fbpx

Ny vri på nordisk gatemat

Ny vri på nordisk gatemat 150 150 Bergen Matfestival

Runar Helgeland er kåret til Årets Sjømatkokk 2018. «Dette er kjempestas og veier utrolig tungt for meg som kokk», utbrøt en lykkelig vinner etter dagens seier. Gode smaker, godt tilbehør og perfekt stekt fisk var i følge vinnerkokken oppskriften på seier.

– Jeg tenkte kreativt og gjorde en ny vri på ellers klassisk nordisk gatemat som vaffel, pølse i brød og taco. Pølsen byttet jeg ut med røkt kveiterull, vaffelen laget jeg av potetmel og jordskokk serverte jeg med skagenrøre av råreker og i tacoen fikk laksen briljere, forteller vinneren engasjert.

Juryformann, Geir Skeie, var imponert over nivået på alle deltagerne i årets konkurranse. Men vinneren skilte seg likevel ut på et par områder.

– Vinneren serverte de norske klassikeren på en kreativ og spennende måte. Smakene var perfekt balansert, råvarene var behandlet med respekt og teamet jobbet effektivt og dedikert, uttalte Skeie.

– Det er kult at Årets Sjømatkokk har tatt en vinkling mot gatemat. De unge får da sett hvor enkelt og godt sjømat kan være, sa Skeie.

Andreplassen gikk til Leopold Roze (fra Happolato). På en god 3. plass endte Stian Haugland (fra Bølgen og Moi).

Dommerpanelet bestod av hoveddommer Geir Skeie, smaksdommerne Kristine Øvrebø, Reidun Vågenes, Kåre André Hjartholm og plassdommerne Kåre Husebø og Christer Økland.
Årets Sjømatkokk ble arrangert for 14. gang og foregikk under Bergen Matfestival på Koengen.

Konkurransen gjennomføres i samarbeid mellom Bergen Kokkenes Mesterlaug og Matarena AS. Norges Sjømatråd er med som sponsor av konkurransen.

Vinneren mottok en sjekk fra Sparebank 1 SR-Bank på kr. 15 000,-.