fbpx

Matglade aktiviteter for barn og unge under Bergen Matfestival

Matglade aktiviteter for barn og unge under Bergen Matfestival 2361 1515 Bergen Matfestival

Bergen Matfestival nærmer seg med stormskritt. Første helgen i september er det duket for to-dagers matfest for hele familien under Ung Matfest. Alle aktivitetene for barn og unge finner du på det store festivalområdet midt på Torgallmenningen.

Ung Matfest på Torgallmenningen

På Ung Matfest kan du lære mer om mat gjennom gøye smaks- og sanseopplevelser. Vil du for eksempel lage din egen smoothie og bli bedre kjent med spennede arter i havet? På festivalområdet kan du glede deg til et vidt spekter av fantastiske lokale råvarer og spennende matopplevelser. For å feire matfesten midt i byen, så åpner vi festivalen med å smake på det vi håper blir verdens største og diggeste skillingsbolle!

Mini-kokkekurs og mat fra bunnen av

På Ung Matfest får barn og unge bli bedre kjent med bærekraftige, lokale råvarer og smakfulle sunne retter. De dyktige kokkene på festivalområdet viser hvor sunt, godt og enkelt det er å lage mat fra bunnen av. Barna får være med på hele matreisen fra hav og jord til bord, og tilbake til jord igjen. Gjennom spennende aktiviteter, minikokkekurs og eksponering for råvarer i alle former, får barna møte bonden og lære hvor maten kommer fra. Målet at de skal de få et nærere forhold til den lokale maten.

Sjømat

Sjømatkonsumet blant barn og unge må opp, både for helsen, men også for å bidra til et mer bærekraftig kosthold. Mange av aktivitetene er derfor laget for å skape økt interesse for sjømat. Ved å la barn og unge se, lukte, kjenne og smake på maten gjentatte ganger vil flere barn som i utgangspunktet er skeptiske til sjømat bli mer positivt innstilt til maten. Målet er at barna skal komme hjem med en oppfordring og et ønske om å spise mer sjømat. På Ung Matfest kan barn og unge fra 6-15 år delta på matkurs sammen med byens kjempeflinke kokker. Her er det Helt RÅ sashimi, Havets taco, og torske-lollipop på menyen.

Konkurranse for hele familien og mini-konsert med Lisa og Tobias

I år sprer Bergen Matfestival ut over hele Bergen Sentrum og samler de unike smakene fra Vestland på ett fat. Du finner et stort lokalmatområde for hele familien både på Festplassen, i Byparken og på Torgallmenningen. Her kan du handle lokale smaker fra både sjø og land, og se kokkene og produsentene ha grillshow hver time på Festplassen.

Lørdag kl.14:00 er det duket for årets diggeste konkurranse når matglade familier konkurrerer om å lage den beste sjømaten i sesong. I forbindelse med konkurransen blir det også mini-konsert med MGP.jr. artistene Lisa og Tobias på scenen.

Aktiviteter for skoleelever

Fredag 2. september inviterer vi over 300 ungdomsskoleelever fra regionen til matkurs. Her får de lage enkle og gode retter sammen dyktige kokker. Dette skal inspirere ungdommene til å spise sunnere og bidra til at de får et godt kosthold og god helse. De får også delta på rebus med Norske Kokkers Landsforening (NKL) og aktiviteter med alle aktørene som deltar på festivalen. Vil Vite, Akvariet og Påfylljentene kommer. Her er temaene det som spirer og gror, mat fra havet og mat i sesong.

FAKTA OM UNG MATFEST:

Sted: Torgallmenningen
Alder: 6–15 år
Pris: Gratis
Påmelding til matkurs: www.matfest.no og drop-in (påmeldingen åpner 8. august kl.12:00)
For fullstendig program: https://matfest.no/ung-matfest/

ÅPNINGTIDER FOR UNG MATFEST:

Fredag 2. september: Kl 12:00- 18:00
Lørdag 3. September: Kl 10:00- 18:00

Under Ung Matfest samarbeider vi tett med Vestland fylkeskommune, Vestland Bondelag, Bybonden i Bergen, Mat og restaurantfag vgs, Vil Vite, Akvariet, Godfisk, Barnas Turlag, Norges Fiskerimuseum, Spis opp maten, Påfylljentene, Lerøy og Domstein og dyktige kokker fra bergensrestaurantene.

FAKTA OM FAMILIEKONKURRANSEN: «SJØMATFAMILIEN»

I denne konkurransen kjemper 3 familier om å bli Vestlandets beste sjømatfamilie. Hver familie kan delta med 3 deltakere fra sin familie, og skal lage en hovedrett. Finalist-familiene får hjelp av en profesjonell kokk til å utvikle sin finalerett. Konkurransen er en aktivitet i regi av Godfisk.

Finalen avholdes på Festplassen 3. september kl.14:00-15:30.

For mer informasjon og påmelding se: https://matfest.no/sjomatfamilien/