fbpx

BESØK FESTIVALRESTAURANTENE TORSDAG 3.SEPT

BESØK FESTIVALRESTAURANTENE TORSDAG 3.SEPT 770 960 Bergen Matfestival

Nå er det under en uke til Bergen Matfestival! Allerede på torsdag blir det festivalmenyer ute på flere av festivalrestaurantene. Dette er noe av det du kan glede deg til:

Festivallunsj og festivalmiddag på Marg & Bein: Marg & Bein holder ekstraordinært åpent for lunsj under festivalen, og har en stjernespekket festivalmeny med regionens lokalmatprodusenter og sidermakere. Se hele menyen her: https://matfest.no/portfolio/margogbein/ Åpningstider: Lunsj fra kl.12-16 og middag fra 17-22. For bestilling: https://www.marg-bein.no/

Izakaya på Bien Restaurant: På Bien Restaurant kan du oppleve krysningen av japansk kultur og vestnorske råvarer når Roy inviterer til izakaya. Det blir selvfølgelig persetorsk. Miso-persetorsk. Omakase-menyen består av: Snacks – Edamame m/misosmør, crispy kyllingskinn, rekechips og sesammajones. Småretter: Misostekt aubergine, kongekrabbetostada, makrell og kyllingvinger. Tilvalg: Misoperset torsk og tonkatsu, svineschnitzel med kål, sauser og majoneser. For ekstraretter og dessert se egen barmeny i restauranten. Pris for omakasemeny: 550,- Alle rettene kan bestilles enkeltvis eller som meny. Åpningstider torsdag til lørdag 16:00-21:00. For bestilling: https://bienbar.no/restaurant-bergen/

Se hele menyen her:

OMAKASEMENY IZAKAYA 02.08

BARMENY IZAKAYA 08.20

Sesongfest på 1877: Restauranten har satt sammen en unik, flerretters festivalmeny: Spekeskinke «1877» av melkefora ung-gris fra Orre, preserverte grønnsaker, brunet smør og nykokt taskekrabbe med pepper, solbær, knutekål og brønnkarse fra Toppe. Lettrøkt hyse med syrlig spisskål, portulakk, smørsaus. Lam fra Jæren, nypoteter fra Fittjar, småsalater med nøtter og løpstikke, saus på bakt hvitløk. Til dessert blir det friske plommer, yoghurt og laurbær. Festivalprogram torsdag til lørdag, kl.18-21:00. For bestilling: http://www.restaurant1877.no/

RÅbar og festivalmeny på Cornelius Sjømatrestaurant: RÅbaren starter ved ankomst kl. 18:30. Da blir det en felles (avstands)seanse med foredrag og smaksprøver ute på kaien, som en appetittvekker før festivalmiddagen. Festivalmenyen består blant annet av sesongens beste råvarer: ceviche av hyse, taskekrabbe med eple og brioche, og Holmens fisk- og skalldyrsuppe med lange. Festivalprogram torsdag til lørdag. For bestilling: https://corneliusrestaurant.no/

Festivalmeny på Spisekroken Klosteret & Spisekroken Straume: Spisekroken har fokus på gode råvarer, fra lokale bønder. Kokkene lager rause porsjoner og liker å utfordre lite grann. De bruker villfanget hvit fisk etter hva fiskeleverandøren har å by på. Spisekroken har også alltid gode oster fra spennende norske ystere på menyen. Til matfestivalen setter de sammen en unik meny med dyktige lokalmatprodusenter. Festivalprogram torsdag til lørdag. For bestilling: http://www.spisekroken.no/

Chill & Grill på Café Norge: Café Norge fyrer opp grillen på uteserveringen foran Hotel Norge på fredag og lørdag. Kjøkkenteamet har designet en egen festivalmeny med råvarer fra lokale produsenter som Varegga, Ostegården og Hardangergutane. Det blir kjøtt på grillen og epler i glasset. Dette vil du ikke gå glipp av! Priser fra 195,-  Åpningstider for konseptet: Torsdag 12-22. Fredag 12-22. Lørdag 13-22. For bestilling: https://www.scandichotels.no/hotell/norge

Festspill og samiske mattradisjoner på menyen på Landmark: I forbindelse med åpningen av årets festspillutstilling på Bergen Kunsthall, setter Landmark opp en meny i samarbeid med årets festspillutstiller Joar Nango & ambassdør og ildsjel for samisk matkultur, Máret Ravdna Buljo. Menyen denne helgen vil fremheve samiske tradisjoner og mat, og Landmark vil ha et spesielt samarbeid med Lindheim Ølkompagni. Lunsjretter 158,- Festivalkonsept torsdag til lørdag, kl.11:00-17:00. For bordbestilling: post@landmarkbergen.no / (+47) 902 50 901

Sylfersk sjømat på Fjellskål: Restauranten byr på sylferske sesongråvarer fra havet og stiller med egen festivalmeny under Bergen Matfestival. Under festivalen lanserer Fjellskål en unik og eksklusiv «sjømatsider» som de har utviklet sammen med Edel sider. Edel kommer på besøk i restauranten under Bergen Matfestival. Oppdateringer om tidspunkt for siderarrangementet kommer. Følg med, og besøk Fjellskål i nyoppussede lokaler i Mathallen. Festivalprogram torsdag til lørdag. For bestilling: https://26north.no/bergen/

Festilvalmeny og mini-marked hos Fish Me: Fish Me har slått seg sammen med Jørn fra Ostegården og Guus fra Alm Gard og lager en liten mini-festival inne i Mathallen. Kjøkkensjefen, Jørn og Guus har sammen komponert en 3-retter bestående av nydelige kortreiste råvarer fra sjø og land. Velkommen til en folkelig luksusmiddag i sjøkanten. Festivalprogram fra torsdag kl.12 til og med lørdag. For bestilling: https://fishme.hoopla.no/sales/bergenmatfestival

Husmannskost på lokale råvarer og smaking med Hardangergutane på Café-Bergen: Cafe-Bergen er spisestedet for lokale råvarer av høy kvalitet. Spiseriet vil ha egne festivalretter under Bergen Matfestival. Her finner du et godt utvalg i både fisk og kjøttretter. Dagens middag er husmannskost med lokale råvarer. På torsdag får de besøk av eplemost- og siderprodusenten Hardangergutane. Festivalprogram fra kl.12:00 torsdag til lørdag. For bestilling: https://www.thefork.no/restaurant/cafe-bergen

Vestland + Peru på Munken Bistro: Restauranten setter sammen en unik festivalmeny med lokale råvarer fra regionen. Her finner du smaker fra produsenter som Alde, 7-fjell og Kandal Kjøtt. Restauranten har satt sammen både á la carte og fem retters meny spesielt til dere som besøker festivalen. Á la carte fra 120,- Fem retter 650,- Festivalprogram torsdag til lørdag. For bestilling: https://munken.no/

Internasjonal lokalmat på Verdenskafeen i Nygårdsparken: I forbindelse med Bergen Matfestival serverer Verdenskafeen internasjonal mat laget på lokale råvarer. Prøv aloo gobi med norsk blomkål og nypoteter servert med eple, chutney og mynte-raita. Eller smak en deilig marokkansk lammegryte med sesongråvarer og persisk barbari-brød. Åpningstider: Torsdag 11-18. Fredag kl.12-18. Lørdag 12-18.

Siderbesøk og flerretters festivalmeny: Under Bergen Matfestival vil Bjerck invitere til en flerretters festivalmeny. De har et tett samarbeid med siderprodusenten Edel som vil være tilstede 2 timer hver dag, torsdag til lørdag for å snakke om rettene. Pris på 4-retter er kr. 625, med sider til rettene kr. 1050. Festivalmenyen er tilgjengelig torsdag til lørdag, kl.16:00-21:30. For bestilling: https://bjerck.no/

Høstfest på Bryggen Tracteursted: Restauranten har laget en festivalmeny spekket med småretter og hovedretter på krabbe og torsk. Bli med på krabbelag eller smak spennende delikatesser som torskekjaker i potetlefse med rødkålsalat og blomkarserømme. Menyen feirer at høsten er her og blir stående ut hele september! Denne vil du ikke gå glipp av. Se hele menyen her: Festivalmeny for Bryggen Tracteursted For bestilling: https://www.bryggentracteursted.no/ Åpningstider under festivalen: Torsdag – lørdag, kl.17:00-22:00.

Fireretters festivalmeny: Spisekroken har fokus på gode råvarer, fra lokale bønder. Kokkene lager rause porsjoner og de liker å utfordre littegran. Til matfestivalen setter de sammen en unik meny med dyktige lokalmatprodusenter. Dette er menyen: Sjøkreps fra gutta på Liaskjæret. Speket hval fra Sigurd Erdahl i Lofoten. Høstens langtidsbakte svartfjes lam. Prosten Fra Prestholt ysteri. Sjokolade, snadder og solbær. Pris 595,- Festivalprogram torsdag til lørdag, på både Spisekroken Klosteret og Spisekroken Straume. 

Tipp topp sidersmaking i Matbaren, Colonialen!  Ken Petter Skorge-Kristiansen fra Colonialen vil holde tråden gjennom smakingen og geleide oss gjennom en intro til sider. Ove Svendsen fra Ypper vil snakke om sider sin historie og tradisjoner i Norge. Noen av de fremste siderprodusentene i Norge vil fortelle om sin filosofi og la oss smake litt forskjellige varianter. Dette vil by på en nydelig bredde og vise ytterpunkter og super siderkvalitet! Martin fra Solhoi, Jan Ove fra Harding og Joar fra Aga Sideri kommer. Kom og bli med du også! Kl.17-18:30. For billetter: https://colonialen_engen.ticketco.events/no/nb/e/bli_kjent_med_sider_i_matbaren

For hele restaurantprogrammet under Bergen Matfestival se: https://matfest.no/program/

Foto: Tove Lise Mossestad