fbpx

Arrangementene du må få med deg før festivalstart

Arrangementene du må få med deg før festivalstart 1300 855 Bergen Matfestival

Bergen Matfestival er en festival med hjerte for hele byen. Derfor brer vi oss utover, ikke bare over hele sentrum, men også på flere nye arenaer. Fordi vi vil at alle mennesker i byen vår skal få kunne ta del i festivalen. Vi samarbeider med dyktige aktører for å spre entusiasme i alle byens krinkler og kroker- lenge før festivalen åpner fredag formiddag.

Dette er arrangementene som varmer opp til Bergen Matfestival:

LANGBORDSMIDDAG PÅ LYSTGÅRDEN – 30. august kl.19:00-21:00

Sammen med Lystgården inviterer vi matentusiaster av alle slag, bonden, kokken eller naboen, til en fantastisk langbordsmiddag som er åpen for alle. Deg også! Her serveres det en deilig middag med lokal sjømat i førersetet som spises i fellesskap med ukjente og kjente på Lystgården.

Stene Matglede står for delerettene og Bakstehuset på Ask har lovet å komme med en himmelsk dessert til arrangementet. Arrrangementet koster 150 kroner, men dersom du av økonomiske hensyn trenger å velge en redusert pris er det også mulig. Det er bare å glede seg til å smake hele Vestlandet på ett fat!

Her kan du lese mer om arrangementet og kjøpe billetter

UTENDØRSKINO PÅ CORNERTEATERET – 30. august kl.20:30 (Kinostart 21:00)

I tilknytning til Bergen Matfestival arrangerer Cornerteateret utendørskino i samarbeid med Cinemateket. I filmen Trøffeljegerne fra Piemonte blir vi bedre kjent med mat og smak gjennom en humoristisk og uimotståelig sjarmbombe av en film om gamle gubber, lojale hunder, vin og mat, og om et liv i harmoni med naturen. Matgal, Søtt+Salt og Greasy Reeseys stiller med food trucks der du kan handle deilige lokale smaker. Derfor anbefaler vi alle til å komme tidlig slik at du rekker å handle god mat og drikke til filmen.

Her kan du lese mer om arrangementet og kjøpe billetter

DIGG SJØMATLUNSJ I 10 KLASSE – 31.august

I samarbeid med Godfisk setter vi sjømat på menyen, og reiser på overraskelsesbesøk til et helt trinn med heldige 10. klassinger som skal få en real overraskelse. Da kommer to av byens beste kokker, Morten Tungesvik og Raymond Grimstad fra Lerøy Sjømatgruppen, for å lage en digg sjømatlunsj for elevene.

Med dette arrangementet vil vi inspirere elevene til å spise mer sjømat og ta sunnere matvalg, men også vise spennende mulighetene restaurant- og matfag åpner opp for. Kanskje blir det akkurat din klasse som får besøk?  

HISTORISK SJØMATLUNSJ PÅ LYSTGÅRDEN – 31. august kl.12:00-14:00

I samarbeid med Lystgården har vi invitert inn Bergens eldre garde til en historisk sjømatlunsj med kokken, Fredrik Hald. Her skal vi mimre, smake og kose oss i en fantastisk og historisk bygning. Lyststedet – Landås hovedgård var sommerparadiset til Edvard Grieg. Her bodde familien hans hele sommerhalvåret og huset var et samlingspunkt for familie og venner. Her møttes de til konserter, samfunnsdebatter og samtaler i salongene. Allerede fra 1770 drev Edvard Griegs oldefar handelsfirma som eksporterte fisk og hummer til Storbritannia, og dette ble en lønnsom virksomhet som gikk i arv i generasjoner. I dag har huset fått et nytt samfunnsoppdrag, og vi er så heldige å få samarbeide med menneskene som gjør huset levende og åpent for alle.

Takk til Godfisk for uvurderlig støtte til arrangementene vi har i samarbeid med Lystgården.

SOPPTUR PÅ FLØYEN – 31. august, kl. 17.00-18.30, Soppkontroll 18.30-19.30 

Skogen frister med sine matskatter, men den kan også være frustrerende og litt skremmende. Bergen sopp- og nyttevekst har som formål å hjelpe oss å bli trygg i soppskogen, og inviterer til Sopptur på Fløyen i forkant av Bergen Matfestival. Vi håper dagen vil gi en inspirasjon til mer kunnskap om sopp og de gledene en tur som dette kan gi. Turene avsluttes med at kontrollører gir alle en soppkontroll, så ingen går hjem med giftsopp.

Oppmøte er kl.17:00 på øvre stasjon ved Fløibanen. Turen har ingen påmelding og er gratis.

LUNSJFOREDRAG PÅ BERGEN OFFENTLIGE BIBLIOTEK – 1.september kl. 12:00

De siste årene har det skjedd en liten revolusjon på den norske matscenen. Aldri før har man kunnet spise så godt og aldri før har det blomstret slik det gjør nå, med restauranter og håndverksproduksjon over hele landet. Samtidig har aldri så mange følt at maten skaper problemer i hverdagen, enten det handler om kropp og helse eller klima og miljøproblemer. Hvordan ble det sånn og hvordan kan den positive utviklingen komme enda flere til gode?

Velkommen til lunsjforedrag med Andreas Liebe Delsett, forfatter og matskribent. I 2019 utga han «Kjøkkenveien. En bok om mat g arbeid», og tidligere i år kom «Den vanskelige maten». Nå kommer Delsett til Bergen i forbindelse med Bergen Matfestival, for å fortelle om den fantastiske og vanskelige maten.

Pris: Gratis