FAKTA
Dato
29. aug
Tidspunkt
Kl. 08:30 - 10:00
Nedre Ole Bulls plass 1, 5012 Bergen
Pris
Gratis
Del på Facebook
Nye kostholdsråd: Krise eller kjempemulighet? Kan våre vestlandsbedrifter leve med – og av – de nye kostholdsrådene?
Maks 350 gram kjøtt, ingen alkohol og fisk kun fra bærekraftig forvaltede bestander.
Like før sommeren ble de nye nordiske ernæringsrådene (NNR2023) lansert. Nå skal Helsedirektoratet utarbeide nasjonale kostråd lede arbeidet frem mot lansering våren 2024. Rådene vil få stor betydning både for vestlendingene både for hva vi spiser, men også for de som lever av å produsere mat og drikke.
Velkommen til et helt annerledes frokostmøte om den vestlandske tallerkenen. Arrangementet er i regi av Bergen Næringsråd og finner sted samme uke som Bergen Matfestival, regionens største matarrangement med over 170.000 sultne besøkende.
De har rigget om storsalen på Grand til en flott, lokalt produsert frokost og tar den store matdebatten som angår oss alle:
- Hvilken betydning vil kostholdsrådene få for mat- og drikkeprodusentene på Vestlandet?
- Hvordan ser det vestlandske matfatet ut i dag og i morgen?
- Bør bærekraft være et av grunnlagskriteriene for de norske rådene?
- Hva bør den vanlige norske forbruker gjøre nå?
- Hvilke innspill kan vi i vår region gi Helsedirektoratet som skal utarbeide de norske rådene?