fbpx

GRATIS MATKURS PÅ TORGALLMENNINGEN

GRATIS MATKURS PÅ TORGALLMENNINGEN 2560 1707 Bergen Matfestival

4.-5. september kan du delta på gratis matkurs midt i smørøyet i Bergen sentrum. Torgallmenningen blir vertskap for kursteltene våre både fredag og lørdag. Her får du treffe lokale kokker og dyktige produsenter som vil inspirere, lære, vekke nysgjerrighet og underholde.  

Det er viktigere enn noen gang nå i ta i bruk de lokaldyrkede råvarene vi har i området og enda viktigere å vite når de er i sesong. Vi har et invitert et knippe av Bergens beste kokker, restauranter og viltsankere til å holde inspirerende matkurs for publikum. Helt gratis! Det blir i tillegg smaksprøver etter hvert kurs. 

Av hensyn til smittevern er plassene begrenset til maks 30 publikum under hver fremvisning, men kursene blir filmet og strømmet direkte på nett. Dersom været er dårlig eller plassene bli revet bort under nesen på deg har du mulighet til å få besøk av Bergens beste kokker, direkte i din egen stue!

Programmet varierer fra hvordan lage raspeballer, til soppsankerkurs, og undervisning i hvordan tilberede fisk. Du kan få opplæring i vegansk kokkekunst og mye, mye mer. Flere av kursene dreier seg om bærekraftig bruk av kjøtt og fisk, og her kan du lære mer om hvordan du kan ta i bruk alle delene av råvarene til deres fulle potensiale. 

Visste du at krispsalat er i sesong hele året? Eller at vi nå befinner oss nå i travleste måneden for epleprodusentene? Visste du at flere av restaurantene i sentrum blir forsynt med viltplukket sopp fra skogen og ost fra gårdene rett over fjellet? Og at hvilke fisker som er tilgjengelige varierer ut fra sesong? Bli med på kurs og bli bedre kjent med maten under Bergen Matfestival.

Hele kursprogrammet finner du her: https://matfest.no/program/

Vel møtt!

 

Foto: Tove Lise Mossestad