fbpx

Årets sjømatkokk 2018

Årets sjømatkokk 2018 150 150 Bergen Matfestival

Sjømaten skal ut på gaten. Under Bergen Matfestival blir noen av Norges fremste kokker utfordret til å lage street food av sjømat i den prestisjetunge konkurransen ”Årets sjømatkokk”. Pink fish gründer og kongen av sjømat på gaten, Geir Skeie, er juryformann og vil bedømme den beste retten.

– Jeg ser etter den gode smaken først og fremst, uten god smak kommer ikke folk tilbake, samme hvor fancy retten er, sier Geir Skeie om hva som må til for å skape attraktiv street food.

I år er det 6 finalister fra hele landet som skal konkurrere om å lage de tre beste street food rettene av både kveite, reker og en fiskeart som blir kjent under selve konkurransen i en egen ”mystery basket”. Deltagerne er spente og gleder seg stort til å konkurrere om den gjeve tittelen. Flere utaler at de syntes det er spennende med en ny vri på konkurransen hvor man beveger seg bort fra gourmetmaten og heller mot mer uformell gatemat.

– Det er litt kult at årets tema er street food. Street food er kult, enkelt, ”skittent” og ”juicy”. Sausen skal gjerne dryppe nedover haken når man spiser, utaler Martin Tonheim fra No Worries og Fitme i Bergen. Han er en av de utvalgte finalistene.

Konkurransen gjennomføres i samarbeid med Matarena AS, Bergen Kokkenes Mesterlaug og Norges sjømatråd.