fbpx

Bien Izakaya

Nabolagsrestaurant og vinbar i unike lokaler fra 1930-tallet. Bien er alltid på jakt etter de beste, lokale råvarene.

Bien Izakaya

Nabolagsrestaurant og vinbar i unike lokaler fra 1930-tallet. Bien er alltid på jakt etter de beste, lokale råvarene.

Fakta

Veiledende åpningstider
Onsdag – Lørdag: 17:00- 23:00

Telefon
+47 55 59 11 00

Nettsted
https://bienbar.no/restaurant-bergen/

Adresse:
Fjøsangerveien 30, 5054 Bergen

Kort om Bien Izakaya

Under Bergen Matfestival

Lokalmat-izakaya: Bien på Danmarks plass setter sammen en japansk izakaya-meny basert på lokale råvarer til årets matfestival. Gled deg til japanske smaker med det beste fra Vestland.

Bestill bord her

Mattilbud og spesialiteter

Fra å ha tre forskjellige sandwicher og et par viner på menyen, er Bien nå blitt Bergens utvilsomt beste, og eneste – Izakayabar. Og hva i all verden er det? Ordet izakaya er sammensatt av I som betyr å bli værenede, og sakaya (sake-butikk), noe som indikerer at navnet izakaya kommer fra sakebutikker som lot kundene få sitte i lokalet å drikke det de handlet. Og Sake er i Japan betegnelse på all alkoholholdig drikke, ikke bare ris-vin. Izakaya-barer blir på folkemunne i Japan også kalt for akachōchin (rød lanterne), siden slike papirlanterner tradisjonelt henger utenfor døren på barene.

Menyen på Bien Izakaya består av små og litt større retter fra sør-øst Asia, altså ikke bare japanske varianter, i tillegg til masse deilig bar-snacks. Alle rettene er også perfekte til å deles. Du behøver altså ikke være kjempesulten for å dette innom på Danmarksplass, og det er selvsagt lov og bare ta et glass eller to. De er fremdeles en nabolagsbar.

Atmosfære

Bien restaurant var det første stedet Bien åpnet, i 2006. Restauranten ligger i lokalene til det gamle apoteket på Danmarksplass, hvor de har beholdt stilen som preget apoteket da det var i drift på 30-tallet. Lokalene er faktisk fredet etter Lov om kulturminner. Restauranten har tatt navnet Bien etter det gamle apoteket.