2 fra Store Naa Siderkompani. Nikolas S. Carlsen var kjøkkensjef på Renaa da restauranten fikk Norges første Michelinstjerne utenfor Oslo. I dag er han kjøkkensjef på Restaurant 1877. Store Naa Siderkompani lager moderne, friske sidere fra Hardanger, tuftet på tradisjon gjennom 10 generasjoner. På kurset får du bli bedre kjent med sideren som heter 57/2 som er en hyllest til gården, tradisjonene og historien på Store Nå.

Lørdag 14.00 -14.30 GRILL, CHILL OG SIDER v/Varegga – Mat fra Bergen og Joar Aga fra Aga Sideri

Vil du bli en ekte grillmester? På dette kurset får du de beste tipsene for å lykkes med grillmaten fra de dyktige kokkene i Varegga Mat fra Bergen. Du får lære om ulike kjøttyper og stykningdeler som tar grillmaten til nye høyder. Joar Aga fra Aga Sideri finner frem sin prisbelønte sider Humlepung, og setter den sammen med de forskjellige grillrettene. Gled deg til et chill-grillkurs med friske sidersmaker i glasset.

Lørdag 15.00 -15.30 VERDENS BESTE GIN MØTER NYYYT-KJØTT v/Stig Bareksten og Georg-Fredrik Ueland fra Nyyyt

Bareksten Botanical Gin er kåret til verdens beste London Dry Gin. På dette kurset får du smake ulike ginbaserte drinker fra Bareksten, sammen med nydelig lokalt kjøtt fra Nyyyt. Matentusiastene i Nyyyt produserer kvalitetskjøtt fra lam, svin og storfe, stiller med kvalitetsråvarer plukket fra øverste hylle. Gled deg til spennende smakskombinasjoner og gode historier fra mesterdestillatøren Stig Bareksten.

Lørdag 16.00 – 16.30 LÆR Å LAGE WONTON, SJØMAT OG VEGETAR v/Michelle Zhao fra No Sweet Sour og Banzha

Bli med Michelle Zhao, skaperen av matbloggen No Sweet Sour og en av grunnleggerne av restauranten Banzha på demo-workshop hvor du vil lære å lage en enkel, varm og deilig wontonsuppe. Du vil lære å blande wonton-fylling, forskjellige bretteteknikker, samt hvordan du tilbereder wontons.

Lørdag 17.00 – 17.30 VILLE VEKSTER I MAT v/Svein Eikenberg, Eikenberg AS

Hva kan du sanke selv, og hvordan kan du bruke vekstene hjemme? På dette kurset lærer du hva som kan sankes til de ulike årstidene, og du får demonstrert gode teknikker for bearbeiding av råvarene som du kan bruke i egen matlaging. Gled deg til spennende ville vekster, og nydelig kjekjøtt. Svein Eikenberg er en ivrig sanker som plukker, sylter og tørker ville vekster hele året. Han har inngående kjennskap til mulighetene og smakene som finnes der ute, om hva som kan spises og hvor det vokser. Gjennom selskapet Eikenberg AS produserer Svein krydderblandinger, oljer, salter, sauser og gelé, med rene smaker fra planter, urter, sopp og bær.

 

 

RESTAURANTER

Program for festivalrestaurantene

Festivalprogrammet oppdateres fortløpende! Følg med for spennende restaurantopplevelser under Bergen Matfestival.

Flere av festivalmenyene er tilgjengelig hele uken. Se informasjon på hvert konsept.

Allmuen Bistro Åpen-festivalmatmeny i kjent Allmuen-stil: Det blir åpen mat med fokus på fersk fisk og digge sjøkreps.

Tilgjengelig fredag 3. og lørdag 4. september. Pris for festivamenyen er 650,- Bestill bord her

Bare Natur Battle of Hardanger: Fredag 3. september
Store Naa og Aga vil kjempe om hvem som har den beste sidermenyen til vår meny.Middag med Stig Bareksten: Lørdag 4. september
Det blir mye gin, akevitt og annet gøy fra Flesland.Bestill bord her
Bien Basar Skalldyrbonanza: Bien Basar gjentar fjorårets suksess fra matfestivalen og inviterer til skalldyrfest med champagne. Her bugner det med sesongens beste råvarer fra havet, og du kan spise så mye du vil.

Fredag og lørdag. Pris er 895,- for mat

Bestill bord her

Bien Centro Vestlandspizza: Under matfestivalen holder kokkene fra Bien Centro pizzakurs i kursteltet på Torget, og demo på hvordan du kan lage vestlandspizza på grill. I restauranten kan du selvfølgelig også få smake begge pizzaene under hele festivalen. Kom og prøv de råvarene fra vestlandet med en italiensk vri!

Bestill bord her

Bien Izakaya Lokalmat-izakaya: Bien på Danmarks plass setter sammen en japansk izakaya-meny basert på lokale råvarer til årets matfestival. Gled deg til japanske smaker med det beste fra Vestland.

Bestill bord her

Bjerck Restaurant & Bar En hyllest til gjestene

Vi er stolt over å ha vunnet «TRAVELLERS’ CHOICE 2021’ på TripAdvisor takket være alle som har lagt igjen gode tilbakemeldinger etter besøk hos oss. Til Bergen Matfestival har vi lagt inn et ekstra gir og presenterer med glede vår 4-retters hyllest til alle gjestene som har gitt uttrykk for sin begeistring. Menyen består av:

 • Røkt makrell mousse med glassert rødløk og reddik
 • Sjøkreps, consommè og soltørket tomat
 • Breiflabb med oksehalesky med sesam og soya, bakt blomkålpurèe og stekte neper
 • Vannbakkels med hvit sjokolade mousse, vaniljeis og friske bær

Festivalmenyen er tilgjengelig fredag og lørdag. Pris: 650,- Vinpakke 450,-

Bestill bord her

Boccone Informasjon om festivalmeny kommer
Bryggeloftet & Stuene 4-retters festivalmeny:

 • Potetvaffel med løyrom
 • Sjøkreps fra med ramsløkmajones
 • Linefanget stekt breiflabb med høstens grønnsaker og rødvinssaus
 • Eplekreasjon

Pris 3 retter: 585,-
Pris 4 retter: 685,-
Drikkepakke: 395,- / 495,-
Alkoholfritt: 245,- / 295,-

Festivalmenyen er tilgjengelig fredag og lørdag. Bestill bord her

Bryggen Tracteursted «Tørrfisk som du ikke har smakt den før»

En 5 retters smaksmeny – kr.685,- / pluss Småretter 125,- til 175,-. Festivalmenyen er tilgjengelig tirsdag til lørdag. Bestill bord her

Foredrag om Tørrfisk «Tørrfisk i det moderne kjøkken» med smakebiter fra menyen.

3. og 4. september fra kl.18:00. Pris: 385,- pr pers. Bestillingslenke kommer.

Clarion Hotel Admiral Informasjon om festivalmeny kommer
Colonialen 44 Informasjon om festivalmeny kommer
Colonialen Kranen SLAKT gjør GRILLKURS på KRANEN! 4. september
Bestill din plass her!SLAKT gjør GRILLKURS på KRANEN! 5. september
Bestill din plass her!
Colonialen Litteraturhuset JAZZ & VIN i kafeen fredag kveld
Les mer og bestill din plass her!A night in Paris i Brasseriet lørdag
Les mer og bestill din plass her!
Cornelius Sjømatrestaurant Kaviarmakers lunsj med selveste Jacob Rossini.

Lørdag 4. september. Bestill bord her

Damsgård Restaurant DAMSGÅRD x BANZHA: Norges beste biff og sideretter fra Norges første Yunnan restaurant.

Festivalmeny er tilgjengelig fredag og lørdag. Bestill bord her

Enhjørningen Restaurant
Festivalmeny og pop-up arrangement på Bryggen
Festivalmeny er tilgjengelig fredag og lørdag. Bestill bord her
Fish Me 3-retters festivalmeny

Menyen er tilgjengelig hele dagene, fredag og lørdag. Bestill bord her

Fjellskål Tre retters Chaîne des Rôtisseurs matfestival-meny:

 • Posjert sjøkrepshale, frisk mangomajones, sukkertare og Oscietra caviar fra ROGN
 • Ovnsbakt kveite, rotpuree, sesongens grønnsaker og beurre noisette med ramsløk kapers.
 • Vaniljeis & GOLD Caviar fra ROGN

Gjelder fra kl. 16.00 fredag og lørdag. 990,- pr. pers. Bestill bord her

Hoggorm Pizza Hoggorm slanger seg i oransjevin under Bergen Matfestival.

De har oransjevin som tema hele helgen og vil ha et utvidet vinkart med oransjevin, holde kurs og smakinger – og generelt ha høy festivalstemning både inne i restauranten og på den nye utendørsserveringen. Nå har du muligheten til å lære deg alt om oransjevin! Detaljert informasjon om programmet kommer.

Festivalmeny hele uken.

JAJA Restaurant JAJA Taco Fiesta 🌮🌮🌮

Under hele Bergen Matfestival tilbyr JAJA i tillegg til sin vanlige meny en egen Tacos-meny med smaker fra hele verden.
Tacosene serveres family style og dere setter sammen de ulike variantene – akkurat som på taco-fredag. Det blir også en egen drikkemeny tilpasset tacos i alle varianter.Dette blir altså fiesta for alle, så samle sammen familie, venner eller kollegaer og bli med på festen dere også!

Menyen er tilgjengelig fra tirsdag til søndag. Bestill bord her

Landmark Informasjon om festivalmeny kommer
Lysverket Vestlandsost og Jura-smaking søndag 5. september. Påmeldingslenke kommer.
Marg & Bein «En smak av Norge» En smaksmeny med 4, 6 eller 8 retter. 

Krabbe med sikkaviar og blomkål. Rødbet fra Toppe gartneri med yoghurt fra Ostegården. Suppe og sesongens fisk. Kyllinghjerter fra Homlagarden med kantarell, løk og potetskum. Signaturretten margbein med kapers og cournichons. Oksekjake med sesongens grønt og sjy. Melkeis med brunost til dessert.

Festivalmenyen er tilgjengelig torsdag 2. og fredag 3. september. Pris for 4 retter 650,-. 6 retter 785,- og 8 retters meny 950,- Bestill bord her

Matbaren
Munken Bistro Informasjon om festivalmeny kommer
Nama Sjømatevent lørdag 4. september. Mer info om festivalmeny kommer. Bestill bord her med kommentar om at du ønsker festivalmeny
Opus XVI Informasjon om festivalmeny kommer
Restaurant 1877 Kaviarparade med selveste Jacob Rossini: En 10-retters lunsjmeny du aldri har sett maken til!

Festivalmeny er tilgjengelig onsdag til lørdag. Bestill bord her

Restaurant Café Norge Chill & Grill: Gled deg til lokalmat på grillen, DJ og lokal drikke på Cafe Norge. Her er det bare å sitte ned, slappe av, bli servert og nyte eimen fra grillen!

Festivalmeny er tilgjengelig tirsdag til søndag. Bestill bord her

Spisekroken Klosteret 5-retters festivalmeny

Festivalmeny er tilgjengelig fredag og lørdag. Bestill bord her

Spisekroken Straume Ost- og vinfest – med osteekspert Arvid Notland og Niklas Jonasson fra Vininor.

Fredag 3. og Lørdag 4. september, kl.18:00. Bestill bord her

Wesselstuen En royal aften på Wesselstuen! Treretters meny:

Kongen: Kongeøsterssopp og risotto
Prinsen: Prinsefisk – Torsk garnert med hummer, servert med hvitvinssaus og asparges
Dronningen: Dronning Maud-kake med nøttebunn, vaniljefromasj, revet sjokolade og sjokoladesaus

3-retters meny: 549,-
Vinpakke: 390,-

Akevittsmaking på Wessel Bar!

Akevitt og mat i kombinasjon

Gilde Smaladram og Spekeskinke fra Brakstad med toast og bakt tomat
Gilde Oplandske Rakefiskakevitt med friterte klippfiskboller og aioli
Gilde Maquavit Konfektkake og salt karamellsaus

Akevittsmaking inkludert småretter: 330,-

Festivalmeny er tilgjengelig torsdag til lørdag. Bestill bord her

Vi vil oppdatere programmet fortløpende. Følg med – her er det mange spennende matopplevelser du ikke må gå glipp av! Hold deg oppdatert her på matfest.no, facebook og instagram

Arrangør

Matarena

Takk til våre samarbeidspartnere

Takk til våre sponsorer / støttespillere:

Hei!

Så hyggelig at du er interessert i Bergen Matfestival:)

Ønsker du å motta eksklusive nyheter, nyttig informasjon og muligheten til å vinne konkurranser med flotte premier?

Skriv inn din E-mail adresse i boksen nedenfor!

Takk!

Du har nå tilgang på Bergen Matfestival sitt Nyhetsbrev!