fbpx

Et langbord for alle

Et langbord for alle 2500 1875 Bergen Matfestival

Kjærlighet gjennom mat er sosial gastronomi på sitt beste, og akkurat dét ønsker vi å fylle byen med under Bergen Matfestival. Onsdag og torsdag før festivalstart inviterer vi derfor til langbordsmiddager sammen med Lystgården. Kom alene eller sammen med venner, og bli med på sosiale og minnerike måltid. Arrangementene har en fleksibel prismodell fordi vi ønsker at alle skal ha anledning til å bli med. 

Mat er mer enn bare å spise. Mat kan legge til rette for inkluderende fellesskap, nabolag og byer, og bidra til å skape positiv sosial utvikling. Det er dette som er sosial gastronomi for oss, og det feirer vi under Bergen Matfestival i samarbeid med Lystgården.

Derfor inviterer vi til to langbordsmiddager sammen i oppvarmingen til Bergen Matfestival. Langbordsmiddagene er en møteplass for alle, uansett hvem du er.

-Rundt langbordet er det alltid plass til en til. En gang i livet er vi alle litt ekstra sårbare, om det er livet som er ekstra ensomt eller man har havnet i en helt ny livssituasjon, og da er fellesskap over et godt måltid kanskje akkurat det man trenger, forteller Liv Karin Lund Thomassen som er daglig leder for Lystgården om langbordsmiddagene.

-Lystgården med Bybonden jobber for en inkluderende, mangfoldig og bærekraftig matby, og da setter vi pris på samarbeid med Bergen Matfestival og Matarena, og selvfølgelig både dem som lager og spiser maten. Å bruke en fleksibel prismodell er naturlig fordi vi ønsker at alle skal kunne ha anledning til å være med uansett økonomiske forutsetninger.

Lystgården er et hus for menneskemøter og matopplevelser som fremmer økologisk og sosial bærekraft, og hit kommer matentusiaster av alle slag, bonden, kokken eller naboen, for å lage langbordsmiddager for og av fellessskapet. Du kan komme alene, eller sammen med venner, og bli servert en god middag som spises i fellesskap med ukjente og kjente, fortsetter hun.

I anledning Bergen Matfestival er både produsenter og dyktige kokker invitert med på langbordsmiddagene for å gi deg et fantastisk, minnerikt og sosialt måltid, servert med det ypperste innen lokal mat og drikke. Onsdag 30. august er det sjømatlegenden Fredrik Hald som står for maten. Den lokale sjømaten er vevet tett sammen med vår regions historie, og Fredrik forteller innlevende om råvarene, egenskapene og de nydelige smakene.

Torsdag 31. august er det den magiske trioen bestående av grønnsaksbonden Erik Halvorsen, kokk Hanne Frosta og siderprodusent Olav Bleie som disker opp med god stemning og deilig mat. Erik tar med råvarer rett fra åkeren sin, og forhåpentligvis er også plommene modne til måltidet. Med siderservering og siderprat med Olav Bleie vil det passe perfekt med grillet bog og mørbrad. Kjøttet kommer fra Eriks villsauer som sørger for gjødsel til grønnsakene, holder kulturlandskapet i hevd, og ikke minst spiser de gresset vi ikke mennesker kan spise.

Med mat som verktøy senker vi det økologiske fotavtrykket samtidig som vi øker livskvaliteten, og vi gleder oss til å treffe akkurat deg rundt bordet på en av disse langbordsmiddagene.

Her kan du lese mer om middagene og finne din plass:

Onsdag 30. august:
Langbordsmiddag på Lystgården med Fredrik Hald
Trykk her for å lese mer og melde deg på: https://app.checkin.no/event/59344

Torsdag 31. august:
Langbordsmiddag på Lystgården med Erik Halvorsen, Hanne Frosta og Olav Bleie
Trykk her for å lese mer og melde deg på: https://app.checkin.no/event/59299