FAKTA
Del på Facebook
Kjøkkensjef Petro Gudzovatyi har satt sammen en drømmemeny til Bergen Matfestival. Her får du det beste av sjømat, sammen med økologiskprodusert foie gras.
Petro kommer opprinnelig fra Ukraina og har blant annet jobbet med sushi i Abu Dhabi og i Polen for den verdenskjente restaurantgruppen Nobu. Han har også tidligere konkurrert i finalen i World Sushi Cup og har fått flere sushi-utmerkelser som svart belte i Kuro Obi Dan og gjennom Japan Sushi Association. Nå har han laget en nydelig festivalmeny kun for deg, som serveres på Nama under Bergen Matfestival.
Dette er rettene du kan glede deg til:
Oyster Shooter
Lokale østers med dashi ponzu og rød yuzu koso
Hamachi foie gras sashimi
Med soya, foie gras og trøfler
Sushi selections
Et utvalg av den beste lokale sjømaten i sesong
Foie gras unagi terrine med ichiban yakiniku
Foie gras med japansk ferskvanns ål og hjemmelaget yakiniku-saus
Røkt chillian seabass
Lettrøkt havabbor ned kremet parmesansaus og sesongens japanske sopp
Dessert
Ostekake med bringebær-foie gras og basilikumsorbet
All foie gras som brukes i denne menyen er fra La Pateria De Sousa som produserer naturlig, økologisk foie gras uten tvangsforing. Derfor er den også kun tilgjengelig en gang i året! Ønsker du å lære mer om hvordan produksjonen foregår kan du se denne videoen: