fbpx

Langbordsmiddag på Lystgården med Erik Halvorsen, Hanne Frostad og Olav Bleie

Langbordsmiddag på Lystgården med Erik Halvorsen, Hanne Frostad og Olav Bleie 2048 1008 Bergen Matfestival

FAKTA

Dato
31. aug

Tidspunkt
19:00

Sted
Lystgården på Landås

Pris
Kr. 200,-

Påmelding

Del på Facebook

Denne uken feirer vi Bergen Matfestival, og vi samarbeider om to langbordsmiddager. Velkommen til en torsdag med god stemning og deilig mat! I kveld blir det en magisk trio: Erik Halvorsen, Hanne Frostad og Olav Bleie.

Grønnsaksbonden Erik Halvorsen har med råvarer rett fra åkeren hans, og plommene skal forhåpentligvis også være modne til denne tiden. Med siderservering og siderprat med Olav Bleie vil det passe perfekt med grillet bog og mørbrad. Kjøttet kommer fra Eriks villsauer som sørger for gjødsel til grønnsakene, holder kulturlandskapet i hevd – og ikke minst eter de graset vi ikke mennesker kan spise. I tillegg til alt dette gjør villsauen nytte som deilig mat for oss. Alt en del av en bærekraftig sirkel med smashing smaker.

Det blir ekstra stas at vi denne kvelden også får besøk av Olav fra Alde Sider. Eplebonde og siderprodusent på gården i Hardanger, som har vært i familien i generasjoner. Han la doktorgradsstudiene i kjemi på hyllen for å lage håndtverksider. Det har det blitt gode resultater av. I de siste årene har det vært en rivende utvikling i siderproduksjonen i Hardanger og Olav har vært en drivende kraft i dette kreative og innovative miljøet.

Med mat fra jord til bord inviterer vi til langbordet, både fysisk og mentalt

Lystgården er huset for menneskemøter og matopplevelser som fremmer økologisk og sosial bærekraft, og hit kommer matentusiaster av alle slag, bonden, kokken eller naboen for å lage langbordsmiddag som er åpen for alle. Du kan komme alene, eller sammen med venner! Vi serverer en god middag som spises i fellesskap med ukjente og kjente på Lystgården. Fokus er alltid på kortreist mat med lokale råvarer! Det blir stort sett servert vegetarretter, men av og til kjøtt og fisk med en historie. Vi er en møteplass for alle, og har en fleksibel prismodell fordi vi ønsker at alle skal kunne ha anledning til å være med uansett økonomiske.

Bergen Matfestival i byen vår!

Det skjer utrolig mye bra, gøy, lærerikt og smakfullt under årets festival, finn ut mer om dette på www.matfest.no

Arrangementer