fbpx

ALTERNATIV BERGEN MATFESTIVAL 3. – 5. SEPTEMBER

ALTERNATIV BERGEN MATFESTIVAL 3. – 5. SEPTEMBER 2560 1440 Bergen Matfestival
BERGEN MATFESTIVAL 2020 – EN HYLLEST TIL VESTLANDSMATEN!
3.-5.september 2020 arrangerer vi en alternativ Bergen Matfestival i hjertet av Bergen sentrum!Årets matfestival spres ut over Bergen sentrum og samler Vestlandet på ett fat til glede for mat- og drikkeinteresserte i alle aldre. Alle arrangement gjennomføres ihht. gjeldende regelverk for smittevern.På den alternative festivalen møter dere de beste lokalmatprodusentene, de beste kokkene, og du får smake på den aller beste maten og drikken som produseres i Vestland.Årets alternative matfestival består av flere lokalmatmarkeder på Festplassen og Fisketorget, og spennende festivalarrangement på nærmere 30 restauranter i Bergen.Åpningstider for festivalen:Torsdag: Sidertog til restaurantene
Fredag 4.9. kl. 12:00 – 18:00
Lørdag 5.9. kl. 10:00 – 18:00

Programmet er tettpakket med matkurs, smakinger, lokalmatmarkeder, Norsk Siderfestival og en rekke arrangementer ute på restaurantene. Vi anbefaler deg å følge dette arrangementet for mer informasjon. Her poster vi fortløpende etterhvert som mer av programmet slippes.

Vi gleder oss til å ønske dere hjertelig velkommen til en trygg, smakfull og spennende mat- og drikkefestival.

DETTE KAN DU OPPLEVE PÅ BERGEN MATFESTIVAL:

⁃ LOKALMATMARKED
60 lokalmatprodusenter utgjør lokalmatmarkeder på Festplassen og Fisketorget.

⁃ BYENS BESTE KOKKER OG RESTAURANTER
Bergen har noen av landets fremste restauranter. Under festivalen vil 30 festivalrestauranter ha unike festivalarrangement som viser deg blant annet spennende signaturretter med de beste lokale råvarene. Her vil du få møte de supergode kokkene, servitørene og vinkelnerne, og oppleve kreative smaker i fantastiske omgivelser.

⁃ SIDERTOG
Torsdag arrangeres det sidertog fra restaurant til restaurant. Her kan du treffe Norges fremste siderprodusenter samtidig som du får servert gode lokale småretter. Billetter legges ut på TicketCo. Nb. Begrenset antall plasser.

⁃ NORSK SIDERFESTIVAL UNDER BERGEN MATFESTIVAL – 4. – 5. september
Sider fra Norge er fantastisk! På Norsk Siderfestival kan du få smake på et stort mangfold av sider fra spennende siderprodusenter fra hele landet. Siderprodusentene står klare i byens storstue, Grieghallen, og er klare for å lære deg enda mer om sider. Du kan kjøpe digitale «smaksbonger», delta på siderkurs og smake deg gjennom spekteret av herlig perlende sider.

⁃ SESONGENS RÅVARER FRA SJØ OG LAND
Festivalen presenterer mangfoldet av de unike råvarene som Vestlandet byr på. Dyktige lokalmatprodusenter presenterer og selger sine spesialiteter fra både sjø og land. Du kan møte produsentene ansikt til ansikt, lære om maten, høre historiene bak, og få innsikt i hvordan den lages. Du vil kunne nyte og kjøpe et bredt utvalg av lokale oster, kjøtt, sjømat, honning, grønnsaker, frukt, bær, sider, bakervarer og andre spennene lokale produkter.

⁃ INSPIRERENDE MATKURS HELE HELGEN
Mat inspirerer – og vi gleder oss til å holde spennende gratis matkurs gjennom hele festivalen. Her kan du lære mer om fermentering, sjømat i sesong, bruk av hele dyret, ville vekster, oster mm. Det blir kokkeshow, demoer, smakinger og mye mer. Konferansierene, Gard og Petter fra Bien, holder stemningen på topp og øser av sin kunnskap og matglede. Dette vil du ikke gå glipp av. Begrenset antall plasser (30).
Alle kurs blir streamet og sendes digitalt.

⁃ MØT BYENS FISKEHANDLERE
Hos fiskehandleren får man tak i den ferskeste sjømaten som er fanget i sesong, når råvarene er på sitt aller beste, både ernæringsmessig og smaksmessig. Under Bergen Matfestival står fiskehandlerne i byen sammen for å vise frem mangfoldet fra havet. På dette området kan du handle fersk sjømat av ypperste kvalitet eller smake på sesongens beste sjømat. Hva med ferske fiskekaker av hyse, nykokt krabbe, stekt lange eller sushi av ulike arter i sesong? Bli med inn i fiskehandelen og smak på høsten.

Matarena er arrangør for Bergen Matfestival. Vi gleder oss til å se dere 3.-5.september!