fbpx

Festivalmeny med italiensk vri på Bryggen Tracteursted

Festivalmeny med italiensk vri på Bryggen Tracteursted 1500 1001 Bergen Matfestival

FAKTA

Dato
1.-2.sept

Tidspunkt
Kl. 16:00 - 21:30

Sted
Bryggestredet 2

Pris
Kr. 825,-

Påmelding

Del på Facebook

Til årets matfestival kan du nyte en 5-retters festivalmeny som kombinerer italienske smaker med norske råvarer på Bryggen Tracteursted 

Gled deg til italienske smaker i form av  «Montecato» som betyr «vispet torsk» og er en av de eldste og mest typiske rettene fra Venezia. Du får også servert klassikeren «Bacalà alla Vicentina» som hovedrett.

Restauranten ønsker deg hjertelig velkommen til Bryggen og deres historiske lokaler, der du kan nyte en uforglemmelig matopplevelse som kombinerer tradisjoner fra både Italia og Norge.

 Om «Bacalà alla Vicentina»

«Bacalà alla Vicentina» har en lang historie som går tilbake til hanseatene sin tid når tyskerne styrte eksporten av tørrfisk på Bryggen i Bergen. «Confraternita del Bacalà alla Vicentina» er organisasjonen som har tatt på seg oppgaven med å ivareta og spre oppskriften på retten som er en av Italias definerte nasjonalretter. Det finnes et fåtall restauranter som har fått æren av å offisielt tilberede «Bacalà alla Vicentina», og Bryggen Tracteursted er en av to restauranter i Norge.

Du finner mer informasjon om tørrfisk og «Bacalà alla Vicentina» på deres nettsider: https://www.bryggentracteursted.no/torrfisk-som-du-ikke-har-smakt-den-for/

Dette er menyen:

«MONTECATO»
Tørrfiskkrem, toast

AKEVITTGRAVET LAMMEFILET
med marinert gresskar og timianolje

«BACALÀ ALLA VICENTINA»
med Polenta

IBEX FRA MYRDAL GÅRD
Osten er laget av både ku og geitemelk og er 7 måneder lagret.

AKEVITTMARINERTE BÆR
Krumkake

Arrangementer