fbpx

Bli kjent med: Ost & Vin i Kombo (+ sopp og sider) med Ken og Laila i Matbaren

Bli kjent med: Ost & Vin i Kombo (+ sopp og sider) med Ken og Laila i Matbaren 1252 1080 Bergen Matfestival

FAKTA

Dato
2. sept

Tidspunkt
Kl.15:30

Sted
Kong Oscars gate 44

Pris
895,-

Påmelding

Del på Facebook

I forbindelse med Bergen Matfestival kjører Matbaren en spesial utgave av vår populære ost&vin-smaking, med innslag av sopp sammen med osten og et par sidere i glasset!

Vin er en god følgesvenn til ost, men kan OG skape problemer!

Som en hovedregel kan vi si at ost ikke er veldig glad i viner med mye tanniner og dermed bør man styre unna store kraftige røde med eik. Røde lette varianter med god syre passer bedre og da gjerne viner på druene som Barbera, Pinot Noir og Gamay. Hvite viner er enklere å kombinere til ost da de ikke har tanniner. Vi søker gjerne viner med god frukt og mineralske toner, høy syre og i noen tilfeller kan det være godt med noe sødme. Søte viner er noe som er enkelt å sette til blåskimmeloster da sødmen møter saltet og ender i en fin fin balanse uten å ta livet av aromabilde på osten og vinen. Opprinnelse er også ofte en ”trygg” måte å kombinere ost og vin på.

Sopp kan også være en utmerket måte å utvide osteopplevelsen med, og gir andre nyanser å spille på vinmessig! Viner med lengre tid på bunnfall eller med jordlige aromaer treffer ofte godt her.

I kveld smaker vi oss gjennom flere ostefamilier og i kombinasjon med sopp og ulike viner. Vi smaker 8 forskjellige oster og 8 forskjellige viner/sider varianter – litt på kryss og tvers.

Kom og bli kjent med ost og sopp med sider og vin i KOMBO!

Arrangementer