fbpx

Sjømat for alle på Festplassen

Sjømat for alle på Festplassen 2560 1707 Bergen Matfestival

FAKTA

Dato
1.-2.sept

Sted
Ung Matfest-området på Festplassen

Pris
Gratis


Del på Facebook

I familieteltet «Sjømat for alle» inviterer vi til inspirerende og smaksrike sjømataktiviteter som engasjerer store og små. Vi vil vise deg hvor godt, sunt og bærekraftig det er å spise mer sjømat!

Utforsk havets bord og lær mer om tang og tare
Bli kjent med noen av de spennende artene som bor i havet og lær mer om alt fra kråkeboller og skjell til artige fisker og tare. Visste du at tare kan erstatte salt? Smak og lær!

Tekslo Seafood kommer for å formidle de unike egenskapene tang og tare har som supermat og smaksforsterker. Bærekraftig produksjon er ett av deres viktigste fokusområder. De høster viltvoksende tang og tare for hånd, fra holmer og skjær. Prosessen foregår alltid på ulike beliggenheter, slik at vi ikke hindrer tilbakeveksten av plantene. Deretter tørker de plantene i egenutviklede tørkerom bygget innenfor rammene av tradisjonelle naust.

Havforskningsinstituttet

Med oss i Sjømatteltet møter du også forskere som viser oss flere av de muligheter mat fra havet gir oss i fremtiden.

Passion for Ocean
Vet du hva som befinner seg rett under overflaten ute i fjæra?
Her yrer det av liv i alle slags farger og former. Passion for Ocean har samlet et utvalg av disse fantastiske skapningene i akvarier, direkte fra kysten av Bergen, både til å se og kjenne på. Her kan du bli kjent med alt fra kråkeboller til sekkedyr, og mange av artene vi har med oss er også delikatesser på matbordet.

Spinn fiskehjulet og vinn velsmakende premier
Lær mer om ulike fiskearter på en morsom og interaktiv måte med vårt nye fiskehjul!

Kenneth Bruvik fra Framtidshavet- med fokus på de blå enger og horisonter

Kenneth Bruvik kommer til Bergen Matfestival for å snakke om kjærlighet til havet, viktigheten av å samarbeide og at alle bør finne sin indre renovatør for at vi skal lykkes med å holde havet fritt for avfall. Vi har klar varm grill, fisk og digg krydder til alle unge som vil teste ut mer sjømat!

Konkurranser
Vil du ta med deg hele din klasse på en spennende sjømatdag i fjæra eller vinne flotte premier for en liten mesterkokk? Bli med på flere konkurranser i Sjømatteltet!

Alle aktivitetene går løpende gjennom hele dagen. Matarena AS og sjømatnettverket Smak av kysten er arrangører for aktiviteten i samarbeid med Godfisk og Lerøy.

Arrangementer