BERGEN MATFESTIVAL

Program

headerline_dark
Vestlandets beste matopplevelser!
d17a5002_web
WEB_Alde_Sider_01_OlavBleie_foto_PernilleSommer
Bergen Matfestival

Bergen Matfestival arrangeres på Koengen/Bergenhus Festning fra 1. – 3. september.
I tre dager skal lokalmatprodusenter og kokker jobbe sammen for å gi deg Vestlandets beste smaksopplevelser.

EKTE RÅVARER FRA SJØ OG LAND
Festivalen presenterer de fantastiske råvarene som Vestlandet har å by på. Dyktige lokalmatprodusenter presenterer og selger sine spesialiteter fra både sjø og land. Du kan møte produsentene ansikt til ansikt, lære om maten, høre historiene bak, og få innsikt i hvordan den lages. Du vil kunne nyte og kjøpe et bredt utvalg av lokale oster, kjøtt, sjømat, honning, grønnsaker, frukt, bær, sider, bakervarer og andre spennene lokale produkter.

BYENS BESTE KOKKER
Festivalen har også et stort restauranttelt ”Matbyen Bergen” der flere av byens beste restauranter serverer utsøkte retter laget med lokale råvarer. Her kan du sette deg ned, nyte de gode smakene, den sprudlende sideren og oppleve en herlig stemning og ekte matglede!

BERGEN – UNESCO GASTRONOMIBY
Bergen er medlem av Unescos kreative nettverk for gastronomi, og på festivalen deltar flere av de andre byene med sin matkultur og sine spesialiteter.

STOR INTERNASJONAL UNESCO DELTAKELSE
I år vil hele seks internasjonale Unesco gastronomibyer delta på festivalen: Chengdu (Kina), Parma (Italia), Denia (Spania), Gaziantep (Tyrkia), Rascht (Iran) og Østersund (Sverige). Vi gleder oss til spennende smaker!

INSPIRERENDE MATKURS HELE HELGEN (GRATIS)
Gjennom hele helgen vil du kunne lære mye om ulike lokale matretter og råvarer – fra ost, ramsløk, skalldyr og fisk, kjøtt, sider, frukt, honning og veldig mye mer. Her blir det kokkeshow og spennende mataktiviteter med både lokale og internasjonale aktører!

BARNAS MATFESTIVAL
Barnas Matfestival er del av Bergen Matfestival, og vil ha morsomme mataktiviteter for barn og unge. Her kan de lære å lage gode retter med sjømat og grønt, teste ut smaksløyper, bli kjent med ulike typer av fisk, delta i konkurranser, møte bonden og dyrene, kjøre minitraktor, hoppe i høyet og mye mer gøy!

BILLETTER
Billetter legges ut for salg før sommeren.
Billett kan også kjøpes ved inngangen.
Inngangsbilletten gjelder for alle tre dager, og kan brukes på både Bergen Matfestival og Bergen Ølfestival (felles inngang).
Inngang: kr. 80,-

Ekte mat gir ekte glede – ta turen til Koengen i september!
Se info om Barnas Matfestival nederst.

 Program blir lagt ut i juni 2017
Program legges ut i juni

Vi vil oppdatere programmet fortløpende. Følg med – her er det mange spennende matopplevelser du ikke må gå glipp av!
Hold deg oppdatert her på matfest.no, facebook og instagram.

BARNAS MATFESTIVAL

Program

headerline_dark
Lam og fisk, mat og høy, rett og slett mye gøy! Kommer du?
Goggen & Grynet
Fri inngang for barn og ungdom under 18 år.
Program kommer snart
Program kommer snart
Program kommer snart
Barnas Matfestival Program 2017

Her kan de prøve seg frem med ulike matvarer. Aktiviteten er i regi av Det norske måltid

Alle tre festivaldager:

  • På Landbrukstunet kan barna hoppe i høyet, møte kalvene, lammene og hønene
  • Quiz med premier for de unge – på Landbrukstunet
  • Ta trøtraktor sertifikat og kjøre hest og vogn
  • Smoothiesykkel
  • Test smaksløkene dine på Matfestivalen – for både barn og voksne!
  • Smaksverkstedet arrangerer en gøyal smakskonkurranse under Matfestivalen, der du får smake på et utvalg matvarer med bind for øynene.
    Din oppgave er å skjerpe sansene og gjette hvilke matvarer du smaker på. Det trekkes en vinner blant de som har flest riktige svar hver dag i løpet av festivalen.