fbpx

Mataktiviteter og fredskonsert på åpningsfestivalen til Era Life Center

Mataktiviteter og fredskonsert på åpningsfestivalen til Era Life Center 2560 1197 Bergen Matfestival

FAKTA

Dato
1.-3.sept

Tidspunkt
Se hver aktivitet

Sted
Vestre Torggaten 22

Pris
200,- til 250,-

Påmelding

Del på Facebook

Denne helgen åpner et nytt og spennende livssenter i Bergen, Era Life Center. Som en del av deres åpningsfestival arrangerer de flere matfagligeaktiviteter rundt kosthold og helse, med dyktige aktører som blant annet Vegan Pop-Up Café og Siw Raw. Fredag 1. september arrangerer de også en fredskonsert i Johanneskirken til inntekt for Kirkens Bymisjon og mat til de som trenger det aller mest. 

Dette er aktivitetene i regi av Era denne helgen:

Fredag 1. september, 21.15 – 22.15

«THE BIG PEACE» FREDSKONSERT I JOHANNESKIRKEN TIL INNTEKT FOR KIRKENS BYMISJON 

På denne første «The Big Peace» konserten får du oppleve den rådyktige artisten Amanda Lavie fra Bergen. En kommende autentisk stjerne på vei ut til flere og flere mennesker, med en helt unik og følbar stemme som vekker tilstedeværelsen vår helt inn innerst i ryggmargen.
Vi er også så heldige å få oppleve den unike artisten Sophie Kvam fra Bodø – med en stemme, tilstedeværelse og tekster som vekker de dypeste lag av sann kjærlighet i mennesket. Låtene hennes har allerede endret mange liv med albumet Kom, og musikkens berøring til å leve ekte.
Under konserten får vi også nyte den uendelig vakre, åpnende og levende hang-musikken til Birgitte Bakke – som aldri stopper å imponere med nye musikalske landskaper til dyp tilstedeværelse.

Alt overskuddet fra konserten går til Kirkens Bymisjon – som penger til mat for de som trenger det.

Pris med Era Life Festival pass: 200 kr
Ordinær pris: 250 kr
Link til din billett-bestilling: https://eralifecenter.com/era-apningsfestival/
Ønsker du som bedrift eller privatperson å bidra inn i konsertens intensjon, med donasjon til det samme formålet – så kan du sende din henvendelse på mail til post@eralifecenter.com.

Lørdag 2. september, 10.00 – 11.15

KROPP KOSHA MED SILJE VIK & BENTE ELVEMO 

Workshopen Kropp Kosha handler om kosthald og den fysiske kroppen – altså det første laget av de 5 koshane i Vedantrisk filosofi. I en verden full av dietter, mattrender og kroppsfokus vil Era gjennom workshopen tilby en unik tilnærming til kosthold, kropp og livsstil som tar stilling til hele mennesket.

I workshopen blir det fokus på å:

  • Hvordan lytte og forstå kroppens signaler
  • Verdigrunnlag og relasjon til mat
  • Selvomsorg
  • Kosthold som styrker kroppen og livskvaliteten
  • Tilstedeværelse og bevisstgjøring av kroppen

Det blir engasjerende, lærerikt og selvutforskende foredrag av Silje Vik, og en givande yogaøkt av Bente Elvemo. Kombinasjonen vil gi deg kraftfulle verktøy og større bevissthet for å skape en mykere og tydeligare relasjon til deg selv og dine livsstilsvalg.

Lørdag 2. sept. 17.00 – 18.00 og søndag 3. sept 16.00 – 17.00

INTRO-KURS FERMENTERING & INTROKURS RAWFOOD // MED SIW RAW Livet gir oss muligheten til å oppleve så mange sanser; også gjennom maten vi inntar. Råvarene vi velger er ikke bare viktige for deg og for smaksløkene dine, men også for tarmen din. Hva ligger i begrepet en rik bakterieflora i tarmen? Hva kan den gjøre for deg?  Og hvordan mater du de gode bakteriestammene i tarmen din?

Vi kan spise så utrolig mye godt som også gjør oss godt, og nå bugner det av fantastiske norske råvarer i form av grønnsaker, frukt og bær. Under festivalen får du tilgang på mini -workshop med smakebiter på tarmvennlig deilig raw kake og andre delikatesser fra det rå, grønne kjøkkenet.

Kanskje er du også nysgjerrig på hvordan du enkelt fermenterer grønnsaker selv og beriker grønnsakene med mengder av helsemessige melkesyrebakterier?

Denne helga byr Siw Raw også på smaksprøver og salg av fermenterte grønnsaker fra produksjonen sin som er blitt til smakfulle delikatesser på glass.

Under festivalen introduserer hun to ulike grønne matkurs for en rikere tarmflora og en bedre deg. Her er det lav terskel for å lære, smake og oppleve.

Søndag 3. september 17.00 – 18.00

FUNKSJONELL MEDISIN, KOSTHOLD & KRONISKE SYKDOMMER // MED LEGE ALEXANDER RAFTOForedraget har fokus på funksjonell medisin og innvirkning av kosthold og andre faktorer ved kroniske sykdommer.

I foredraget vil Rafto fortelle om hvorfor det er en økning ved kroniske sykdommer, hvordan dette kan forebygges, hva som er underliggende årsaker, og hvordan kosthold påvirker hvorfor vi er blitt syke.

For mer informasjon se deres hjemmeside eller:
Facebook siden:

Arrangementer