fbpx

2 UNESCO byer inntar scenen: Østersund og Santa Maria da Feira

2 UNESCO byer inntar scenen: Østersund og Santa Maria da Feira 1920 1080 Bergen Matfestival

FAKTA

Dato
2. sept

Tidspunkt
Kl.12:00-13:00

Sted
Showscenen på Festplassen

Pris
Gratis


Del på Facebook

I forbindelse med festivalen har vi fått besøk av to internasjonale toppkokker fra UNESCOs nettverk for kreative byer innen gastronomi, Østersund i Sverige og Santa Maria da Feira i Portugal. Lørdag inntar Lena Flaten og Elisio Bernardes scenen sammen for å vise frem maten fra sine byer, laget på lokale råvarer fra Vestland. Du kan kjøpe smaker fra scenen til 50 kr.

Dette er kokkene:

Lena Flaten representerer Østersund, Sverige

Flaten er kokk, fortfatter og gründer Flammans Skafferi, Skurdalsporten og landhandelen Storlienbua Lanthandel & Deli. Maten hennes kjennetegnes av høye ambisjoner rundt å redusere matsvinn, og hennes bevissthet rundt råvarebruk. Flaten er involvert i flere internasjonale samarbeid gjennom organisasjoner som Slow Food og Signed by Nature. Flaten har høstet en rekke utmerkelser for sine kokkekunster, som blant annet Årets fjellkokk i Sverige. Hun er også anerkjent som ambassadør for Eldrimner – Nationellt resurscentrum för mathantverk.

Elisio Bernardes representerer Santa Maria da Feira, Portugal

Elisio er utdannet ved Hotel Management School of Santa Maria da Feira og har reist verden rundt for å lage mat på eksklusive gastronomiske restauranter i Europa. Han regnes som en av de aller fremste kokkene i Portugal og er blant annet kjent for å ha vært sjefskokk på 5-stjerners hotellet Melia Braga i Portugal og profesjonell kokk for fotballaget S.C. Braga. I dag er han executive chef for Seame Group i Lisboa. Bernardes vant gull i Ambassadors of Taste for the Global Gastronomy i både 2021 og 2022.

 

Arrangementer