fbpx

UTENDØRSKINO MED FOOD TRUCKS PÅ CORNERTEATERET: THE MENU

UTENDØRSKINO MED FOOD TRUCKS PÅ CORNERTEATERET: THE MENU 1600 900 Bergen Matfestival

FAKTA

Dato
30. aug

Tidspunkt
Kl. 20:00

Sted
Kong Christian Fredriks plass 4, 5006 Bergen

Pris
120,-

Påmelding

Del på Facebook

Vi gjentar suksessen! I tilknytning til Bergen Matfestival blir det utekino på Cornerteateret i samarbeid med Cinemateket i Bergen. Vi viser horrorkomedien The Menu.

Idéen til denne makabre, satiriske, psykologiske thrilleren har sin opprinnelse på Cornelius Sjømatrestaurant på Bjorøy i Øygarden utenfor Bergen. Og det kan vel ikke bli mer helhetlig enn å se filmen mens man spiser småmat fra råbaren til Cornelius?

Du kan handle deilige lokale smaker fra Greasy Reesey’s, Cornelius og Vegan Pop Up Cafè. Derfor anbefaler vi alle til å komme tidlig slik at du rekker å handle god mat og drikke til filmen.

————

The Menu. Regi: Mark Mylod. USA, 2022. Språk: Engelsk. Tekst: Norsk. 1t 47min. Aldersgrense: 15 år.

Smakfull satire som gir en ny mening til «spis de rike»…

En gruppe mennesker fraktes med båt til en svært eksklusiv luksusrestaurant på en øy, hvor mesterkokken Julian Slowik har forberedt et helt spesielt måltid. Filmen spiller elegant på gjestenes ulike forhold til kokkekunst på det aller høyeste nivået, der noen ikke forstår poenget med små, fantasifulle anretninger, mens andre har utviklet en lidenskap med en tung eim av pretensiøst snobberi. Handlingen omfatter begge ytterpunktene, noe som gir historien en morsom og interessant dynamikk.

Alle har ulike motivasjoner for å være til stede, noen mindre matrelaterte enn andre, men det skal vise seg at mesterkokken har noen overraskelser på lur som vil gjøre kvelden uforglemmelig.

Det er en humoristisk film som leker med teorien om at livet selv kan gjenspeiles i det kulinariske, både på godt og vondt. Flere smarte fortellergrep gjør grensa mellom spøk og alvor relativt diffus, noe som øker graden av den velkomne uforutsigbarheten.

The Menu er en syrlig kommentar til sosial klatring, rik arroganse og bortkastede smaksløker, og underholder med flere gode poenger og observasjoner på sin vei mot den bittersøte avslutningen.

Filmen vises i samarbeid mellom Cinemateket i Bergen, Matfestivalen og Cornerteateret.

Arrangementer