fbpx
123

Sjømat for alle på Festplassen

Sjømat for alle på Festplassen 2560 1708 Bergen Matfestival

FAKTA

Dato
6.-7.sept

Sted
Ung Matfest-området på Festplassen

Pris
Gratis


Del på Facebook

I familieteltet «Sjømat for alle» inviterer vi til inspirerende og smaksrike sjømataktiviteter som engasjerer store og små. Vi vil vise deg hvor godt, sunt og bærekraftig det er å spise mer sjømat!

Forrykende sjømatshow
Det blir forrykende sjømatshow med sjømatkokkene Morten Klever og Thomas Madsen som viser deg hvor lekende lett det er å lage digge sjømatretter!

Utforsk havets bord og lær mer om tang og tare
Bli kjent med noen av de spennende artene som bor i havet og lær mer om alt fra kråkeboller og skjell til artige fisker og tare. Visste du at tare kan erstatte salt? Smak og lær!

Du får vite mer om tang og tare som er både supermat og smaksforsterker. Bærekraftig produksjon er ett av deres viktigste fokusområder. De høster viltvoksende tang og tare for hånd, fra holmer og skjær. Prosessen foregår alltid på ulike beliggenheter, slik at vi ikke hindrer tilbakeveksten av plantene. Deretter tørker de plantene i egenutviklede tørkerom bygget innenfor rammene av tradisjonelle naust.

Havforskningsinstituttet
Med oss i Sjømatteltet møter du også forskere som viser oss flere av de muligheter mat fra havet gir oss i fremtiden.

Passion for Ocean
Vet du hva som befinner seg rett under overflaten ute i fjæra?
Her yrer det av liv i alle slags farger og former. Passion for Ocean har samlet et utvalg av disse fantastiske skapningene i akvarier, direkte fra kysten av Bergen, både til å se og kjenne på. Her kan du bli kjent med alt fra kråkeboller til sekkedyr, og mange av artene vi har med oss er også delikatesser på matbordet.

Fiskekakeverksted
med elever fra Helse og matfag i Bergensområdet.

Spinn fiskehjulet og vinn velsmakende premier
Lær mer om ulike fiskearter på en morsom og interaktiv måte med vårt nye fiskehjul!

Pop up grill
Vi har klar varm grill, fisk og digg krydder til alle unge som vil teste ut mer sjømat!

Konkurranser
Vil du ta med deg hele din klasse på en spennende sjømatdag i fjæra eller vinne flotte premier for en liten mesterkokk? Bli med på flere konkurranser i Sjømatteltet!

Alle aktivitetene går løpende gjennom hele dagen. Matarena AS og sjømatnettverket Smak av kysten er arrangører for aktiviteten i samarbeid med Godfisk og Lerøy.

Arrangementer