matfest_logo_dark
BERGEN MATFESTIVAL
Måke_stripe_sort

Velkommen til Vestlandets beste matopplevelser!

Bergen Matfestival arrangeres på Koengen/Bergenhus Festning fra 1. – 3. september.
I tre dager skal lokalmatprodusenter og kokker jobbe sammen for å gi deg Vestlandets beste smaksopplevelser.

Ekte mat gir ekte glede – ta turen til Koengen i september!
Følg arrangementet, så er du oppdatert på alt som skjer fram mot september!

Matarena er arrangør for Bergen Matfestival.

BILLETTER

Billetter legges ut for salg i mai.
Billett kan også kjøpes ved inngangen.
Inngangsbilletten gjelder for alle tre dager, og kan brukes på både Bergen Matfestival og Bergen Ølfestival (felles inngang).
Inngang: kr. 80,-

Åpningstider

Informasjon om åpningstider blir lagt ut i juni.

  • Fredag 1. september:
  • Lørdag 2. september:
  • Søndag 3. september:
EKTE RÅVARER FRA SJØ OG LAND

Festivalen presenterer de fantastiske råvarene som Vestlandet har å by på. Dyktige lokalmatprodusenter presenterer og selger sine spesialiteter fra både sjø og land. Du kan møte produsentene ansikt til ansikt, lære om maten, høre historiene bak, og få innsikt i hvordan den lages. Du vil kunne nyte og kjøpe et bredt utvalg av lokale oster, kjøtt, sjømat, honning, grønnsaker, frukt, bær, sider, bakervarer og andre spennene lokale produkter.

Hardangerørrett og posjert egg RG
Gard og Petter
BYENS BESTE KOKKER

Festivalen har også et stort restauranttelt ”Matbyen Bergen” der flere av byens beste restauranter serverer utsøkte retter laget med lokale råvarer. Her kan du sette deg ned, nyte de gode smakene, den sprudlende sideren og oppleve en herlig stemning og ekte matglede!
Bien Restaurant, Bryggen Tracteursted, Colonialen, Cornelius Sjømatrestaurant, Pingvinen og Restaurant 1877 skal glede oss med mange spennende småretter laget med de beste lokale råvarer.

BERGEN – UNESCO GASTRONOMIBY

Bergen er medlem av Unescos kreative nettverk for gastronomi, og på festivalen deltar flere av de andre byene med sin matkultur og sine spesialiteter.

d17a5002_1920_1280
Bergen Matfest område
STOR INTERNASJONAL UNESCO DELTAKELSE

I år vil hele seks internasjonale Unesco gastronomibyer delta på festivalen: Chengdu (Kina), Parma (Italia), Denia (Spania), Gaziantep (Tyrkia), Rascht (Iran) og Østersund (Sverige). Vi gleder oss til spennende smaker!

INSPIRERENDE MATKURS HELE HELGEN (GRATIS)

Gjennom hele helgen vil du kunne lære mye om ulike lokale matretter og råvarer – fra ost, ramsløk, skalldyr og fisk, kjøtt, sider, frukt, honning og veldig mye mer. Her blir det kokkeshow og spennende mataktiviteter med både lokale og internasjonale aktører!

Kompetansesamling
d17a4185_web
BARNAS MATFESTIVAL

Barnas Matfestival er del av Bergen Matfestival, og vil ha morsomme mataktiviteter for barn og unge.

Her kan de lære å lage gode retter med sjømat og grønt, teste ut smaksløyper, bli kjent med ulike typer av fisk, delta i konkurranser, møte bonden og dyrene, kjøre minitraktor, hoppe i høyet og mye mer gøy!