fbpx

Kurs med Linda Eide og Hanne Frosta i kursteltet  

Kurs med Linda Eide og Hanne Frosta i kursteltet   2560 1703 Bergen Matfestival

Bli med på en smaksrik reise i «Norske smakar» med Linda Eide og Hanne Frosta som dine guider. Her får du ekte smaker fra norske råvarer, håndplukket fra smale grusveier, trange daler og grønne oaser midt i byen. 

Det hele begynte med at hele Bergens matmor Hanne Frosta ville at Linda skulle skrive bok om de lokale matprodusentene, mens Linda Eide helst ville skrive om Hanne. Kokken hun beundrer for at hun over natten bestemte seg for å bytte ut det populære middelhavskjøkkenet med et kjøkken basert på prinsippfast bruk av lokale råvarer. Resultatet ble boken “Norske smakar”.

Nå får du være med på kurs med den flotte duoen, når de tar deg med på oppdagelsesferd langs kronglete vestlandsveier til små ysteri langs fjorden under Bergen Matfestival. Hanne lærer deg å bruke råvarene, mens Linda gir deg sitt vittige skråblikk. I glasset venter herlig sider fra Hardangerbonden. 

-Her kan du glede deg til å se Hanne i aksjon og få smake tradisjonsretter med en snert, forteller Linda om kurset. I arbeidet med boken fikk hun være læresvenn hos Hanne, og nå forteller hun entusiastisk om jakten på ville vekster som strutseving, til slakting av gris og verdens beste blodpudding.

-For meg ble det en skikkelig øyeåpner at man ofte kan tenke på hva som er tilgjengelig rundt en råvare når man skal kombinere retter, forteller Linda. – Som for eksempel fjellørret og bjørk.

-Det er en kjempegod kombinasjon, legger hun til og trekker frem hvor utrolig mye godt som ligger fremfor nesen vår. -Slik som kjørvelen som vokser ute ved Flesland. Vi har så mange råvarer tilgjengelig rundt oss rett der vi bor.

-Noe av det kjekkeste med arbeidet med boken var å bli kjent med folk sitt forhold til den lokale maten. Vi lærte blant annet at det er mange fordommer og myter der ute, som for eksempel at mange ikke spiser makrell fordi de tenker på den som en åtseleter. Men det stemmer jo rett og slett ikke. De er jo i konstant bevegelse.

Boken er fylt med gode historier som vil bli servert under kurset. Selv gleder Linda seg til å smake på bredden av oster og lokalt øl fra Vestlandet på festivalen.

-Også håper jeg det er noen som tar med seg brisling. Det er så mye god og feit fisk som vi spiser altfor lite av. Vossadravle er også noe jeg lengter etter, etter at meieriet på Voss skandaløst nok ble nedlagt. Kanskje er det noen som finner frem igjen den gode gamle oppskriften på det? Det ville vært fantastisk. 

«Norske Smakar» er bare ett av mange kurs du kan delta på under Bergen Matfestival. Trykk her for å lese om alle de fantastiske kursene, og bestill din billett.