fbpx

ÅRETS UTSTILLERPRISER 2018

ÅRETS UTSTILLERPRISER 2018 2560 1440 Bergen Matfestival

INNOVASJON OG VERDISKAPNING
Festivalen skal stimulere til innovasjon og verdiskapning, og det ble også i år gitt ut fire ulike utstillerpriser.

Generelt verdsatte juryen «samarbeid» i år. Juryen mente at vi får til mer synlighet, mer innovasjon og dermed bedre produkter dersom man samarbeider.

Samarbeid inspirerer og utfordrer.

Her følger informasjon om vinnerene samt juryens begrunnelse. Vi gratulerer 🙂

Årets utstiller 2018Fiskehandlerne i Bergen
Fish Me, Strandkaien Fisk, Bernard Fisk, Fiskekroken Arken, Nattlandsveien Fisk og Fjellskål.

De bidrar i stor grad  til å fremme Vestlandet som en attraktiv matdestinasjon. De presenterte produktene veldig fristende, og viste et godt utvalg av både gode/ferske råvarer og bearbeidede produkter. Juryen opplevde dem også som gode historiefortellere. Det er positivt at de samarbeider og står samlet. En attraktiv og god utstilling av samtlige forhandlere.

Årets beste produkt 2018 – Heimelaga Fløyteis fra Alm Gard
Her testet juryen ulike kategorier opp mot hverandre og brukte eliminasjonsmetoden. Juryen var svært fornøyd med at omfanget av produkter har økt betydelig. Heimelaga Fløyteis fra Alm Gard er absolutt et nyskapende og attraktivt produkt. Innovativ sammensetning av smaker med en helt spesiell smaksopplevelse. God historiefortelling med at de bruker melk og fløte fra egne kyr, egg og bær også fra gården. Fin stand med en gammeldags motorisert isvogn. Du fikk lyst på is.

Årets økologiske utstiller 2018 – Urtebakeriet
Veldig delikat og fin stand. Hjemmekoselig og ekte atmosfære med svært god lukt.
Produktene smaker hjemmelaget eller enda bedre. De bruker i hovedsak norske korn i produktene. Det var umulig å gå forbi denne standen uten å kjøpe noe.

Årets nykommer 2018 – Siderprodusentene frå Hardanger
Flott at de står samlet og samarbeider. Blir mer synlige og siderprodusentene oppnår mer når de står samlet. Standen fremstår som delikat. Produktene smakte godt og designen var i hovedsak svært tiltrekkende.

Juryen besto av:

Nina Broch Mathisen, Direktør i Innovasjon Norge

Juryleder, Espen Blåfjelldal, Hanen/Nestleder

Jøran Totland Stangervåg, Møllerens/kjede-salgsdirektør dagligvare

Odd Einar Tufteland, Diplomkokk og eier av Cornelius Sjømatrestaurant

Trond Skråmestø, Lerøy Alfheim AS