fbpx

Nye, smakfulle festivalretter til årets matfestival

Nye, smakfulle festivalretter til årets matfestival 828 890 Bergen Matfestival

Smakene fra Vestland er helt unike. Det blir også den spennende festivalhåndmaten du finner på Bergen Matfestival i år. Gjennom sommeren går flere av produsentene sammen med fremdragende kokker og lærlinger fra lokale reiselivsbedrifter, for å utvikle nye, smakfulle festivalretter. Disse kan du smake på Bergen Matfestival 2. og 3. september.

Målet med satsningen har vært å fange smaken av Vestland, og samtidig bidra til den fantastiske utviklingen innen lokalmat som skjer i regionen vår. Det vil gi gode smaksopplevelser for både store og små. Rettene kan kjøpes hos produsentene til 50 kr stykket, og du kan glede deg til nydelige småretter som fleskesteik marinert i sider fra Lærdal Sideri , lapper med plomme og bacon, og potetvaffel med hvitgeitost og morellsirup.

Dette er de dyktige produsentene som er med i prosjektet. Besøk dem på Torgallmenningen, Festplassen og i Byparken for spennende festivalhåndmat:

  • Alverhonning
  • Almgard is AS
  • Bergen Øko
  • Breievne Gard
  • Hardanger Ysteri
  • Haugen Gardsmat
  • Heimtun Gårdsmat
  • Myrdal Gård
  • Nøring Hardanger
  • Påldtun
  • Slettevollen Gardsysteri
  • Strilalam
  • Søyland Bigård
  • Tekslo Seafood
  • Undredal Stølsysteri

Takk til de fantastiske kokkene som har vært med på å utvikle rettene:

  • Bjarte Finne fra Norway’s Best
  • Christer Økland fra Fjordtind Hotels
  • Morten Tungesvik
  • Torstein Hatlevik fra Haaheim Gård
  • Øyvind Vestrheim fra Spesialgrossisten

Og ikke minst, takk til Vestland fylkeskommune som har gjort dette prosjektet mulig.

Vi gleder oss til å vise dere alle de fantastiske rettene under Bergen Matfestival.