KURSPROGRAM NORSK SIDERFESTIVAL

KURSPROGRAM NORSK SIDERFESTIVAL 2560 1707 Bergen Matfestival

 KJØP SIDERFESTIVAL BILLETTER HER

På Norsk Siderfestival kan du smake deg gjennom det beste av autentisk, naturlig og frisk norsk sider!
I Grieghallen står siderprodusenter fra hele landet klare med sine perlende smaker. Smak deg gjennom det beste av autentisk, naturlig og frisk norsk sider! God stemning, gode smaker, glede!
Sjekk også alle de spennende siderkursene.
Begrenset plass – løp og kjøp!
Det blir bordservering under siderfestivalen, og du kan besøke hver av produsentene på hvert deres siderbord. Kommer du?

Norsk Siderfestival gjennomføres i regi av Bergen Matfestival.

Dette er kursene du kan melde deg på: 

Fredag 4. september kl. 14:00-14:45
Ypperlig norsk sider! – Sideranalyse- og smakskurs med siderekspertene Ypper. Lær mer om den suksessfulle norske sideren! Hva skiller norsk sider fra andre lands sider og hva skal du bruke den til. Du får smake på 5 ulike sidere på kurset. Sommelierene Anniken England og Ove Svendsen i Ypper underviser hos Norsk Sommelier utdannelse og har til sammen over 35 års erfaring med mat og drikke.

Fredag 4. september kl. 18:00-18:45
Verdens beste ost og sider i kombinasjon. Thomas Digervold fra Fest i kjeften gir deg sprudlende sidersmaker og prisvinnende oster i kombinasjon. Digervold er en av Norges første sider-sommelierer, også kalt pommelier. På dette kurset har han med seg Jørn Hafslund i Ostegården og Olav Bleie i Alde Sider. Her får du servert tre fantastiske sidere fra Alde (deriblant en brennheit NYHET!) som kombineres med tre prisbelønte oster fra Ostegården og Myrdal Gård.

Lørdag 5. september kl. 11:30-12:30
Hvordan kan sider bli den norske vinen? Åge Eitungjerde fra Ciderhuset/ Balholm lærer deg mer om hvordan spiseeple, mateple og sidereple gir ulike siderstiler og om hvilke andre råvarer som kan kombineres med eple. Hvilken siderstil passer til ulike matretter – og hvorfor? På dette kurset vil du få smake 5 ulike kvalitetssidere – fra delikat ”verandasider” til tanninholdig sider til hjort! Nylig mottok Ciderhuset i Sogn 11 av de 26 norske medaljene under Cider World 2020 i Frankfurt.

Lørdag 5. september kl. 13:00-13:45
«Gullrekkesmaking» med de norske prisvinnerne fra Cider World 2020. Smak deg gjennom de internasjonale gullvinnerne fra Cider World 2020. Her serveres prisvinnende sider fra Apal Sider, Spildegarden, Ciderhuset Balholm, Edel Sider og Egge Gård. Sommelieren Ove Svendsen i Ypper guider deg gjennom sidersmakingen.

Lørdag 5. september kl. 14:15-15:00
En verden av sidersorter. Sider er ikke bare sider. På dette kurset tar vi i bruk hele sanseaparatet for å oppdage forskjellene mellom de ulike sidersortene. Her lukter vi og smaker på 5 spennende sidervarianter og blir kjent med bredden av stilarter. Fra spontangjærede sidere til mer klassiske varianter og søte dessertdrikker. Lær mer om de ulike siderstilene på 1-2-3-4-5. Kurset holdes av den kunnskapsrike pommelieren og sidereksperten, Thomas Digervold.

Lørdag 5. september kl. 16:45-17:30
Sider møter kjøtt. En spennende sidersmaking der du lærer om gode siderparinger til smaksrike kjøtt-typer fra Vestlandet. Kurset holdes av Thomas Digervold fra Fest i kjeften, en av Norges første pommelierer. Med seg på laget har han Arita Åkre fra Åkre Gård som produserer Edel sider, og Olav Arnar Bø fra Vikja som produserer og leverer utsøkt økologisk kjøtt til flere av Michelin-restauranter i Norge. Her får du smake knallgode kombinasjoner av kjøtt og sider.

Siderkurs:
Billett for kurs gjelder kun for siderkurset – ikke for inngang til siderfestivalen.
Kr. 295,- pr. kurs

Ønsker du å besøke Norsk Siderfestival uten å delta på kurs?

Billettpriser:
Pris billettinngang inklusiv 6 sidersmaker: kr. 360,-
Billetten er kun gyldig for det tidsrom du har kjøpt til.
Det er mulig å kjøpe ekstra sidersmaker under festivalen.

Åpningstider for Norsk Siderfestival:
Fredag 4. september kl. 14.00 – 19.00
Lørdag 5. september kl. 11.00 – 19.00

Sidersmaking inngang fredag 4.9:
Kl. 14.00 – 16.00
Kl. 17.00 – 19.00 

Sidersmaking inngang lørdag 5.9:
Kl. 11.00 – 13.00
Kl. 14.00 – 16.00
Kl. 17.00 – 19.00

KJØP BILLETT HER: matarena.ticketco.events/no/nb/e/norsk_siderfestival_2020

Norsk Siderfestival gjennomføres i regi av Bergen Matfestival.

Covid 19 – smittevernstiltak:
Norsk Siderfestival gjennomføres ihht. FHIs gjeldende retningslinjer for smittevern.
Ifølge FHI er de viktigste forholdsreglene for å redusere risiko for smitte:

  • Å holde avstand (minst 1 meter)
  • Ha god håndhygiene
  • Personer som er syke eller har Covid19 symptomer skal holde seg hjemme

Begrenset antall plasser ihht gjeldende retningslinjer fra FHI.

Hardanger Siderprodusentlag er eier av Norsk Siderfestival.
Matarena er prosjektleder for Norsk Siderfestival.

 

Hei!

Så hyggelig at du er interessert i Bergen Matfestival:)

Ønsker du å motta eksklusive nyheter, nyttig informasjon og muligheten til å vinne konkurranser med flotte premier?

Skriv inn din E-mail adresse i boksen nedenfor!

Takk!

Du har nå tilgang på Bergen Matfestival sitt Nyhetsbrev!